Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Marraskuu
Lokakuu
Maaliskuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

11.2.2015
Lisää tietoa.
 Moi,

Tänään on luvassa paljon uutta tietoa koulusta virtuaalikylään. Tulee tietoa mm. koneista, navetasta ja ekonurkasta. Käy tutustumassa!

Harri
12.12.2014
Uusi etusivun otsikkokuva
 Etusivulle on lisätty uusi otsikkokuva (kartta) josta pääset tutustumaan koulun rakennuksiin.
21.9.2014
Päivitämme virtuaalikylää.
 Tulemme lisäämään paljon uusia kuvia ja videoita tänne virtuaalikylään lähiviikkojen aikana.
19.2.2013
Riistanlaskenta
Ympäristöpuoli osallistui jokavuotiseen riistanlaskentaan lauantaina 10.2.2013. Mukana menossa oli Ilari, Artur ja minä eli Jessica sekä opettajamme Mari. Lähtö alkoi koulun pihalta kello 8:00.
Perille Nurmooseen päästyämme metsästysseuran miehet jo odottelivatkin apujoukkoja. Pian olikin jo selvää kuka lähtee kenenkin matkaan ja mitä metsänsivua kiertämään, sukset vain mukaan ja seuraavaan autoon kohti aloituspistettä. Minä pääsin Jarin matkaan, jonka kanssa kiersin myös viime vuonna. Nyt meillä oli eri siivu kuljettavana, mikä sopi kyllä minulle, koska vaihtelu virkistää. Kun sukset oli saatu jalkaan, alkoi n. 4 km matkan taittaminen. Välillä oli niin helppo- kuin vaikeakulkuisiakin osuuksia, pahimpia minulle oli tiivis ryteikkö, jonka läpi ei meinannut päästä ja ojien ylitykset, jolloin tuntui että sukset eivät vain tottele! Onneksi Jari odotteli vähän matkan päässä, kunnes olin selvinnyt esteistäni ja muutenhan suksilla liikkuminen oli tosi mukavaakin. Kerran pidimme kahvi- ja juomatauon ja samalla näkyi myös korppi lentelevän taivaalla. Näimme myös teeren, ketun ja jäniksen jälkiä osuudellamme.
Hiihtoreissun jälkeen saavuimme laavulle, missä Mari oli jo sytyttänyt tulet ja otti riistanlaskijat vastaan. Me olimme ensimmäiset tulijat. Vähän ajan päästä tulivat myös Artur ja Ilari omilta reiteiltään. Joimme kahvit ja söimme sämpylät ja metsästysmiehet rupattelivat niitä näitä. Kaikilla oli varmasti hyvä ja virkistynyt olo pienen hiihtolenkin jälkeen. Lähdimme hetken päästä koululle takaisin ja viikonlopun viettoon.
Reissu oli onnistunut kaikkien mielestä, metsässä oli mukavaa hiihtää ja eläinten jälkiäkin näkyi!

T: Jessica, ympäristöpuoli

8.11.2012
Toimintaa ja tapahtumia
 Viikko on ollut touhua täynnä, joten lienee viisainta päivittää, ennen kuin unohtuu. 
Tiistaina 6.11 oli maatilalla tinkimaitotilan ja -myynnin viralliset avajaiset. Paalinarun leikkasi juhlallisesti poikki Risto-pomo. Asiakkaita kävi ihan mukavasti ja maito oli hyvää...

Navetan puolella oli tiistaina lehmärouvilla puolivuosittainen manikyyri - sorkkahoitaja. Hyvässä kunnossa sorkat ovat, ne kun hoidetaan säännöllisesti puolen vuoden välein. Taas varattiin seuraava aikakin. Säännöllinen sorkkahoito takaa sen, että kintut pysyvät kunnossa, lehmä jaksavat seistä, syödä ja maitotuotos pysyy kohdallaan. 

Keskiviikkona tutkailtiin hedelmällisyyttä ja tehtiin tiineystarkastuksia. Remonttirasite lienee taaksejäänyttä elämää; siemennykset olivat osuneet nappiin ja lehmät tiineitä. Keskiviikolle sattui myös vuosittainen jalostusneuvojan vierailu. Yhdessä oppilaiden kanssa rakennearvosteltiin kymmenkunta hiehoa ja värkättiin jalostussuunnitelmaa. 

Päivän päätteeksi Helmi-hieho poiki komian sonnipoijan, jonka nimeksi tuli Japsi .Kaikki meni hienosti ja äiti ja lapsi voivat hyvin. 

- Satuope-

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021