Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Elokuu
Huhtikuu
Tammikuu

Vuosi 2012:
Lokakuu
Heinäkuu


 
11.8.2013
Lakeuden kutsu
Eletään sadonkorjuuaikaa ja on hyvä miettiä myös sitä, millaista satoa Virtuaalikylässä on tänä vuonna syntynyt.

Virtuaalikylän koulutusturnee aloitti siis viime vuoden puolella Mäntsälästä. Sen jälkeen on ehditty käymään Osarassa, Kurejoella, Hingunniemellä, Metsäruusussa ja Viikissä. Lisäksi yhteyksiä on pidetty myös moniin muihin koulutiloihin verkossa ja puhelimessa tai käyty antamassa lyhyempää opastusta aivan paikanpäällä. Uutta materiaalia on syntynyt ja tietotaitoa siirtynyt uusille henkilöille ja mahtaville opiskelijaporukoille. Oli hienoa olla kesäkuussa myös vastaanottamassa Viikin opetus- ja tutkimustila mukaan porukkaamme. Farmari-maatalousnäyttelytkin olivat tänä vuonna mukana Virtuaalikylässä uudella tavalla, kun näyttelytunnelmia ja koulutilojen tervehdyksiä lähetettiin Virtuaalikylään myös livenä!

Metsäruusun koulutuspäivä poiki myöhemmin myös kirjallista materiaalia Lapin yliopistolta tehdyn tutkimuksen muodossa. Koulutuspäivässä olivat mukana kevättalvella Erkki Siiskonen ja Hanna Wallenius Lapin yliopistolta, jotka tutkivat Virtuaalikylän käyttöä Lapin ammattiopistolla osana kasvatustieteiden opintojaan. Loppuraportti valmistui myöhemmin keväällä ja on luettavissa tästä: Virtuaalikylä-portaalin käyttö virtuaalisena oppimisympäristönä Lapin ammattiopistolla.

Omalta kohdaltani yksi merkittävimmistä asioista tältä vuodelta on kuitenkin se, että lakeuden kutsu kävi siinämäärin, että päätin ottaa vastaan uusia haasteita. Tällä hetkellä tätä blogia kirjoittelee Annika, jonka työnkuva on  Koulutuskeskus Sedun ammattiohjaaja Ilmajoella, mutta joka kuitenkin edelleen pitää Virtuaalikylää  yhtenä "kotinaan". Olen saanut olla todella onnekkaassa asemassa, kun olen Virtuaalikylän tiimoilta saanut tutustua verkostomme jäseniin ympäri Suomea ja jakaa kokemuksia. Uusi työnkuvani tulee sisältämään mm. opettajien apuna toimimista, sekä myöhemmin lukuvuoden aikana todennäköisesti myös perustutkinnon valinnaisten hevosopintojen teoriaopetusta. Virtuaalikylää unohtamatta, pääsenkin nyt siis myös itse asettumaan hieman toiselle puolelle. Toivonkin, etteivät yhteydet Virtuaalikyläverkostoon minunkaan osaltani katkea, vaan kaikki verkoston jäsenet muistavat hyödyntää myös toisiaan hyvien käytänteiden levittämisessä.

Tämä vuosi jatkuu Virtuaalikylän osalta vielä koulutuspäivillä ja koulutilojen henkilökohtaisilla opastuksilla, joista vastaavat tuttuun tapaan Menna, Riitta ja Teemu. Yhtenä huipentumana tulee jälleen olemaan myös Virtuaalikylä-seminaari, joka järjestetään loppuvuodesta tällä kertaa Ilmajoella.Halusin valita tähän tekstiin vielä mukaan kuvan tai kuvia. Tehtävä osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi, hyviä ja merkityksellisiä kuvia on näiden muutamien vuosien aikana kertynyt jo sellainen määrä, että niistä vain joidenkin valitseminen olisi ollut hankalaa. Niinpä kuvassa on nyt vain Mustialantie, sateisena mutta aina yhtä kauniina ja kutsuvana. Vaikka Pohjanmaa vei tällä erää voiton, jäi osa tästä agrologista myös Mustialaan. Nyt suuntaan katseeni mielenkiinnolla kohti tulevaa ja yhteyksiä sekä mahdollisuuksia, joita Virtuaalikylä pystyy meille kaikille tarjoamaan.

Antoisaa lukuvuotta toivotellen: Virtuaalikyläverkoston Annika
______________________
Annika Muurinaho
Ammattiohjaaja
Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Annika.Muurinaho(at)sedu.fi
040-8281159
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Tietokonenäkymä
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Alla olevalla osiolla, voit lisätä tekstisi perään linkkejä. (Linkki näkyy tekstissä HTML-koodina)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019