Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu


 
9.6.2013
Esittely
 Joo niin tosiaan piti esitellä tämä tila ekana mutkun pääs vähän unohtuun tämä hemmetin blogi elikkäs tilan osoite : 4 Kievesterweg, Rasquert, Groningen, Alankomaat . saa siitä jokainen joka tätä lukee kattoo google mapsista vähän minkälaista seutua tämä on . Tilalla on 250 lypsävää lehmää + nuorikarja määrää x tilan isännän nimi on thomas ihan rento kaveri melkein asuu navetassa ja vasikoiden juotosta ja hoidosta vastaa vanha isäntä joka vapaa ajallaan metsästää myyriä tämän kevään saldo on noin 154 myyrää. Sitten on Ari  joka on palkattu joka paikan höylä . Ari on tavallaan lomittaja joka kiertää ympäri gronigenia tekee työt joka korjaa kaiken, työskentelee navetassa ja tekee aitaa . Sitten on Steve joka hoitaa peltotyöt jotka tehdään itse ja osa teetetään paikallisella urakoitsialla ainoat peltotyöt mitä tehdään itse on karhotus , kaato , pöyhintä ja apulannan levitys. Tilalla on 4 lelyn A1 robottia jotka ovat lypsäneet jo 12 vuotta . Kuivikkeena käytetään siputtua olkea ja illalla parsiin laitetaan kalkin tapaista jauhoa . Terni vasikat on igluissa ja vähän isommat vasikat on vanhassa navetassa . Osa hiehoista on tilalla ja loput on kahdessa eri navetassa jotka siaitsee tossa kahden kilometrin päässä. minun toimen kuvaan kuuluu oppia ja autella vähän jokaista täällä . Tilalla arkisin aloitetaan 7:00 ja lopetetaan noin 19:00 ja sunnuntaina alotetaan 6:00 ja lopetetaan 11:00 hollannissa on erittäin yleistä että sunnuntai on oikeasti lepopäivä ihmiset suuttuu jos rupeaa vaikka tekemään rehua sunnuntaisin ellei ole aivan pakko. Sitten taas muutama kuva siinä on navetta ja alempana ummessa olevien teltta missa on pahnapohja ummessa olevat pääsee navettaan ja latumelle teltasta vapaasti mutta ne ajetaan yöksi telttaan jottei aamulla tarvitse etsiä vasikoita ojista ja naapurin pelloltaternivasikat on igluissa isännän mukaan lääkkeiden käyttö veheni 10% kun vasikat laitettiin igluihin.
 
 
 
6 kommenttia
 
1Heli10.6.2013 09:02

Täältähän löytyikin esittelyt :) Kivalta paikalta kuulostaa!!

2Menna10.6.2013 13:53

Kiitos kuulumisista ja työniloa sinne Hollantiin!

3Anja10.6.2013 23:22
Jauho, jota parsiin laitetaan, on varmaan samaa, jota meilläkin on nyt käytetty vähän aikaa; sitoo nesteen, virtsan ja maidon kuiva-aineeksi. Toimii vähän niin kuin kaupasta ostettu kissan hiekka. Ilmeisesti puhut "kielillä" jo täyttä päätä, kun pystyt noin hyvin kertomaan tilasta... Jatka samaan malliin! Anja
4Simo11.6.2013 16:17

Kiva kuulla sinusta ja niin IHANAN PALJON LEHMIÄ!!!!! :)

Taidatpa päästä poi'ittamaan lehmän jos toisenkin! Kivan valoisaa navetassa kun valokatetta osittain. Onko tuo harjan valokate avattava vai onko poistoilma hormeilla? En ihan osaa katsoa kuvasta. Miten lypsävät on ryhmitelty eri roboteille?

Googlattu on paikka. Toivottavasti ehdit käydä kesänaikana myös katsomassa miltä Atlantti näyttää vaikka nuo päivät pitkiltä kuulostavatkin.

5henkka12.6.2013 20:58

juu kyllä mää yritän puhua lontoota maholloisimman paljon . Harja on avattava ja neljälle robotille on neljä erillistä ryhmää selitän aina vähän lisää kun itte saan selville. :D

6Katri14.6.2013 21:46

Kiitos henkka linkistä. Kovin kuulostaa samanlaiselta touhulta kuin Ahvenamaalla Östergårdin Mjölk tilalla. Itse tulin eilen sieltä kotiin ja vasikoita jo kova ikävä. Siellä tosin ei käytetä robotteja vaan lypsyasemalla ja navetassa on oikeita ihmisiä. Tuottavat euroopan parasta maitoa! Seurataan sun "tilavakoilua" innolla, joten kerro kaikki mitä saat irti.

 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019