Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Marraskuu
Helmikuu

Vuosi 2011:
Lokakuu

Vuosi 2008:
Lokakuu


 
20.2.2012
Viheralan rakennustöissä ei piiperrellä
Aikuisopiskelijat Minna Palmu ja Jussi Konttinen valmistuvat keväällä 2011 puutarha-alalta erikoistuen viherrakentamiseen ja viheralueiden ylläpitoon. ”Monipuolista ja haastavaa myönteisessä mielessä” Minna toteaa kysyttäessä millaisia viheralan opinnot ovat olleet. ”Tullessani opiskelemaan en olisi uskonut, kuinka vaihtelevia ja laaja-alaisia töitä täällä oppii tekemään” hän jatkaa. Viherrakentamisen työkoneet kaivinkoneista traktoreihin ja pienkuormaajiin ovat tulleet tutuiksi opintojen aikana. Samoin erilaiset rakennustyöt, viheralan ylläpitotyöt, kasvibiologia, kasvintuntemus ja suunnittelutyöt kuuluvat opintoihin. Minna Palmu on suunnannut opintojaan viheralueiden ylläpitoon, jossa kasvintuntemus korostuu. ”Tämä ala sopii sellaiselle ulkoilmaihmiselle, joka tykkää tehdä töitä käsillään ja nähdä työnsä jäljen” Minna pohtii alavalintaansa. ”Kiinnostava ala, jossa on mahdollista jo opintovaiheessa kehittää omaa osaamistaan kiinnostuksenkohteiden mukaan.”
 
UPM:n paperitehtaalla ennen työskennelleet  Jussi Konttinen ja Antti Fordell puolestaan kertovat viheralan olevan täynnä mahdollisuuksia. ”Viherrakennustyöt ovat kaikkea muuta kuin pipertämistä vaikka viheralueilla on ymmärrettävä mitä kasvit tarvitsevat elääkseen.” miehet pohtivat yhdessä. Molemmat ovat erikoistuneet viherrakentamiseen, jossa rakennusmateriaaleina on käytetty muun muassa puuta, kiveä, maa-aineksia sekä lunta. Hiekkapuhallustakin miehet ovat harjoitelleet, samoin yrittäjyyteen liittyvää osaamista on hankittu päämäärätietoisesti. Jussi Konttisella oma yritys on jo perustettu ja työ viheralalla alkaa heti opintojen päätyttyä. Molempien mielestä viheralan suurin yllätys on ollut alan osaamiskentän laajuus. ”Ihan heti ei olisi uskonut, miten paljon viheralueiden rakentamisessa, suunnittelussa ja ylläpidossa tarvitaan laaja-alaista osaamista. Samoin yrittäjänä tai työntekijänä vaaditaan paljon sisäistä yrittäjyyttä ja asiakaspalvelutaitoja”.
 
Kainuun ammattiopiston viherala on saanut vuoden 2010 aikana valtakunnallista tunnustusta sekä opiskelijoiden että opettajien osaamisesta, josta kaikki kolme ovat tyytyväisiä. Minna Palmu ja Jussi Konttinen sijoittuivat Aikuisten Puutarha –kilpailuissa viheralalla parhaiksi suomalaisiksi opiskelijoiksi ja Topi Piiroinen parinsa kanssa toisiksi viherrakentamisen lajissa nuorille suunnatussa Taitaja2010 –kisoissa. Viheralan kouluttaja Renne Sänisalmi puolestaan valittiin Vuoden Hortomiksi 2010, joka on puutarha-alalla erittäin arvostettu nimitys. Minna Palmu ja Jussi Konttinen kehuvat molemmat kilpailujen tuomaa mahdollisuutta testata omaa ammattitaitoaan. ”Innostavaa, opettavaista ja lisää ammatillista itsevarmuutta” he luonnehtivat kisakokemuksiaan.
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020