Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Marraskuu
Lokakuu
Maaliskuu


 
2.11.2012
Viikon 44 kuulumisia maatilalta
 Normiviikko maatilalla lähestulkoon lopuillaan. Joku voisi ajatella, että onpa tylsä ja tapaukseton viikko, ei mitään äksöniä :):). No, ennemmin sitä elää tavallista elämää kuin liitelee yläpilvissä, puhumattakaan masentavista kiihdystysajoista alamäkeä kohti. 

Maatilamme "normipäivään" kuuluu tietty lypsytapahtuma kahdesti päivässä, parsien ja karsinoiden siivousta, lehmärouvien jaloittelua aamupäivisin, kiimantarkkailua, mahdollisia siementäjä- ja eläinlääkärikäyntejä, ruokintaa, vasikoiden hoitoa, eläinten hyvinvoinnin ja terveydentilan tarkkailua. Lisäksi seurattava lehmäkohtaista maitotuotosta/ruokinnan tasoa ja asetettava maitomäärä/ruokinta balanssiin ruokintarobotille. Väkirehuruokinnassa oltava tarkkana kuin porkkana, notta ei olisi liian lihavia/laihoja eläimiä. Ei myöskään ole syytä aliarvioida rehukustannuksia/tuotettu maitomäärä; sehän on yksi maatalouden kannattavuuden mittareista. 

Luovaa ajattelukykyä ja poikkeavuutta tylsästä arjesta antoi viikon aikana Jaska-vasikka. Poikaparka puhaltui keskiviikkona, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä. Liekö kaveri syönyt jotain sopimatonta aamupäiväisellä seikailumatkallaan nuorkarjapihaton puolella. Sehän tiedetään, mitä ahneudesta seuraa...

Oppilaiden kanssa tutkailtiin edellisviikolla otettuja säilörehuanalyyseja ja tehtiin niiden perusteella muutoksia ruokintaan. Oppimistakin tapahtui; oli osattu tosi hyvin aistinvaraisesti arvioida säilörehun laatua. 

¤Satu-ope¤
 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021