Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Marraskuu
Lokakuu
Maaliskuu


 
19.2.2013
Riistanlaskenta
Ympäristöpuoli osallistui jokavuotiseen riistanlaskentaan lauantaina 10.2.2013. Mukana menossa oli Ilari, Artur ja minä eli Jessica sekä opettajamme Mari. Lähtö alkoi koulun pihalta kello 8:00.
Perille Nurmooseen päästyämme metsästysseuran miehet jo odottelivatkin apujoukkoja. Pian olikin jo selvää kuka lähtee kenenkin matkaan ja mitä metsänsivua kiertämään, sukset vain mukaan ja seuraavaan autoon kohti aloituspistettä. Minä pääsin Jarin matkaan, jonka kanssa kiersin myös viime vuonna. Nyt meillä oli eri siivu kuljettavana, mikä sopi kyllä minulle, koska vaihtelu virkistää. Kun sukset oli saatu jalkaan, alkoi n. 4 km matkan taittaminen. Välillä oli niin helppo- kuin vaikeakulkuisiakin osuuksia, pahimpia minulle oli tiivis ryteikkö, jonka läpi ei meinannut päästä ja ojien ylitykset, jolloin tuntui että sukset eivät vain tottele! Onneksi Jari odotteli vähän matkan päässä, kunnes olin selvinnyt esteistäni ja muutenhan suksilla liikkuminen oli tosi mukavaakin. Kerran pidimme kahvi- ja juomatauon ja samalla näkyi myös korppi lentelevän taivaalla. Näimme myös teeren, ketun ja jäniksen jälkiä osuudellamme.
Hiihtoreissun jälkeen saavuimme laavulle, missä Mari oli jo sytyttänyt tulet ja otti riistanlaskijat vastaan. Me olimme ensimmäiset tulijat. Vähän ajan päästä tulivat myös Artur ja Ilari omilta reiteiltään. Joimme kahvit ja söimme sämpylät ja metsästysmiehet rupattelivat niitä näitä. Kaikilla oli varmasti hyvä ja virkistynyt olo pienen hiihtolenkin jälkeen. Lähdimme hetken päästä koululle takaisin ja viikonlopun viettoon.
Reissu oli onnistunut kaikkien mielestä, metsässä oli mukavaa hiihtää ja eläinten jälkiäkin näkyi!

T: Jessica, ympäristöpuoli

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021