Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Elokuu
Heinäkuu


 Merkinnät, heinäkuu 2009:

31.7.2009
Sadetta ilmassa!
Päivä alkoi kauniissa säässä mutta nyt vettä tulee taivaan täydeltä.Silti kaksi polkutraktoria on käytössä. Koiraparkki on ollut koko päivän suuressa suosiossa. Nytkin siellä on sateen suojassa kuusi karvaturria. Toivotaan, että sää selkenee iltaan mennessä....=)
29.7.2009
Kauas pilvet karkaavat
11:45
Pilvinen, mutta hiostava aamu on muuttunut aurinkoiseksi aamupäiväksi. Eläinvaltakunnassa kaikki hyvin ja ihmisiä vierailee tasaisena virtana.

14:00
Tänään ovat selvästi isät ja lapset  vallanneet pihan. Äidit ilmeisesti ihastelevat sisustuksia ja Remontti-Reiskaa.Anna-mummo muisti meitä taas tarjoiluillaan :)
28.7.2009
Arvovieraita kotieläinpihalla
14:50
Päivä alkoi rauhallisesti ja aurinkoisesti. Kaikki eläimet tyytyväisen oloisia.

Itse pääministeri vieraili myös pihallamme ja osoitti myös Mustiala-tietämystä. Oikein luvan peräsrä saimme myös ikuistaa vierailun :) Kamerasta tietenki loppui juuri silloin akku, mutta puhelin pelasti.


Matti Vanhanen seurueineen

Sää on päivän mittaan muuttunut pilvisemmäksi, mutta pahimmat mustat pilvet eivät kuitenkaan ole vielä tiputtaneet vettä niskaamme.

Toinen ehkä vielä "arvokkaampi" vieras kävi myös eli äidin rakas Heikki-poika27.7.2009
Aurinkoinen maanantai aloittaa uuden viikon
Päivä on alkanut rauhallisesti. Koiraparkin vieraat tänään erikoisen äänekkäitä :)

14:00
Ihmisiä riittää. Pepsi on nukkunut koko aamupäivän ja alkaa vasta virkoamaan uuteen päivään. Olemme alkaneet keräämään pikku-kaneille nimiehdotuksia ja niitä onkin tullut mukavasti. Päivitämme viikon mittaan Top 10 myös tänne.

15:20
Meillä on muuten aivan mahtava henkilökunta täällä kotieläinpihalla, eivät malta pysyä poissa edes lomallaan. Tänään on myös tullut todistettua jo useampi "itkupotkuraivari", kun vanhemmat ovat yrittäneet viedä lapsiaan pois polkutraktoreiden luota. Koiraparkissa vieraita tasaiseen tahtiin, tänään kovasti matalaa ja pitkää asukasta. Huippu-urheilijoita bogattu ja ihme kyllä myös tunnistettu.


Henna ja veljenpoika Anton


26.7.2009
Sutjakkaasti sunnuntaihin
11:30
Puolipilvisenä aamu avautui tänään kotieläinpihalla. Vielä on rauhallista, kuten tähänkin asti yleensä on ollut näin aamupuoleen, mutta sää ainakin näyttäisi siltä että uskoisin ihmisiä tulevan tänään aika paljon messuille. Katsotaan mitä päivä tuo tullessaan.

14:40
Ponitalutus on ollut hyvin suosittua. Nyt ponit pääsivät hetkeksi hengahtämään puiden varjoon ja jatkavat taas kolmen aikaan lapsien kyyditsemistä. Pepsi on taas tänään ollut hieman uninen, kuuma päivä vaatii veronsa eikä riitä jaksaminen jokaista messuvierasta katsomaan.


Geisha ja Pepsi ottamassa päiväunia


Ponit ahkeroimassa


Ponit tekivät lauantain ja sunnuntain aikana hienosti töitä ja lähtivät nyt takaisin kotitallilleen.

25.7.2009
Lauantai kuulumiset
12:08
Aamu sujui mukavasti. Heinäkontin täydennystä ja muuten hommia tehden. Ensimmäinen koiraparkki asiakkaammekin tuli jo. Muuten on ollut vielä aika rauhallista. Aasiyhdistykseltä tuli myös ihmisiä esittelemään omaa toimintaansa.

17:22
Päivä hurahtanut kohtuu vauhdilla. Estekentällä ollut kovasti innokkaita suunnittelejoita uusien esterataratkaisujen toteutukseen. Aasit keränneet paljon huomiota ja kysylijöitä. Talutusponit olivat tänään myös töissä ja jäivät yön yli vieraiksemme, jotta huomenna pääsevät jälleen töihin. Ja sää on suosinut koko päivän.


Lampaat kävivät kiipeilemässä kalliolla

24.7.2009
Heissan vaan!
13:11
Tämä aamu lähti taas hyvin käyntiin. Aasit olivat tyytyväisesti viettäneet ensimmäisen yönsä täällä ja kaninpoikasillakin kaikki oli hyvin, vaikka ne emostaan vieroitettiinkin nyt. Emo siis siirtyi muiden isojen kanien kanssa viereiseen tarhaan. Nyt tehdään hurjalla vauhdilla pinssejä, kun saatiin vihdoin kuvat haltuun, nyt kaikki pinssit joita tehdään on meidän pihalla olevista eläimistä.

Juuri tulleen tiedotteen mukaan messuilla on tähän mennessä käynyt jo 63 938 vierasta eli aikamoinen määrä.

15:32
Tasaista vilinää meidän kotieläinpihalla on. Aasit kävivät hieman rapsuteltavina, omistajansa Piian ja Annan niitä taluttaessa. Polkutraktorit ovat jatkuvassa käytössä ja kaikkia eläimiä ollaan innoissaan katsomassa.


Kiira & Anna ja Keke & Piia


Keke rapsutuksesta nauttimassa

23.7.2009
Vilkkaat päivät jatkuvat
Eilen messuilla oli yli 5000 kävijää ja tänään vaikuttaa myös vilkkaalta päivältä! Koiraparkin suosio jatkuu ja näytteillä olevat muut eläimet saavat runsaasti huomiota. Katsotaan millaisen suosion aasit saavat, niiden odotetaan saapuvan illalla.

Ilma on myöskin toistaiseksi suosinut ja jatkamme työntekoa mukavassa kesäsäässä. Tervetuloa poikkeamaan kotieläinpihalle!
21.7.2009
Tuulista päivää
10:55
Tänään paistaa taas aurinko ja se on ihan hyvä että paikat kuivaa eilisen sateen jäljiltä. Eläimet ovat rauhallisesti ja muutenkin näyttäisi ihan mukavalta päivältä. Nyt on laitettu hieman lisää kuvia tuonne valokuva albumiin, osaksi samoja kuin mitä täällä blogissa on esiintynyt jo. Mutta ovat yhdessä paikassa.

17:07
WOW, what a day! Ihan huipakkaa mennyt koko päivä. Nyt tuli ensimmäinen hetki että ehtii oikeasti istumaan. Anna-mummu oli ihana ja toi meille päivällä kahvit ja pullat, toi paljon energiaa ja hyvää mieltä. Koiria on ollut tänään liikkeellä aivan valtavasti ja koettiinpa koiraparkissa oikein ruuhkan poikasta, mutta onnekksi kaikki saatiin hoidettua. Huomenna on tulossa myös lisäapua muutaman pienen häkin muodossa, saadaan sitten vähän lisää tilaa tänne. Ihmisiä kulkee todella paljon ja se tiedetään jo messujen kävijä määrästäkin että 50 000 on rikottu, sillä perhe joka oli tuohon maagiseen numeroon osunut toi meille koiransa hoitoon. Ja edelleen on niin vilkasta, ettei uskoisi että kello on jo yli viisi ja messujen ovet sulkeutuvat tunnin päästä.

20.7.2009
Uuteen aamuun jälleen
10:26
Aamuhommat sai tehdä vielä kuivassa kelissä, mutta kun kello löi kymmenen alkoi pikku hiljaa tihuttaa. Aamun kuulutuksesta sain napattua tietoa että messukävijöitä on jo ollut yli 43 000. Eli aikas hyvin. Pepsi veti aamun taas sellaista pukkilaukkaa että huh, ja nyt heitti sitten pitkäkseen tarhaan kun varsinainen messuaika alkoi.

Koiraparkista on tullut kyselyitä, joten päätimme laittaa muutaman kuvan.


Koiraparkki kävelytieltä katsottuna


Koiraparkin pihapiiri


Päivän ensimmäinen asiakas, Roope, tyytyväisenä kopissaan

14:13
Nyt alkoi sitten satamaan todenteolla. Eli rauhallista on ja eläimet tulivat nauttimaan ulos sekä suihkusta että ötökättömästä olotilasta. Kohtuu mukavasti ihmisiä käy katsomassa eläimiä sateesta huolimatta. Ja saimmepa tuohon ojaamme uusia asukkaitakin, sorsaperhe tuli vierailuun.

16:15
Vettä tuli hieman enemmän kuin sääennusteen lupaama 2mm, nimittäin piha näyttää siltä kuin tulva olisi hetkeksi yllättäny. Mutta onneksi keli on muuten lämmin ja t-paidalla vielä täällä toimistorakennuksessa tarkenee.


19.7.2009
Kooste 18.7
Lauantain tunnelmia.
Pepsi puuhastelee lelujensa kanssa

Diiva-koira tarkkailee ympäristöä

Maisa esittelyssä

Leni Lean sylissä

Piimu ja Anne esittelemässä suojelutreenausta

Leni nauttimassa rapsutuksista

Sissi ja Milla odottamassa palkkiotaan

Siru ja Peppi juomassa

19.7.2009
Puolipilviseen aamuun lähdetään
10:54
Aamu alkoi vilkkaasti, sillä Silu tuli taas täyttämään tyhjän tarhamme. Eli aamun huoltoaikana oli hieman extra hommaa. Mutta hyvinpä tästä päästiin aamun vauhtiin. Ihmismäärä näyttää heti aamusta jo hieman vilkkaammalta kuin arkipäivinä. Ja onpa tässä tiedossa arvovaltaisia vieraitakin käymään, ainakin messualueella. Nyt hieman kameran tyhjennystä eilisistä koirakuvista, että mahtuu tämänpäivän esittelyt. Eli kuvia tulossa tänään jossain vaiheessa.

17:03
Touhua riittänyt pitkin päivää. Nyt muutamia kuvia tämän päivän edustajistamme.


Taijanomainen Tassu Pilvi (vaalea, 4v) ja Adal Miina(tummempi, 1v) nauttimassa päivästä


Olihan meillä melkein koko piha täynnä koiria


Nemo katselemassa ihmisten hyörinää


Nasu dummyä noutamassa


Tosca ja Cindy poseeraavat


Zorro venyttelemässä


Tosca ja pieni rapsuttelija


Anne ja Silu kyyditsemässä messuvieraita


Liinu nauttii täysin rinnoin rapsutuksesta


Sakke


Pepsi unilla


Nasu odottaa seuraavaa käskyä

17.7.2009
Aurinkoa, aurinkoa!
10:46
Eli kirkas ilma ja hyvin lämmintä. Eilisiltana viimeisiä siistiessä tehtiin huomio että joku on napannut mukaansa meidän "tankkausletkun" pään. Eli jos joku tuntee omantunnon kolkuttavan, niin ottakoon yhteyttä.

13:15
Tankkausletkun pää löytyi, ei tullut haettua traktorin konepellin alta, vaikka se tavallaan loogonen paikka onkin tankkaukselle. Mutta tallessa on siis. Aamupäivä sujuu jälleen hyvin rauhallisen oloisesti, katsotaan alkaako sitten iltapäivää kohti vilkastumaan. Musiikkitarjontakin on taattu tänään, muutenkin kuin messuilla kuuluvan radion kautta, kiva saada välillä muutakin kuin hittibiisejä.

Viulunsoittaja katolla


Lampaatkin kuuntelevat tyytyväisenä.

15:28
Päivä on jatkunut aurinkoisissa merkeissä ja meistä työntekijöistä alkaa huomata että lämpö tekee tehtävänsä ja ollaan jouduttu pysymään "koppimme" suojissa aika paljon ja yritetty juoda mahdollisimman paljon vettä. Keppihevosia on korjattu "tohtorilla" kun parilta meinasi pää lähteä irti jo kokonaan. No se on vaan merkki siitä että ovat olleet suosittuja ja kovalla käytöllä. Pepsiä ihmeteltiin että onko se ihan kunnossa, kun torkkui niin sikeästi. Mutta kunnossahan tuo on, keräilee vaan voimia että jaksaa taas ihastuttaa ihmisiä.

16.7.2009
Harmahtava torstai aamu kotieläinpihalla
11:12
Pilvistä on mutta kaikki muuten mukavasti. Aamutoimet hoidettu. Pepsi jatkoi uniaan suoraan, keräilee voimia mahdollisesti vilkasta iltapäivää varten. Tänään tuli huoltokyydillä suoraan metsästä kasa  havuja keppehevosesteen täydennykseen ja vielä isompi kasa pihlajaa, kaikille eläinlapsille leikittäväksi ja nakerreltavaksi.

13:10
Nyt paistaa aurinko aivan siniseltä taivaalta. Ja väkeä alkaa olemaan enemmän liikkeellä. Koiraparkkiinkin jo tullut ensimmäinen asiakas. Keppihevosia taas hieman huollettu. Vasikoita alkoi tarhaan heitetty pihlajan oksa kiinnostaa ja jaksoivat tulla ihmisiä katsomaan, nukkumisensa välissä.

14:50
Nyt on alkanut liikkumaan paljon lapsiperheitä. Ja keppihevosesteet ovat olleet todella kovilla, kun pari nuorta herraa alkoi testaamaan voimiaan. Onneksi valpas isovanhempi pyysi heitä myös nostamaan kaatamansa esteet. Totesimme että oma ammatinvalintamme on ainakin osunut kohdalleen, sillä kyllä nuo nelijalkaiset ystävämme ovat sitten mukavia.

17:06
Odottaen että hetki vielä kellosta kuluu, tänään ollut huomattavasti hiljaisempi päivä, tuntuisi ainakin siltä. Iltahommiin pääsyä odotellessa. Kukka-asetelmia on hoidettu ja siistitty. Kumma kyllä tänään olisi haluttu viedä jo kaksi kertaa Valtra pois aitojen sisältä (ja aina se isoin...).

15.7.2009
Ihanan helteinen keli!
Tänään kotieläinpihalla on ollut kova vilske ja traktoreita ja keppihevosia on tullut huollettua. Kanit ovat edelleenkin olleet todella suosittuja niin aikuisten kuin lastenkin keskuudessa. Koiraparkkiinkin tuli vipinää iltapäivän aikana....
14.7.2009
Aurinkoinen aamu kotieläinpihalla
11:11 Aamu alkanut hyvin. Nyt tuli iso lapsiporukka joka on hyvin innoissaan niin eläimistä kuin keppihevosistakin. Myös traktorit tuntuvat kiinnostavan. Jatkamme nyt hymyilemistä :)

14:57 Päivä sujunut, keppariesteitä jouduttu korjaamaan, sillä meinanneet olla hieman kovilla täällä. Välissä ehdimme ottaa hieman kuvia.

Sonnipojat hieman kisailivat Sonnipojat kisailemassa päivällä


Pepsiä väsyttää ja Hanne harjailee GeishaaPepsiä väsyttää, Hanne harjailee Geishaa

Kanit ottavat rennostiIsot puput ottavat hyvin rennosti

Äit ja kaksi poikasista syömässä

Yleiskuvaa pihalta puolilta päivin

17:42 Viime hetkiä päivästä viedään, vielä ihmisiä liikkuu hyvin vilkkaasti, haluavat vielä nahdä puput ja ponit ennen kuin lähtevät. Kohta puoliin iltatouhuihin pitäisi alkaa tässä.

13.7.2009
maanantai-aamun kuulumiset!
klo 11 päivä alkoi sateisissa merkeissä, mutta koiraparkissa on jo monta asukasta...Eläimiäkin on käyty ihastelemassa, mutta traktorit ja keppihevoset  odottavat vielä käyttäjiään..
12.7.2009
Kotieläinpihan kuulumiset!
klo 11.30 Eläimet nauttivat kesäisistä tunnelmista ja ihmisiä liikkuu tasaiseen tahtiin. Polkutraktorit ja keppihevoset ovat olleet kovassa käytössä aamusta alkaen. Aasi-kepparikin kävi eilen eläinlääkärissä korvan paikkauksessa.
Anna ja Hanne työn touhussa.


10.7.2009
Asuntomessut aukeavat tänään
Vesisadetta vai auringonpaistetta?

klo 14.15 tilanne on että:

Aurinko paistaa ja ihmisiä liikkuu todella kiitettävästi. Aamulla vesisade uhkaili aamulla tulollaan mutta hyvin menee kuitenkin. Aamulla myös päästiin kunnolla huoltohommiin, ensin tuuli vei huoltokopin oven mennessään ja se laitettiin sitten paikoilleen. Ja samaan syssyyn vahvistettiin yhtä keppariesteistä.

9.7.2009
Eläimet tuotu alueelle ja lehdistöpäivä

Keskiviikon 8.7 aikana eläimet saapuivat alueelle. Ensin aamupäivällä tulivat kanit, sitten ponit ja viimeisenä illan jo hämärtyessä vasikat.

Eläimet suhtautuivat tilanteeseen hyvin; pikkukanit olivat onnellisia hienosta kanimökistä, jonka ikkunasta pääsi hyppimään edestakaisin. Ajoksen Geisha ja Pepsi juoksivat laitumella edestakaisin ja ihmettelivät vastapäisessä aitauksessa olevia lampaita. Vasikat asettuivat puolen yön aikoihin oljille sääsuosujakatokseen ja olivat sen näköisä, että täällähän on hienommat olot kuin kotona.

Yö sujui eläinten osalta rauhallisesti. Muuten messualueella jatkettiin valmistautumista koko yö.

Kuvissa Eemeli ja Elmeri Annan kanssa kuorikepohjaisessa tarhassa ja sitten laitumella


     

Kuvissa tunnelmia aamulla viiden aikoihin.


Torstaina sade alkoi aamulla kahdeksan jälkeen. Kaikki eläimet menivät sateen koventuessa tarjolla oleviin suojiin: kanit menivät mökkeihin ja ponit ja vasikat sääsuojakatokseen.

Anne ja Silu saapuivat alueeelle yhdeksän aikoihin. Silu majoittui vielä tyhjillään olevaan aasin karsinaan. Huonon sään vuoksi suunnitellusta ajelutuksesta jouduttiin luopumaan.

Nelosen uutisten kuvituksesta bongattiin Ajoksen Geisha ja Pepsi sekä Korven Siluetti.
Samoin seuraavan päivän MaasTullista Geisha ja Pepsi.

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019