Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Marraskuu
Helmikuu

Vuosi 2011:
Lokakuu

Vuosi 2008:
Lokakuu


 Merkinnät, lokakuu 2011:

27.10.2011
Taitaja 2011 lajivoittaja Kajaanista – Metsäkonealan huippuosaaja Antti Huusko

Taitaja – Ammattitaidon SM-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Vuonna 2011 nuorten osaajien ammattitaidosta kisattiin keväisessä Kuopiossa 45 lajissa 67 000 ihmisen seuratessa kilpailuja. Teemana oli Mission Pro eli kun ihan kiva ei riitä. Kilpailuissa alan opiskelijat kisaavat vastakkain ammattiosaamisen Suomenmestaruuskisoissa. Ammattitaidon Euroopanmestaruuksista kisataan EuroSkills –kilpailuissa ja maailmanmestaruudesta World Skills –kilvassa.

Kainuuseen kultaa tuli metsäkoneen käytössä, jossa kajaanilainen Antti Huusko oli loppukilpailuun selvinneistä kahdeksasta nuoresta paras. Huusko opiskeli ensimmäisen vuotensa Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteessä metsäkoneenkuljettajaksi, josta opiskelijat siirtyvät jatkamaan opintojaan toiseksi ja kolmanneksi vuodeksi Valtimolle.
Metsäkoneen kuljettajan keskeinen osaamisalue on suunnitella ja toteuttaa koneellisen puutavaran sekä metsäenergian hakkuu ja lähikuljetus osana puunhankinnan logistista ketjua. Kilpailtaessa metsäkoneen käytössä hyödynnetään nykyaikaisia oppimisympäristöjä, mm. simulaattoreita ja virtuaalimaailmaa, jotta kilpailijoille voidaan taata mahdollisimman tasapuoliset kilpailuolosuhteet
 
Huusko voitti kilpailun selkeästi 550 pisteellä kun hopeasijalle päässyt opiskelija saavutti 530 pistettä.

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020