Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
25.2.2009
Royal Northern Spring Show

Skotlannissa talvi on taittanut jo niskansa ja näyttää siltä että maanviljelijöillä alkaa pian kiireet pelloilla. Yksi selvä kevään merkki Aberdeenin alueella on aina helmikuussa Thaistone centerissä pidettävä Royal Northern Spring Show. Tapahtuma on yhden päivän mittainen maatalousnäyttely, jossa oli näytillä yli sadan maatalouskonekaupan uusimmat koneet, sekä maatalouseläimiä sonneista hevosiin. Kyseinen tapahtuma oli oiva mahdollisuus päästä pitkästä aikaan potkimaan traktorin renkaita, sekä tutustumaan Skotlannin maatalouteen.

Matka taittui näppärästi bussilla ja tapahtuma paikalle päästyäni, oli olo kuin skotilla viskitehtaalla; -päässä pyörii ja kaikkea on päästävä kokeilemaan.

Konekenttä oli pullollaan traktoreita, maanmuokkauskoneita, nurmikoneita, sekä muita koneita, joita nyt normaaleissa maatalousnäyttelyissä yleensäkin on. Vielä vaikuttavampi oli eläinnäyttely, joka oli järjestetty järjettömän isossa hallissa. Hallin sisäpuolella oli eläimet karsinoissaan tupeerattavana ja valmisteltavana näyttelyitä varten. Nuoret sonnit pääsivät Mr. Sonni missikisaan, joka muistutti mielestäni hieman koiranäyttelyitä. Nämä koirat olivat tietysti itsepäisempiä ja luultavasti saisivat vietyä taluttajansa mennessään, jos niin haluaisivat.

Toisessa pisteessä järjestettiin eläin huutokauppa. Tuonne en valitettavasti mahtunut katsomaan, kun huutokauppa rinki oli niin tupaten täynnä farmareita ”ostoksilla”. Olisi ollut niin mukavaa ostaa kotiin tuotavaksi muutama täysikasvuinen sonni.

 

Once in the life time kokemus on ajaa Skotlanissa autoa. Täällähän on tunnetusti vasemman kädenliikenne ja mikäs onkaan hauskempaa kuin vuokrata auto pientä linna reissua varten. Kukaan ei siis ole vielä joutunut vankilaan, vaan vuokrasimme kahden ranskalais kollegani kanssa KIA Ceedin ja suuntasimme Breamer nimiseen kaupunkiin. Matkalla pysähdyimme tarkastamaan Drum Castlen, joka sijaitsee Banchoryllä sekä Craigievar Castlen joka löytyy Aberdeenhirestä. Skotlanti on hyvin tunnettu lukuisista linnoistaan ja on aivan mahtava fiilis matkustella autolla, kun pääsee vapaasti tutustumaan paikkoihin. Breameriin saavuttaessa (n.100 km länteen Aberdeenistä) alkaa jo jylhät ylämaan vuoret hahmottua horisonttiin ja perille tultua tiedustelimme reittejä mahdollista vaellusmatkaa varten.

Matkasta selvittiin ehjin nahoin, eikä se ajaminenkaan täällä loppujen lopuksi niin paha homma ollut, hyvänä apuna on kun hokee risteyksissä käännyttäessä mantraa: ”vasen kaista, vasen kaista”…
                                                                                              
Terveisin
Simo

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019