Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu


 Merkinnät, heinäkuu 2013:

29.7.2013
1 kommentti kommentoi

Apetta
 Tämä viikko on mennyt muuten  ihan perinteisellä työjärjestelyllä paitsi että Thomas oli viikonlopun lomalla viettämässä synttäreitään , joten pääsin viikonloppuna tekemään appeet joka on normaalisti viikonloppuisin Thomaksen hommaa . aamulla lyspäville 6000kg ja tilalla oleville hiehoille 1300kg , Sitten taas illalla lypsäville 6000kg ja ummessa oleville 2500kg ja hiehoille vuokra navetassa (Bosma)  2600kg. oli ihan mukavaa vaihtelua että pääs välillä apettakin tekemään ja kun oli hyvät ohjeet niin homma onnistuikin ilman soittoja isännälle. huomenna pitäsi sitten pitää itse päivä vapaata ja lähteä haahuilemaan Amsterdamiin saas nähä kuinka äijän käy .ensimmäiset on lypsäville 5150-7595 riipuen siitä paljonko on aamulla apetta pöydällä Bosma =vuokranavetta missä on hiehot Droog = umpilehmät Schuur =  tilalla olevat hiehot . Sitten pysty suunnassa ylin on säilörehun määrä sitten tulee kuivaheinä kolmantena soijarouhe neljäntenä CCM eli murskesäilötty maissi sitten alkaa kivennäiset ja viimeisenä maissi . Alempana kuva juurikin tuosta CCM. niin ja jokaiseen vaunulliseen laitetaan 2kg lämpimisen estoainetta sekoitettuna 10l vettä on jolloin siitä tulee jotain happoa. kuva alla.
22.7.2013
Taas vähän kaikenlaista
 Tällä viikolla on taas tullu tehtyä kaikkea , Tossa alkuviikosta kävi taas sorkkien hoitaja, jonka kanssa hoideltiin niiden hiejojen sorkkia jotka lähtivät laitumelle . Hiehot on ainakin tähän saakka pysynyt laitumella paitsi että tänään oli yksi lähtenyt vähän ojan yli kävelylle . Seuraavana päivänä nupoutettiin vasikoita eläinlääkäri käi antamassa vasikoille nukutuksen ja puudutuksen ja isäntä nupoutti. Niin ja tehtiin 19ha rehua missä oli vielä kauraa seassa joten piti avata siilo ja tehtiin päälle . Semmoinen erikoisuus oli tällä viikolla että yksi lehmä poiki kaksoiset joista toinen oli musta holstain ja toinen punainen , punainen oli sonni ja musta lehmä. Sitten taas kuvia .tommoisella siirreltiin hiehoja laitumelletässä olis sitten maissi analyysi siinä on sitten ne kaksoset ja emäja kysymyksiä saa kysyä kun ite ei tajua kaikkea kysyä.
15.7.2013
Töistä
 Tämä viikko on mennyt perinteiseen malliin joka aamu 6:30 ylös ja parsia putsaan siitä sitten ruokkimaan hiehoja ja putsaamaan niidenkin parret sitten 7:30 aamupala . Aamupalan jälkeen alotan vasikoiden ruokkimisen ja karsinoiden ja iglujen kuivittamisen oljella , ja ruokkimalla hiehot loppuun ja käymällä vuokra navetassa puskemassa hiehoille vanhalla traktorilla rehut eteen ja tarkastan samalla että kaikki hiehot on elossa ja putsaan parret .Sitten kello on 12:00 sitten on ruokailu . Ruokailun jälkeen teen kaikkea ylimääräsiä hommia mitä on tullut viikolla mm. tyhjien iglujen pesua , siilojen avaamista ja tänään tyhjennettiin Stevanin kanssa vanhan navetan yläkerrasta noin 150 kuormalavaa . Sitten kun kello on 15:30 on kahvi , Jonka jälkeen yleensä alan putsaamaan parsia navetassa uudestaan tosin iltapäivällä putsataan vain lypsylehmien parret , joten se on nopeampaa , Sitten kun parret on putsattu niin Andris on yleensä saanut vasikat juotettua joka jälkeen annan juotto vasikoille igluihin noi 2l vettä per vasikka , Sitten kello on aika hyvin kuuden ja seitsemän välissä , Sitten syödään taas ja ruuan jälkeen on sitten vapaa aikaa. Niin ja tänään tuli siilosta analyysi josta laitan kanssa muutaman kuvan . Niin ja semmoinen juttukin jäi kertomatta että minulla oli lauantaina vapaa iltapäivä niin hyppäsin junaan ja menin lähimpään isoon kaupunkiin eli Gronigeniin siitäkin pitää laittaa muutama kuva.
9.7.2013
3 kommenttia kommentoi

Toinen nurmisato
Perjantaina aloitettiin niittämällä 96ha sitten lauantaina kaikki pöyhittiin ja sunnuntaina vedettiin sitten taas karheelle ja maanantaina aloitettiin seitsemän aikaan aamusta korjaamaan rehua kaikki meni aivan suunnitelmien mukaan joten siilo peiteltiin juuri ennen ilta kymmentä. Rehut kävi tekemässä sama urakoitsia kuin viime kerrallakin . Niin ja kysyä saa jos joku asia mietityttää , jos en osaa suoraan vastata niin kyllä mä kysellä voin
5.7.2013
Töistä
 Tällä viikolla on tullut taas tehtyä sitä sun tätä. keskiviikona stevan kävi hakemassa noin 500 pakettia silputtua olkea joka purettiin kurottajalla ja kurottajasta sitten taas käsin kasalle navetan parveen , koko touhussa meni noin 2h sen jälkeen tiesi ainakin mitä oli tehnyt kun kokainen paketti painoi noin 20kg . Seuraavana aamuna tuli taas sorkkien hoitaja ja minun aamu meni sitten siinä lehmän häntiä ajellen. Tänään aloitettiin toisen nurmi sadon kaataminen maanantaina olisi tarkoitus tehdä 90ha siiloon ja sinimailanenkin alkaa tulemaan kukalle joten sekin pitäisi kaataa kahden viikon sisään.tommosia pakettejaarjen sankarit vaihtamassa lämpimän veden pumppua.

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019