Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Toukokuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Lokakuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2012:
Joulukuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, lokakuu 2013:

17.10.2013
Sisäruokintakausi alkanut

Uusi lukuvuosi on alkanut, uudet opiskelijat aloittaneet opintonsa ja kesä ohi. Mennyt kesä sujui mallikkaasti: ykkösvuosikurssin opiskelijat olivat kesäjaksolla koulutilalla. Eläimet hoidettiin hyvin ja peltotyöt saatiin tehtyä. Säilörehusato oli runsas, apila kasvoi rehevästi.

Varma merkki talven tulosta on karjan siirtyminen sisäruokintaan. Seppälän koulutilan viimeiset laitumella olleet eläimet otettiin tällä viikolla sisälle "talven alta".

Eläinten siirrot keväällä laitumelle ja syksyllä takaisin navettaan ovat aina oma pieni operaationsa. Hiehojen ja umpieläinten laitumet ovat toisella puolella pihaa, joten siirtäminen ei olekaan aivan yksinkertaista. Jo monena vuotena tekniikkana on ollut muodostaa opiskelijoista kujanne (tosin harvahko) joka ohjaa eläinten kulkua. Karjamestari sitten polkee etunenässä polkupyörällä ja näyttää tietä perässä juokseville eläimille, joita vauhdittaa ajoporukka.

Tänäkin vuonna vaikeinta oli saada eläimet pois tutusta ja turvallisesta aitauksesta, se ei ihan helppo homma olekaan. Eläinten siirtotöissä tarvitaan hyvää eläinten lukutaitoa, eikä sprintterin lahjoistakaan haittaa olisi. Toki lenkkitossuissa olisi keveämpi juosta laitumella kuin turvasaappaissa...

 Hiehot matkalla navettaan 15.10.2013


Ensilumikin nähtiin heti hiehojen navettaan oton jälkeen. Mutta vielä pitää odotella ennenkuin kannattaa kaivella suksia esille!Hiihtokelejä odotellen, ReettaVirtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020