Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Toukokuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Lokakuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2012:
Joulukuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, toukokuu 2013:

25.5.2013
KevätKantri Seppälässä
Tänään vietettiin aurinkoisessa säässä Kevätkantria Seppälän koulutilalla. Kyyttöjen laitumelle lasku houkutteli tänäkin vuonna runsaasti katsojia paikalle. Ohjelmassa oli myös ekumeeninen toukosiunaus ja puutarhapäivä. Myös Valio oli paikalla maistattamassa tuotteita ja järjestämässä ohjelmaa, kuten tietovisaa, polkutraktorilla ajoa sekä nännikumin heittoa.H-hetki käsilläMt12 -ryhmäläiset (maaseutuyrittäjät) kahvitauolla peltotöiden välissä.17.5.2013
Kisaviikon loppuhuipennus
Taitaja kilpailun loppuhuipennus oli torstaina, kun oli vuorossa viimeinen kisatehtävä: jauhomatojen lajittelu.


Jauhomatojen lajittelussa nopeus oli valttia, mutta toki lajittelukin piti suorittaa oikein. Tämä tehtävä suoritettiin muista poiketen yhtä aikaa, joka toi oman säväyksen tehtävään.
Kisa oli kovatasoinen. Eläintenhoidon näytöslajin voitti Vilja Kämppi Keski-Pohjanmaan maaseutuopistosta huippupisteillä 89,30 / 100. Onnittelut voittajalle! Onnittelut myös kaikille osallistujille, on suuri saavutus olla 8 parhaan joukossa "sm-kilpailussa".

 

 

15.5.2013
Kisailut jatkuvat...
Tänään oli kolmas kilpailupäivä. Seppälän opiskelijat hoitivat tänään lampaita ja kaneja. Pääsimme päivän piristykseksi myös hevosen selkään: hevosenhoitaja -kilpailijat järjestivät talutusratsastusta ja tarvitsivat asiakkaita. Ja mehän olimme heti valmiita!!!


Lammasparkin asukkien ruokinta ja kuivitus avantilla.Pupujussi asiakkkaanaReipas ratsastaja odottaa vuoroaan
Sää oli tänään suosiollinen, mikä olikin hyvä ulkona suoritettavien lajien kannalta.

14.5.2013
1 kommentti kommentoi

Taitaja 2013 kisat Joensuussa
Taas on aika jokavuotisten ammattitaidon sm-kisojen. Kisat järjestetään tänä vuonna Joensuussa. Eläintenhoito on edelleen näytöslajina, nyt siis toista kertaa. Viime vuonna kisat olivat kutsukilpailu, joista arvottiin kahdeksan kilpailijaa. Tänä vuonna järjestettiin semifinaalit, joista 8 parasta pääsi finaaliin. Semit järjestettiin Koulutuskeskus Salpauksessa ja Kainuun ammattiopistossa.

Kilpailutehtävinä nelipäiväisissä kilpailuissa (eläintenhoitajien urakka alkoi poikkeuksellisesti jo maanantai-iltana) on lehmän lypsy, koiran hoitaminen, lampaiden hoitaminen, kanin hoitaminen ja jauhomatojen lajittelu.


Kilpailualueen screenillä esitellään tehtävät ja...


...kilpailijat


Meeri ja koiranhoitotehtävä


Kilpailutehtävät ja pisteytys: http://www.taitaja2013.fi/index.php/elaeintenhoitoOnnea kaikille kilpailijoille!Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020