Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
13.12.2012
Puuman kuulumisia
Pitkä tovi vierähtänyt edellisestä Puumaa koskevasta päivityksestä ja kaikenlaista on tapahtunut.
Aloitetaan vaikka siitä, että Puuma on käynyt nyt ensimmäisenä filana virallisissa terveystutkimuksissa .Tulokset olivat muuten hyvät:  lonkat B/A, kyynärpäät 0/1, polvet 0/0 ja silmät terveet. Mutta harmittavasti Puuman rintarangasta löytyi alkavia spondyloosimuutoksia, muu selkäranka terve. Tällä hetkellä Puuma pystyy tekemään töitä hyvin ja toivomme myös, että näin tulee jatkossakin tapahtumaan.

Työrintamalla alkaisi olemaan perustehtävät ja käskyt selvänä, lisää vain rutiinia ja työpäivä, niin hyvältä näyttää.
Nyt kun ikää on tullut lisää, on mukava seurata sen työskentelyä ja itsenäistä ongelmaratkaisukykyä.Esimerkkinä tilanne jossa kaverini oli kuvaamassa loppukesästä Puuman työskentelyä laitumella hiehoilla.
Hän oli hieman etäällä minusta,Puumasta ja karjasta. Puuma ajoi karjaa alas portille päin jolloin yksi hieho erkaantui muista ja lähti juoksemaan kovaa kyytiä kohti kuvaajaa. Ennenkuin kukaan oli tehnyt mitään kerkesi Puuma tilanteeseen ja juoksi kuvaajaan ja hiehon välistä niin, että hieho väisti tilanteesta ja näin ollen kameramiehen ja hiehon yhteistörmäys vältettiin.  Itse en edes tilannetta kunnolla nähnyt, kun olin muun hiehoporukan takana kauempana, joten Puuma toimi tilanteessa ihan oman pään mukaan. Fiksu Puuma! :)
Toki sitten on ollut myös tilanteita, että meidän yhteistyö ei ole toiminut ja Puuma on tulkinnut käskyt ja ohjeet väärin ja  karja ei todellakaan ole mennyt sinne minne olisi pitänyt. No niistäkin on selvitty ja oikeastaan ne vaan on jälkeen päin naurattanut, kun on katsonut hölmistyneen näköistä koiraa, kun hommat ei ihan menneet niinkuin piti. :)

Tuossa yksi kiva kuva, siitä kuinka Puuma kuitenkin osaa nollata tilanteet ja olla kaveri karjan kanssa:


Nyt viikonloppuna oltiin toistamiseen Puuman kanssa messukeskuksen voittajanäyttelyssä KAOn esittelypisteellä. Lauantaina Puumis oli myös kehässä näytillä. Filoja Puumiksen lisäksi oli sisko Pami ja tytöt arvosteli rodun kotimaan tuomari.
Puumis esiintyi oikein hienosti ja tuomari tykkäsi koiran rakenteesta kovin, mutta meidän yllätykseksi/järkytykseksi sen alaleuka on ottanut salaa pienen kasvupyrähdyksen ja näin olleen aikaisemmin ollut saksipurenta on vaihtunut alapurennaksi. Silti Puuma sai EH:n (erittäin hyvä) ja sijoittui 1/2.
Arvostelu oli jokseenkin näin: hyvä tyyppi, hyvä pää, vahva kuono, hampaat ei korrektit, tyypillinen ylälinja, liikkuu hyvin, hyvä turkki, häntä kiertyy liikaa.

Viikonloppuna saatiin myös yhteiskuva siskoksissta:


Ja sitten vielä itse Puuma
Ja meidän esittelypisteen mannekiinit :)Toivotaan, että seuraava päivitysväli ei ole yhtä pitkä :)

Hyvää joulunodotusta toivottaen
Julia ja Puuma
 
 
 
2 kommenttia
 
1Strikas15.12.2012 16:51

http://koti.phnet.fi/elainfys/spondyloosi.htm

2Satu H28.12.2012 15:31

Puuma on kaunis ja tyypillinen rotunsa edustaja ulkomuodoltaan, toivottavasti tuo purentamuutos on ohimenevä. Siltähän on postettu hampaita, voisiko sekin ohjata leukojen kehitystä nyt epäedullisempaan suuntaan, en tiedä? Mielenkiinnolla täällä seurataan Puuman kehitystä aikuiseksi filanartuksi.  Mukava katsella noita hienoja kuvia Puumasta, kyytöt aina niin aitoja , samoin hienot kuvat Tylystä ja Pamista :)

Hyvää Uutta Vuotta 2013 koko tiimille!

t. Satu

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021