Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
22.2.2009
Kesää odotellessa...

Lauantai-iltaa juhlistaaksemme suuntasimme Irlantilaiseen O´Niels nimiseen pubiin. Pubi oli täynnä ihmisiä ja Irlantilaisen musiikin soidessa ihmiset ryntäsivät laittamaan jalalla koreaksi. Lattialautojen joustoa hieman kummastelin, koska keskellä tanssilattiaa seistessä tunsin itseni hyvin pieneksi ja vanhan lautalattian pomppiessa ylös alas en ollut varma henkiinjäämisen mahdollisuuksista. Mutta ei saa antaa pienten asioiden särkeä täydellisyyttä. Menosta intoutuneina otimme saksalaisen vaihtarin kanssa kotimatkalla muutamat rugby ottelut ja valkoinen takkini muuttui mustaksi.

 

Sunnuntaina suuntasimme ulos kaupungin hulinasta kohti Stoneheavenia, pientä kylää merenrannalla. Simo oli enemmän kuin tohkeissaan nähdessään maaseutua ja paikallista maataloutta.

Ensimmäisenä poikkesimme ihailemassa Dunnottar castlea, 1500- luvulla rakennettua linnaa johon ovat jättäneet jälkensä niin Skotlannin aikoinaan vaikutusvaltaisin suku Earls Marischal kuin William Wallace.

 

Linnalta talsimme noin kahdenkilometrin matkan kylään jossa opettajamme tarjosi jokaiselle lasillisen viskiä, erikoiset opetusmetodit täälläpäin. Oikeasti täällä on tapana kylminä päivinä sisälle päästessä istahtaa takkatulen ääreen ja nauttia lasi viskiä.

 

Olen tehnyt ”tieteellistä” tutkimusta kasvitieteen parissa ja havainnut että heti lumen lähdettyä esiin pyrkii lumikelloja, krookuksia, kevätesikkoja ja monenlaisia muita kevään kukkia. Tämäkös meitä riemastuttaa, kevät jo helmikuussa. Parhaimmillaan päivälämpötila auringossa on ollut viisitoista astetta!

 

Mikä parasta, täällä voi törmätä suomalaisiin. Kävellessämme kouluun ohitsemme hurautti Valtra kuusituhatta satanen, niin kuin Simo tämän minulle tarkensi. Ja matkalla Hillheadin ruokalaan kesken keskustelumme poika seisahtui eteemme ja sanoi tamperelaisittain: Moro. Kyllä siinä meinasi tulla tippa linssiin, niin herkäksi sitä heittäytyy kun joku puhuu meidän kielellä!

 

Suomalaisin terveisin Elzi

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019