Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Kasvihuonetuotanto
Tomaattihuone
Kurkkuhuone

 Tomaattihuone

Muovikatteinen tomaattihuone on kooltaan 800 m2. Runkokaaret ovat puuta. Muovikatteita on päälleikkäin kaksi kerrosta ja muovikalvojen väliin kehitetään ylipaine ilmapuhaltimien avulla. Muovikalvojen välissä oleva ilmakerros toimii hyvänä lämmöneristeenä. 


Viljelykauden pituuden määrittää luonnonvalon riittävyys. Tomaattia viljellään hiihtolomaviikoilta syyslomaan asti. Huoneen reunimmaisilla riveillä viljellään lisäksi paprikaa ja munakoisoa. Kasvatus tapahtuu kasvualustasäkeissä, jotka vaihdetaan joka vuosi. Kastelu ja lannoitus hoituu tippukastelujärjestelmän avulla.

Tuholaistorjunnasta huolehtivat torjuntaeliöt, joita levitetään kasvustoon tarpeen mukaan. Kasvinsuojeluruiskutukset ovat jääneet niiden ansiosta historiaan.
Tomaattien runkoja alaslasketaan keskikesästä lähtien kerran viikossa. Tukinarujen alaslaskurullissa on useita metrejä narua ja loppukesällä tomaatin runkoverson pituus lähenteleekin jo 9 metriä. Alaslasku edellyttää säännöllistä alalehtien poistoa. Parhaimpaan satoaikaan keski- ja loppukesällä sadonkorjuu tapahtuu kolmesti viikossa. Tomaatit markkinoidaan Rovaniemen seudun kauppoihin ja kuljetukset tapahtuvat koulun omalla jakeluautolla.


 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019