Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Toukokuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Lokakuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2012:
Joulukuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 
27.11.2010
Navetan viikonloppu.
Seppälässä opiskelijat huolehtivat karjanhoidosta  henkilökunnan ohjauksessa ympäri vuoden. Opiskelijoita on vuorossa vuoden jokaisena päivänä, myös viikonloppuisin. Viime viikonloppuna navettavuorossa olivat eläintenhoitaja opiskelijat Karoliina Kautonen, Hanna Tuomainen ja maatalouden perustutkintoa suorittava Juho Vilmi. Tämän viikonlopun erikoisuutena oli se että Juho suoritti samalla myös maatalouden perustutkintoon kuuluvaa osanäyttöä, tuotantoeläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Näytössä Juho osoitti taitojaan normaaleissa päivittäisissä karjanhoito töissä. Lypsyssä, ruokinnassa, eläinten ja eläintilojen puhtaanapidossa, kiimantarkkailussa yms. rutiineissa.

Perjantaina oli Seppälään saapunut myös Koutaniemen etänavetasta hiehot Aurora ja Kainuun Raskaskonehuolto oy:n  KONETRAN kummikyyttö Airami. Molempien hiehojen odotetaan poikivan tammikuussa joten ne tuotiin jo Seppälään harjoittelemaan elämää lypsylehmien joukossa. Aurora ja Airami pääsivät perjantai iltana kulkemaan ensimmäistä kertaa elämässään myös lypsyaseman läpi.

Tänä viikonloppuna myös astutussonnimme Seppälän Einomies oli saanut karsinaan seurakseen ensimmäisen “tyttöystävän” hieho Elotaren. Elotar on yhden parhaista lehmistämme Valotaren vasikka ja on jalostussuunnitelmassa katsottu sopivaksi astutettavaksi Einomiehellä. Valotar on Huuhkajanvaaran päiväkodin kummikyyttö. Einomies oli oikein tyytyväinen hiehon seurasta ja vartioikin tämän  jokaista liikettä herkeämättä.


Juholta lypsy sujuu.Kainuun Sanomien kummikyyttö Alkutar kulkee lypsyllä jo tottuneesti.Airami tutustuu uuteen hoitajaansa Hanna Tuomaiseen.Airami ja Aurora odottavat jännittyneinä lypsyasemalle menoa. Hanna siivoaa lehmien kokoomatilaa.Einomies vartioi Elotarta.

© Arto Mäkeläinen
 
 
 
2 kommenttia
 
1salla ja emma8.12.2010 10:47
kaunis elotar :)
2pekka1.12.2011 20:51

krapula?

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020