Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
16.5.2013
Rajakoira Äksy


Turvanasi maalla, merellä ja ilmassa.


 

Viitatakseni jälleen aikaisempiin päivityksiin, lukijat voivat käydä palauttelemassa mieliin Äksyn ensimmäisiä tulevien työareenoiden mallailuja syyskuun päivityksestä ”Äksyn kuulumisia”. Äitienpäiväviikonloppuna matkasimme jälleen Suomussalmen maisemiin katsomaan, kuinka rajavyöhykkeen merkki istuu Äksyn rinnalle. Jo vain, oikein soppelisti!


 

Viime kirjoituksessa mainitsinkin Äksyn ja Väinön syntymäpäivien juhlistamisesta. Siinä on kyllä melkoinen parivaljakko: molemmissa temperamenttia vaikka muille lainattavaksi. Molemmat sankarit tuntevat oman arvokkuuteensa, molemmat opettavat ihmisille päivä päivältä uusia kommervenkkeja, molemmat nauttivat elämästään täysin siemauksin.
 

Minä olen saanut kunnian ottaa Äksyn kanssa sen elämän (ja samalla minun elämäni) ensimmäiset kisastartit tottelevaisuus- ja BH –kokeissa. Koiran lisäksi voin olla tyytyväinen omaan toimintaani koiran ohjaajana, ottaen huomioon, että samalla tulin hypänneeksi täysin vieraille tantereille touhuamaan.


 

Vaikka sanallisesti kuvailenkin tätä pientä neitokaista pieneksi, sen tosiasiallinen koko on kaikkea muuta: elopaino huitelee tällä hetkellä siellä 37 kilogramman korvilla ja sään korkeus on pysynyt noin 62 senttimerkin lukemissa. Neiti X:n ensimmäinen juoksu on myös alkanut. Äksyn kasvot ovat erittäin ilmeikkäät, saman totesi eläinlääkäri vieraillessamme hänen luonaan. Eri ilmeet helpottavat tämän tytön tulkitsemista erinäisissä tilanteissa.  Voi niitä ilmeiden eri variaatioita!
 

Hetkinen: paimenkoira, vaiko sittenkin seisoja...Sitten tämän viikon tosiasiaan: Äksy kuvattiin luustoltaan terveeksi ja rajakoiran ura on valmiina alkamaan. Näin yksi ympyrä sulkeutuu, toinen avautuu. On tullut aika seisoa omien sanojensa ja tekojensa takana, ja luovuttaa Äksy tulevalle ohjaajalleen Lapin Rajavartiostoon.
 

Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, kuinka onnellinen ja kiitollinen olen näistä yhdestätoista kuukaudesta, jotka olen saanut viettää yhdessä tämän pystykorvaisen saksanpaimenkoiran kanssa. Äxpäx on tuonut valoa jokaiseen päivään ja töihin lähtiessään se jättää tyhjän aukon koiralaumaamme. Olen kuitenkin yrittänyt ajatella asiaa niin, että Äksy vain muuttaa kaupunkia ja maakuntaa, mutta ryhtyy elämään sitä elämää, mitä varten tytön kouluttaminen on jo hyvässä vauhdissa. Luotan myös siihen, että saan vielä tulevaisuudessa nähdä tätä kaunotarta sekä kuulla, kuinka se pyyhkii maailmalla menemään ja miten hienoja uusia taitoja se onkaan oppinut saati mitä urotöitä se urallaan tekee. Voin lopunikääni olla tyytyväinen tästä mahdollisuudesta ja siitä, mitä olen Äksyn kanssa saanut aikaan.


 

Äksy, suojelusenkeleitä matkasi varrelle. Älä koskaan kadota sitä elämänkipinää, mikä sisälläsi palaa.
 

Rajojen turvallisuutta toivottaen,

Meri-Tuuli ja kumppanit 
 
 
5 kommenttia
 
1Lukija17.5.2013 09:43

Tsemppiä Äksylle tulevaan!

On ollut kyllä aivan mahtavaa seurata teidän yhteistä matkaa täältä blogin lukijana! Olet kirjoittanut niin monet kerrat tänne ja pitkiäkin tekstejä, kuvilla elävöittäen. Hienoa työtä olette Äksyn kanssa tehneet!

Kaikkea hyvää Sinulle!

2Lukija 218.5.2013 15:38

Onnea Äksylle tulevaisuuteen, ja kovasti jaksamisia ohjaajalle! Luopuminen on varmasti kova paikka, niin koiralle kuin ihmisellekkin! 

Kiitos hienosta blogin kirjoittamisesta!

3Meri-Tuuli19.5.2013 18:57

Kiitos lukijoille!

Koimme Äksyn kanssa yhdessä paljon, ja Äx opetti minulle päivä päivältä uusia asioita. Äksyn kanssa sain kokea sen, minkälainen saksanpaimenkoira, palveluskoira ja työkoira on. Äksy oli perheemme täysivaltainen jäsen konsanaan! Yhä edelleen Äksy on aina tervetullut kotiin.

Ikävä on kova ja luopuminen oli todella raskas paikka. Asian ajattelemista helpottaa kuitenkin se, että Äksy pääsi rakastavaan ja huolehtivaan kotiin, jossa sillä on myös koirakavereita seuranaan (ja niihin asioihinhan Äksy oppi jo täällä ollessaan). Tiedän myös, että Äksy tuo auringon jokaiseen päivään myös uudessa perheessään, aivan samalla tapaa kuin se on tehnyt elämänilollaan ja avoimuudellaan tähänkin asti.

Auringon valoa ja lämpimiä säteitä!

4Kristiina ja Sanni (Vigoroso Imelda)19.5.2013 19:53

Kaikkea hyvää tulevaan sekä sinulle että Äksylle! Olet tehnyt hienoa työtä Äksyn kanssa, ja tulevaisuudessa varmasti moni koira/koirakko tulee hyötymään koulutustaidoistasi ja kokemuksistasi. Blogia on ollut tosi kiva seurata, kiitokset!

Jaksamista ja kesän odotusta!

5Meri-Tuuli21.5.2013 12:43

Kiitos Kristiina kannustavista sanoistasi!

Lämmintä kesämieltä sinulle ja treenaamisen iloa!

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020