Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Marraskuu


 
23.11.2013
Opintomatkan 3. päivä: Lemmikkimessut Helsingin messukeskuksessa 23.11.2013

Vierailimme lemmikkimessuilla 23.11.2013 Helsingin messukeskuksessa, jossa pääsime seuraamaan hyvin monipuolista ja ajatuksia herättävää ohjelmaa. Ohjelmistossa oli muunmuassa luentoja, erilaisia esityksiä ja näytöksiä sekä paljon kojuja. Lemmikkimessujen lisäksi tarjolla oli myös muita messuja kuten ELMA (elintarvikkeet, matkailu ja maaseudunkehittäminen), kädentaito, menopeli, outlet Expo, metsä ja menumessut. 
 
ELMA messuilla esillä oli tuotantoeläimiä, kuten hevosia, lehmiä sekä erikoisempia kuten kettuja, alpakoita ja laamoja. Lisänä esillö oli myös aiheeseen liittyviä yrityksiä esim. valio, jonka osastolla pääsi kokeilemaan lypsämistä tekoutareilla. Näytöksistä kävimme seuraamassa mm. paimennusta ja yksi vuotiaiden suomenhevosten varsafinaalia. Paimennusnäytöksessä lampaita ohjailtiin muutamalla eri koiralla yksi kerrallaan ja tapahtuman juontaja toi, muun juontamisen lisäksi, hyvin esille eläinten elekielen muutokset stressaavassa tilanteessa ja huomioi eläinten hyvinvoinnin tapahtuman aikana. Valtakunnallisen varsafinaalin voittajaksi suoriutui ori Rehulan Nopee.Viisi finalistia esitettiin kehässä yhtä aikaa käynnissä ja ravissa. Meno saattoi vaikuttaa yleisöstä paikoitellen aika hurjalta kun varsat intoutuivat ajoittain. Varsat olivat olleet aikaisemmin päivällä jo Vermon karsinnoissa ja siihen nähden jaksoivat keskittyä yllättävän hyvin nuoresta iästään huolimatta. Yleisön sydäntä lämmitti kun voittaja ori sai onnitteluhalauksen perheen pieneltä poijalta.
 
Lemmikkimessujen puolella seurasimme muuunmuassa MEP Sirpa Pietikäisen haastattelua ja Riikka Lahden luentoa raakaruokinnasta. Sirpa Pietikäinen ajaa asiaa euroopan yhteisen eläinrekisterin puolesta, jonka avulla mm. pentutehtailu voitaisiin saada kuriin. Haastattelijana toiminut HESY:n puheenjohtaja Hannele Luukkainen toi oman näkemyksensä paikallisesta eläinsuojelutoiminnasta. Riikka Lahden luentoa uusista raakaruokinnan tutkimustuloksista olisimme kuunnellut mielellään pidempäänkin.  Lahti tekee yhteistyötä yliopiston kanssa tutkimuksissaan, joissa tutkitaan raakaruokinnan yhteyttä esimerkiksi lonkkaniveldysplasiaan tai allergioihin. Kävimme luennon jälkeen vielä kyselemässä tarkemmin Lahdelta haimanvajaatoimintaisen koiran raakaruokinnasta.
 
Kävimme seuraamassa myös hallin toisessa päässä järjestettyä pienimuotoista koiranäyttelyä. Messuilla oli esillä myös erilaisia eläinlajeja jyrsijöistä eksoottisempiin matelioihin ja sammakoihin.
 
 
 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020