Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Marraskuu
Syyskuu
Maaliskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Elokuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
25.3.2013
Hyvinvoinnin tuottaminen koiran avulla- kurssi
Hyvinvoinnin tuottaminen koiran avulla on uusi kurssimahdollisuus Seppälässä ja me olemme olleet tämän kokeilun yksi kolmesta pilottiryhmistä. Seppälässä on aiemmin ollut mahdollisuutena valita kurssiksi hyvinvoinnin tuottaminen hevosen avulla ja nyt aihetta laajennettiin myös koiriin. Hyvinvoinnin tuottaminen koiran avulla on kaverikoiran ja terapiakoiratoiminnan välimaastosta tapahtuvaa toimintaa. Eläimistä on hyötyä kaikilla osa-alueilla ja varsinkin terapiakoiratoiminnassa on saatu konkreettisia tuloksia: esimerkiksi käytös- ja mielialahäiriöiden väheneminen sekä keskittymiskyvyn ja muistin paraneminen. 


Me yhdistimme Hyve-kurssin yrittäjyysopintoihimme ja näin ollen loimme toiminnallemme NY-yrityksen, ”CaraCanis”, jonka yrityspuolen toiminta loppui tammikuussa 2013. Urakka aloitettiin lähijakson jälkeen maalaismarkkinoilla, kun markkinoimme toimintaamme ja hankimme asiakkaita kyselylomakkeen avulla. Feissarimaisen jalkautumisen lisäksi päivystimme infopisteessä koirakeskuksella. Olimme suunnitelleet sinne mainoskyltit ihmisille tätä uutta toimintaa ja sen lisäksi jaoimme ihmisille KAO:n omia punkkipihtejä koirille. Alustavia asiakaspyyntöjä tuli ihan mukavasti kerättyä, sekä kyselylomakkeella kartutimme ihmisten pelkoja ja toiveita karvakorvien suhteen. Tuolla tiedolla pystyimme valikoimaan sopivia koiraehdokkaita käyntejä varten. Seuraavaksi olikin sitten vuorossa yhteydenotot potentiaalisiin asiakkaisiin, jotka tuntuivat olevan hommassa mukana tositarkoituksella.

Asiakaskäynnit alkoivat alkuhaastatteluilla, millä kartutimme toiveita tulevien käyntien sisällön sekä käyntitiheyden suhteen. Asiakaskunnaksemme tarjoutuivat loppujen lopuksi päiväkoti sekä vanhainkoti, mitkä olivat keskenään kuin yö ja päivä. Molemmat paikat ottivat meidän lämpimästi vastaan ja niitä on saanut paljon monipuolista kokemusta. Palaute asiakkailta on ollut positiivista ja kannustavaa.  Vanhusten kanssa tekeminen on ollut enemmänkin juttelua, seuranpitämistä sekä ulkoilua, kun taas lasten kanssa on muun muassa opeteltu miten koiran kanssa ollaan, millaisia tavaroita koirilla voi olla ja tunnistettu yleisimpiä koirarotuja.

Markkinoinnista tällä kurssilla ei ole ollut pulaa, miehitimme esittelypöydän NuoriYrittäjyys-messuilla Kauppakatu 18:sta ja meitä on haastateltu muun muassa Kainuun Sanomiin, radioon ja Koti-Kajaaniin. Meillä oli tapahtumassa myös mukana suosittu messukoira Myssla. Itse käynneillä olemme käyttäneet henkilökunnan omia sekä koulun projektikoiria. Olemme toimineet yhteistyössä myös projektikoiraohjaajien kanssa.

Tämä on ollut ensikosketuksemme projektioppimisen maailmaan ja tunteet ovat asiasta varsin ristiriitaisia. Vapaamuotoinen opiskelu on ollut mukavaa, mutta toisaalta aikatauluttaminen ja tuntien suunnitteleminen on ollut melkoisen vaikeaa ja turhauttavaakin. Myös opettajavaihdokset ovat tuoneet omat haastavuutensa asioiden sujumiseen. Palkitsevinta tässä kurssissa ovat olleet erilaiset ihmiset ja kokemukset, palautteet sekä toimintatavat.


Anna, Tiia & Maija
MTE10B

Totti otti asiakaskäynnin rennosti.
Totti otti tehtävänsä rennosti asiakaskäynnillä.

Pirtsakka messukoira Myssla.
Messukoira Myssla.

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021