Skype-kokous 19.6.17 klo 10

Skype-kokous 19.6.17 klo 10, Muistio 19.6.2017 (pdf)

MUISTIO 22.6.2017

Luonnonvara-alan reformin kehittäminen ja digiloikka – yhteishanke

Kehittämistiimien 7. Skype-kokous

Aika: Paikka:

19.6.2017 klo 10:00 – 11:00

Skype-kokous Henna Latvala, JAMI

Erkki Kemppi, Novida
Sakari Lehtinen, Novida
Pekka Janhonen, POKE
Teemu Miettinen, Potkukelkka.com Kirsi Lähde, HAMI (muistion laatija)

Kehittämistiimien tilannekatsaukset Väliraportoinnin 30.5.2017 tilanne
Uusi OPH:n hankehaku tulossa elokuussa 2017 Farmari 2017 Seinäjoen messukuulumiset Muut asiat

Asialista

    

1. Kehittämistiimien tilannekatsaukset:

Tiimien etenemisestä tarkemmin kehittämistiimien omilla sivuilla www.virtuaali.info Maatalousteknologia (POKE, YSAO, Ruukki, Novida, JAMI, SEDU, YA, Ahlman)

Kehittämistiimin kokous pidetty 1.6. Kuvauksia ja suunnitelmia edistetty. YSAO: simulaattori materiaalin teko etenee. YA: toiminta etenee syksyllä perunanviljelytekniikan parissa, RMO: työstänyt QR-koodeja, 360-kuvaukset käynnissä, JAMI: suunnitteilla POKEN:n kanssa yhteiset vaihtoviikot, Novida: materiaalien muokkaus syksyllä, POKE: tehty eteenpäin kuvauksia ja suunnitttelua, osallistuttu Drone-koulutukseen, haettu lupia Drone-toimijaksia. Pokella kasvituotannon ja eläintenhoidon kanssa haetaan yhtymäkohtia ja asioita yhdistellään. SEDU: toiminta painottuu syksyyn.

2

MUISTIO 22.6.2017

Eläintenhoito (YSAO, Ruukki, PKKY, Ahlman, JAMI, KAO, SEDU, POKE, Hevosopisto, HAMI, Optima)

Kehittämistiimin kokous pidetty 7.6. livenä, johon oli mahdollisuus osallistua Skypellä. Peltosalmen yksikössä Iisalmessa Kotieläinopettajien ja –ohjaajien päivät 7.6. – 8.6.2017. Päiviltä linkitetty esittelymateriaalia Eläintenhoitotiimin –sivuille Virtuaalikylään. Arja ilmoitti, että ei pääse osallistumaan tähän kokoukseen, koska on vuosilomalla.

GreenCare (JAMI, POKE, HAMI, KEUDA)

Kesäkuulle ei löytynyt yhteistä tiimin kokousajankohtaa. Tiimissä videomateriaalia syntynyt; yksi youtube-video, materiaalia OneDrivessä, jota pitäisi jakaa editointiin Teemulle. Toiminta painottuu elokuulle. Teemana aistipolku. Vaihtoviikot Poke/Jami –kalenteriin.

Kasvintuotanto (Novida, POKE, KAO, SEDU, KEUDA)

Kehittämistiimin kokous pidetty 7.6. ja työt ovat käynnissä. Toiminta tulee painottumaan syksyyn. Seuraava kokoontuminen paikan päällä Loimaalla 18.8.2017 klo 10. Erkki Kemppi siirtyy kesän jälkeen töihin Huittisiin ja kasvituotannontiimin vetovastuu siirtyy Sakari Lehtiselle.

 1. Väliraportoinnin 30.5.2017 tilanne

  Käytiin läpi väliraportin toiminnallinen kooste ja talouskustannukset. Tässä vaiheessa vielä raportointi puuttui Optimalta ja toiminnallinen raportointi Sedulta. Havaittavaa oli, että kustannuksia oli syntynyt kevät kaudella melko vähän. Sovittiin, että koordinaattori tiedustelee elokuun alkupuolella, miten oppilaitokset aikovat kustannuksiansa käyttää. Tavoitteena, että väliraportointi 30.5.2017 tilanteesta on valmiina ennen juhannusta.

 2. Uusi OPH:n hankehaku elokuussa

  OPH:lta on aukeamassa uusi hankehaku elokuussa 2017. Hankehaun teemana on ammatillisen koulutuksen laadun kehittäminen. http://www.oph.fi/rahoitus/valtionavustukset/ammatillinen_koulutus

  Käytiin läpi viimevuotisen ammatillisen koulutuksen laadun kehittäminen hankehaun hakutiedotetta.

  http://www.oph.fi/download/177958_hakutiedote_37_2016.pdf

  Sovittiin, että koordinaattori tiedustelee elokuun alkupuolella tämän hankkeen yhteistyöoppilaitoksilta ketkä ovat halukkaita lähtemään mukaan uuteen hankehakuun ja työstää jo yhteistyösuunnitelman pohjaa alustavasti valmiiksi.

3

MUISTIO 22.6.2017

Pekka mainitsi, että he olivat Outi Vahtilan kanssa keskustelleet luonnonvara-alan johtajien päivillä, että HAMI voisi olla koordinaattorina tässä uudessa hankehaussa. Outi Vahtila on aloittanut 1.6. Mustialassa Maatilatalouden osaamisalan koulutuspäällikkönä.

Pekka mainitsi myös, että KAO Yritysamis ja Lappia olisivat kiinnostuneita olemaan mukana uudessa hankehaussa.

 1. Farmari 2017 –messukuulumiset

  JAMI oli mukana Farmari 2017 –messuilla ja Henna totesi, että aika vähän kävijät olivat kiinnostuneita esittelymateriaaleista. Kirsi oli myös Farmarissa HAMKin RE-hankkeen ständillä 17.6. ja totesi samaa, että koulutuksen ja hankkeiden markkinointi esitteet eivät ensisijaisesti kiinnostaneet ständillä vierailijoita. Farmarissa oli 94 000 kävijää.

 2. Muut asiat
  •   OPH:n järjestämä Luonnonvara- ja ympäristöalan ammatillisen koulutuksen kehittämispäivät 22.11. -23.11.2017. Alustavaa tietoa tullut siitä, että mahdollisesti Digiloikka-hankkeesta pyydetään esittelyä tilaisuuteen. Päiviä voitaisi myös hyödyntää yhteisenä tapaamistilaisuutena.
  •   Syksy: edelleen myös syksyllä olisi hyvä käydä toistensa luona tutustumisvierailuilla, näin saadaan hyödynnettyä fyysistä yhteistyötä.
  •   Tarpeellista: opetusmateriaalin laatimiseen liittyviä koulutuksia; aiheena esim. opetustilanteen, -teeman käsikirjoituksen laatiminen. Tiedusteltiin olisiko Teemulla tähän annettavaa.

   Seuraava kehittämistiimien kokous Skypessä 25.8.2017 klo 10. Kokouskutsu lähetetään s-postilla.