Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Marraskuu
Helmikuu

Vuosi 2011:
Lokakuu

Vuosi 2008:
Lokakuu


 
20.2.2012
Ajatuksia luonto-ohjaajan opinnoistani
Koulutus antoi minulle eväitä hevosen hoitoon ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. On hienoa, että olen voinut aikuisena kouluttautua alalle, sillä minulta puuttuu lapsuudesta ns. heppatyttö tausta. Aloitin ratsastamisen säännöllisesti vasta aikuisena ja askellajit olivat hallussa, kun pyrin Kajaanin Ammattiopistoon. KAO on tarjonnut tuhdin paketin niin teoriaa kuin käytännön harjoituksiakin sekä hevosten käsittelyssä että ratsastamisessa, mukaan lukien kengityksen alkeet ja pikku-e ajo-opetuksen.
 
Olen ollut koulutuksen aikana työssäoppimassa ratsastuskoulussa hevosia hoitaen ja KAOssa loma-aikoina heppoja liikuttamassa sekä vienyt ammattitaitoani eteenpäin omavalintaisesti nimenomaan islanninhevosvaelluksiin painottuen. Olen ollut useampaan otteeseen työssäoppimassa islanninhevostallilla sekä ottanut yksityisiä askellajitunteja, koska suunnitelmissani oli työssäoppiminen Islannissa. Se toteutuikin nyt koulutuksen lopulla syys-lokakuussa 2011, Hestheimar-nimisellä hevostilalla Etelä-Islannissa.
 
Tulevaisuudessa mielessäni kangastelee alanvaihto aiemmista ammateistani ja työskentely hevosten parissa. Minulla on jo nyt tarjolla muutamia osa-aikaisia hevosalan töitä. Eikä ole poissuljettu ajatus jatkamisesta askellajiharrastuksen parissa ja vaikkapa harrasteohjaajan näyttö islanninhevospuolella.

Anne Salo, luonto-ohjaaja, Helsinki
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020