Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Marraskuu
Lokakuu
Maaliskuu


 Merkinnät, lokakuu 2012:

17.10.2012
Päivitystä
No niin. Pitkän pähkäilyn jälkeen saatiin kalenteriin tilaa päivittää virtuaalikylän sivuja. Paljon on Jamin maatilalla tapahtunut kuluneen kalenterivuoden aikana. Siitä kiitokset Jamimaa-hankkeelle ja hankkeen projektipäällikölle Asko Lahtelalle.

Maatilan konekantaa on uusittu; mm. uusi puimuri Sampo Comia 4 valmistui elokuussa 2012. 

Kotieläinpuolella, pitkien pohdintojen tuloksena,  päätettiin luopua sioista ja keskittyä lypsykarjaan. Navettamuotona vanha kunnon parsinavetta puolustaa edelleen paikkaansa, varsinkin kun opetusmaatilasta on kyse. Eläinten ollessa kytkettynä saavat arimmatkin oppilaat tutustua lehmiin rauhassa, eikä tarvitse pelätä liian innokkaiden ammujen "hyväilyjä". Ja lypsämään oppii vain lypsämällä; sitähän parsinavetassa juuri tehdäänkin.

Parsipaikkojen määrä pysyi ennallaan, 26 paikkaa, mutta nuorkarjalle saatiin runsaasti lisätilaa vanhan sikalan puolelle. Nyt on tilaa ja valoa työskennellä. 

Myös hevostallilla koettiin muutoksen vuosi. Aiemmin 10-paikkainen talli kunnostettiin nykyajan vaatimuksia vastaavaksi tallitilaksi, johon tuli tilat kahdeksalle hevoselle. Myös hevosaitauksia pohjustettiin ja kunnostettiin sekä aidat uusittiin. Hevosopetus siirtyi muutaman välivuoden jälkeen takaisin koulun omiin tiloihin.

¤Satu-ope¤Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021