Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Toukokuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Lokakuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2012:
Joulukuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Viisi viimeisintä merkintää:

22.5.2015
Kansainvälinen biodiversiteettipäivä
 YK on julistanut 22. toukokuuta kansainväliseksi luonnon monimuotoisuuden päiväksi. 
 
Biodiversiteetillä eli luonnon monimuotoisuudella tarkoitetaan elämän koko kirjoa, kuten lajien sisäistä perinnöllistä muuntelua, lajien runsautta sekä niiden elinympäristöjen monimuotoisuutta. 
 
Luonnon biodiversiteettiä on suojeltava, jotta ihmiskunnalla on mahdollisuus nauttia luonnon monimuotoisuuden antimista myös tulevaisuudessa.

 
Tänään Seppälän koulutilalla juhlistettiin monimuotoisuuden päivää päästämällä koulun karja, eli kyytöt laitumelle. Kyyttöjen harvinaisen geeniperimän suojelemiseksi tehdään paljon työtä. Tänään päivitettiin myös kyyttöjen jalostussuunnitelma kera jalostusasiantuntija Maarit Hietanen, Luken Juha Kantanen sekä Mervi Honkatukia.14.11.2013
Tuire Kaimio ja Tiina Karlström kouluttavat
Tuire Kaimio ja Tiina Karlström luennoivat 16.-17.12.2013 Seppälässä naudan hyvinvoinnista ja kouluttamisesta. Luennolle voi osallistua myös nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittaudu mukaan linkin kautta!

https://www.webropolsurveys.com/S/4E0D7F0E1E0EE77F.par


Tuire Kaimio luennoi 16.12. myös hevosen hyvinvoinnista ja kouluttamisesta Seppälässä. Tälle luennolle myös mahdollista osallistua nettiytheyden välityksellä. Tiistaina 17.12. on vuorossa hevosten käytännön koulutus Kajaanin Hevosharrastekeskuksen maneesissa. Ilmoittaudu mukaan linkin kautta!

https://www.webropolsurveys.com/S/5D1009D1FF9A3F94.par
17.10.2013
Sisäruokintakausi alkanut

Uusi lukuvuosi on alkanut, uudet opiskelijat aloittaneet opintonsa ja kesä ohi. Mennyt kesä sujui mallikkaasti: ykkösvuosikurssin opiskelijat olivat kesäjaksolla koulutilalla. Eläimet hoidettiin hyvin ja peltotyöt saatiin tehtyä. Säilörehusato oli runsas, apila kasvoi rehevästi.

Varma merkki talven tulosta on karjan siirtyminen sisäruokintaan. Seppälän koulutilan viimeiset laitumella olleet eläimet otettiin tällä viikolla sisälle "talven alta".

Eläinten siirrot keväällä laitumelle ja syksyllä takaisin navettaan ovat aina oma pieni operaationsa. Hiehojen ja umpieläinten laitumet ovat toisella puolella pihaa, joten siirtäminen ei olekaan aivan yksinkertaista. Jo monena vuotena tekniikkana on ollut muodostaa opiskelijoista kujanne (tosin harvahko) joka ohjaa eläinten kulkua. Karjamestari sitten polkee etunenässä polkupyörällä ja näyttää tietä perässä juokseville eläimille, joita vauhdittaa ajoporukka.

Tänäkin vuonna vaikeinta oli saada eläimet pois tutusta ja turvallisesta aitauksesta, se ei ihan helppo homma olekaan. Eläinten siirtotöissä tarvitaan hyvää eläinten lukutaitoa, eikä sprintterin lahjoistakaan haittaa olisi. Toki lenkkitossuissa olisi keveämpi juosta laitumella kuin turvasaappaissa...

 Hiehot matkalla navettaan 15.10.2013


Ensilumikin nähtiin heti hiehojen navettaan oton jälkeen. Mutta vielä pitää odotella ennenkuin kannattaa kaivella suksia esille!Hiihtokelejä odotellen, Reetta25.5.2013
KevätKantri Seppälässä
Tänään vietettiin aurinkoisessa säässä Kevätkantria Seppälän koulutilalla. Kyyttöjen laitumelle lasku houkutteli tänäkin vuonna runsaasti katsojia paikalle. Ohjelmassa oli myös ekumeeninen toukosiunaus ja puutarhapäivä. Myös Valio oli paikalla maistattamassa tuotteita ja järjestämässä ohjelmaa, kuten tietovisaa, polkutraktorilla ajoa sekä nännikumin heittoa.H-hetki käsilläMt12 -ryhmäläiset (maaseutuyrittäjät) kahvitauolla peltotöiden välissä.17.5.2013
Kisaviikon loppuhuipennus
Taitaja kilpailun loppuhuipennus oli torstaina, kun oli vuorossa viimeinen kisatehtävä: jauhomatojen lajittelu.


Jauhomatojen lajittelussa nopeus oli valttia, mutta toki lajittelukin piti suorittaa oikein. Tämä tehtävä suoritettiin muista poiketen yhtä aikaa, joka toi oman säväyksen tehtävään.
Kisa oli kovatasoinen. Eläintenhoidon näytöslajin voitti Vilja Kämppi Keski-Pohjanmaan maaseutuopistosta huippupisteillä 89,30 / 100. Onnittelut voittajalle! Onnittelut myös kaikille osallistujille, on suuri saavutus olla 8 parhaan joukossa "sm-kilpailussa".

 

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020