Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Marraskuu
Helmikuu

Vuosi 2011:
Lokakuu

Vuosi 2008:
Lokakuu


 
30.11.2012
Opiskelijan elämää Eläintenhoitajaopintoja suorittaen
”Mieti, me ollaan koulussa!” on tullut useamman kerran hihkaistua menneen kahden ja puolen vuoden aikana. Traktorilla ajamista, ratsastamista, koirien lenkittämistä tai vasikoiden juottamista en ole koulunkäynniksi osannut mieltää.
Opintoihimme kuuluu käytännönoppimista työvuoroissa tallissa, navetassa ja koirakeskuksella.
Alkuun työvuoroihin heräsi pitkin yötä, kun yritti esimerkiksi muistella missä järjestyksessä lypsyasemanvalmistelu menikään ja aamulla silmät sikkurassa toikkaroi sitten navetalle. Välillä oli niin väsynyt ja stressaantunut, ettei mitään tietoa pystynyt omaksumaankaan ja töpeksi jatkuvasti jotain. Navettahommista kun kokemusta ei ennestään ollut. Loppupuolella hommat kuitenkin suurin piirtein alkoi sujua ja sitten navetta vuorot jo loppuivatkin. Navetta tunneilta ykkösvuonna on jäänyt mieleen mm. jukurien vasikoiden ulkoiluttaminen ja yhtenä pakkaspäivänä vasikat taluttivat meitä 2 km hiittilenkinkin ympäri. Tallihommat olivat minulle jo tutumpia ratsastusharrastuksen myötä. Tallitunneilla ehdottomasti parasta on ollut, kun olemme ajaneet ja etenkin saaneet ratsastella koulun ihanilla suomenputeilla ja russponeilla. Jokainen hevonen on oma persoonansa ja ratsastaa on saanut hyvinkin erilaisilla hevosilla.
Attoaineet on suunniteltu meidän alaamme tukeviksi. Lukuaineista on käyty läpi helppoja perusjuttuja. Osa kursseista on ollut tosi hauskoja; liikuntatunneilla on mm. juostu pitkin metsiä kartta ja kompassi kädessä ja harjoiteltu itsepuolustusta, loikittu parkour esteitä sekä räiskitty värikuulilla. Taide ja kulttuuri tunneilla pääsimme mm. maalamaan seinille, kun taiteilimme tallin seinään koulun hevosia kuvaavia olentoja.
Ammattiaineissa on käyty läpi tärkeitä perusasioita. En esimerkiksi tiennyt, että lehmistäkin voi opiskella niin paljon asioita. Opettajat ovat olleet hyvin mukavia, hauskoja, maanläheisiä ja tukeneet opinnoissa.
Koulu on järjestänyt monia luentoja joihin me opiskelijat olemme saaneet osallistua ilmaiseksi. Monet luennoista ovat olleet hirmuisen mielenkiintoisia! Hierontaluento, missä hierottiin koiria myös käytännössä, Tuire Kaimion, Miia Kantinkosken sekä Juha Kareksen luennot ovat päällimmäisenä jääneet mieleen. Osa luennoista taas ei kuulunut niinkään omiin kiinnostuksen kohteisiin. 
Olemme käyneet opintomatkoilla mm. Kuopiossa tutustumassa koe-eläinlaitokseen sekä maan suurimpaan lemmikkieläinkeskukseen Viikseen. Projektikoiratoiminnan kautta pääsimme Hossaan seuraamaan rajakoirien SM –kisoja. Nämä reissut ovat olleet todella antoisia.
Aivan uuden vinkkelin opiskeluihin antoi projektikoira. Olen todella tyytyväinen, kun lopulta päätinkin hakea projektikoiraa. Aika projektikoiran kanssa on ollut kaikin puolin hyvin opettavaista. Koiran kouluttaminen on enimmäkseen nimittäin itsensä kouluttamista ja voin sanoa, että minulle se on ainakin ollut haastavaa.
 Ensimmäisenä vuonna matkassa kulki oma lapinkoirani, mutta projektikoiran tulo tiesi, sitä että lappalainen oli jätettävä kotiin. Oman koiran kotiin jättäminen oli vaikeaa etenkin aluksi ja kyynel silmäkulmassa aina lähdin kohti Kajaania. Sitten eräänä päivänä suuntasimme Ouluun, ja tulo matkalla sylissäni huusi kovaan ääneen pörröinen pieni saksalainen nimeltään Ärri. Onneksi pentu oppi nopeasti olemaan matkustaessa hiljaa, koska kuljemme linja-autolla parin tunnin matkan viikonlopuksi kotiin ja viikoksi Kajaaniin. Nyt matkustaminen on helpottunut, kun sain autokortin ja auton lainaan. Täydessä linja-autossa yli 30 kiloisen sakemanni uroksen kanssa matkustaminen olikin jo hieman ahdasta. Joka kerta meidät kuitenkin kyytiin otettiin ja usein autossa oli muitakin koirista pitäviä ihmisiä.
 

Asuntolaan muuttaminen oli jännittävää, kun ei tuntenut vielä muita. Pian uusiin ja erilaisiin ihmisiin kuitenkin tutustui. Osasta kämppäkavereista on saanut pysyviä ystäviä. Koulu on antanut paljon opintoviikkojen lisäksi, se on samalla ollut elämän koulua.

Meeri Viljamaa; opiskelijana maatalousalan perustutkinnossa (nuoriso)
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020