Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
12.2.2009
On Skotlanti lunta tulvillaan

Aika tuntuu kuluvan Skotlanissa nopeasti, vaikka ollaankin pari tuntia myöhässä suomalaisesta kellosta. Tänään meidän oli tarkoitus tehdä koulun puolesta tila vierailu Cluny Claysin tilalle, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Aberdeenista etelään. Matkaa ehdittiin tekemään noin puolisen tuntia, kunnes rankka lumisade pilasi matkanteon. Autossamme ei ollut minkään sortin talvirenkaita ja opettajamme/kuljettajamme teki viisaan päätökseen kääntyä takaisin Aberdeeniin.


Yli viikonmittainen lumi peite on Skotlannissa hyvin harvinainen ja varsinkin liikenne kärsii tämän hetkisestä kelistä pahasti. Oli kuitenkin piristävää päästä näkemään edes vähän Skotlantilaista maaseutua. Maisema oli enimmäkseen huikeaa peltomaisemaa, silloin tällöin näkyi myös muutama lammas ja maajussi laiduntamassa pellolla. Kunnon metsistä ei ole tietoakaan.

 

Opiskelun makuun on päästy jo hyvin kiinni ja tekemistä riittää paljolti, vaikka luentoja onkin vain kolmena päivänä viikossa.

Luennot alkavat aina aamuisin kello 9.00 ja päättyvät illalla 17.00. Ruokatunti on puolenpäivän tienoilla. Verrattuna kotimaassa totuttuun opiskeluun näyttää täällä asiat painottuvan itseopiskeluun, ryhmätyöskentelyyn sekä kaikenlaisiin projekteihin.

Esimerkiksi Topical Issues kurssilla teemme joka tunneilla esiintymiseen tai tiedonkäsittelyyn liittyviä ryhmäharjoituksia. Nämä ovat todella hauskoja harjoituksia ja mukava tapa tutustua paikallisiin aborginaaleihin. Suurin työ tällä kurssilla tulee kuitenkin tehtäväksi kotiin, sillä kunkin on pidettävä 30 – 40min esitelmä jostain ajankohtaisesta aiheesta. Esimerkiksi viimevuonna esitelmiä pidettiin mm. Geenimanipulaatiosta, tulevaisuudesta ilman öljyä sekä väestönkasvusta. Hieman jo jännittää miten näinkin pitkä esitys onnistuu vieraalla kielellä, mutta pakon alla oppii! Eikä sillä ole niin väliä onko kaikki kieliasullisesti oikein, pääasia on näyttävä show. Onneksi on myös perinteisempiä luentoja joissa voi vain rauhassa keskittyä opetukseen.

 

Vastapainona opiskelulle on Hillheadissa tarjolla paljon vapaa-ajan harrasteita. Olemme alkaneet käymään monissa erinäköisissä touhuissa SAC:ssa opiskelevien Erasmus vaihtareiden kanssa. Eilen (keskiviikkona) Elina meni kurssille jossa opetellaan skottitansseja. Kokemus oli kuulemma todella mahtava ja jatkoa seuraa. Itse lämpenin Taekwondoon, onhan takana jo huikeat n.4kk kokemus ja keltainen vyö kyseisestä lajista. Lajia pääsee huitomaan kolmena kertana viikossa ja hyvä näin, koska tällä tavoin pysyy poissa pahan teosta. Skotlantilaisen Taekwondon perusteet ovat aivan samat kuin suomessakin, mutta opetus metodit poikkeavat hieman. Kielimuuri ei pääse täälläkään yllättämään sillä jos ei ymmärrä jotain, niin apinoi muilta tai vetää tunteella ja tuurilla.

Vain 15 minuutin matkan päässä Aberdeenin yliopistolla, on käytössä hyvät kuntosalit, mukaan lukien myös uima-allas. Kunnon Britti tyyliin löytyy yliopisto alueelta melkein joka toisen korttelin takaa jalkapallo- tai rugbykenttä, joten pallopelien ystävät tuntevat olonsa kotoisaksi.

Terveisin
Simo

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019