Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Marraskuu
Lokakuu
Maaliskuu


 Merkinnät, marraskuu 2012:

8.11.2012
Toimintaa ja tapahtumia
 Viikko on ollut touhua täynnä, joten lienee viisainta päivittää, ennen kuin unohtuu. 
Tiistaina 6.11 oli maatilalla tinkimaitotilan ja -myynnin viralliset avajaiset. Paalinarun leikkasi juhlallisesti poikki Risto-pomo. Asiakkaita kävi ihan mukavasti ja maito oli hyvää...

Navetan puolella oli tiistaina lehmärouvilla puolivuosittainen manikyyri - sorkkahoitaja. Hyvässä kunnossa sorkat ovat, ne kun hoidetaan säännöllisesti puolen vuoden välein. Taas varattiin seuraava aikakin. Säännöllinen sorkkahoito takaa sen, että kintut pysyvät kunnossa, lehmä jaksavat seistä, syödä ja maitotuotos pysyy kohdallaan. 

Keskiviikkona tutkailtiin hedelmällisyyttä ja tehtiin tiineystarkastuksia. Remonttirasite lienee taaksejäänyttä elämää; siemennykset olivat osuneet nappiin ja lehmät tiineitä. Keskiviikolle sattui myös vuosittainen jalostusneuvojan vierailu. Yhdessä oppilaiden kanssa rakennearvosteltiin kymmenkunta hiehoa ja värkättiin jalostussuunnitelmaa. 

Päivän päätteeksi Helmi-hieho poiki komian sonnipoijan, jonka nimeksi tuli Japsi .Kaikki meni hienosti ja äiti ja lapsi voivat hyvin. 

- Satuope-
8.11.2012
Puutarhaopetus aloittelee virtuaalikylätoimintaa!
Hei!
Tämä on ensimmäinen kerta täällä virtuaalikylämaailmassa. Alku tuntuu hankalalta kun pitää monen mutkan takaa hakea mm. kuvia. Se ei kylläkään johdu tästä ympäristöstä vaan normaalista it-päivityksistä eli tässä tapauksessa uuden käyttöjärjestelmän käyttöön otosta pari päivää sitten. Mielestäni laitoin kuvani talteen Ö-asemalle  mutta ei niitä sieltä " tallesta" enää löytynyt mutta onneksi löytyy joitakin kuvia muistitikulta. Täähän on tätä normaalia atk:n tuomaa "ajan säästöä" , joka häviää bittiavaruuteen.
Kyllä tämä sivustokin tästä ajan kanssa paranee ja haastoin jo seuraavan puutarhaopen käymään tänne.

Terv. Kari
Viheralan ope ja tuore NTM
2.11.2012
Viikon 44 kuulumisia maatilalta
 Normiviikko maatilalla lähestulkoon lopuillaan. Joku voisi ajatella, että onpa tylsä ja tapaukseton viikko, ei mitään äksöniä :):). No, ennemmin sitä elää tavallista elämää kuin liitelee yläpilvissä, puhumattakaan masentavista kiihdystysajoista alamäkeä kohti. 

Maatilamme "normipäivään" kuuluu tietty lypsytapahtuma kahdesti päivässä, parsien ja karsinoiden siivousta, lehmärouvien jaloittelua aamupäivisin, kiimantarkkailua, mahdollisia siementäjä- ja eläinlääkärikäyntejä, ruokintaa, vasikoiden hoitoa, eläinten hyvinvoinnin ja terveydentilan tarkkailua. Lisäksi seurattava lehmäkohtaista maitotuotosta/ruokinnan tasoa ja asetettava maitomäärä/ruokinta balanssiin ruokintarobotille. Väkirehuruokinnassa oltava tarkkana kuin porkkana, notta ei olisi liian lihavia/laihoja eläimiä. Ei myöskään ole syytä aliarvioida rehukustannuksia/tuotettu maitomäärä; sehän on yksi maatalouden kannattavuuden mittareista. 

Luovaa ajattelukykyä ja poikkeavuutta tylsästä arjesta antoi viikon aikana Jaska-vasikka. Poikaparka puhaltui keskiviikkona, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä. Liekö kaveri syönyt jotain sopimatonta aamupäiväisellä seikailumatkallaan nuorkarjapihaton puolella. Sehän tiedetään, mitä ahneudesta seuraa...

Oppilaiden kanssa tutkailtiin edellisviikolla otettuja säilörehuanalyyseja ja tehtiin niiden perusteella muutoksia ruokintaan. Oppimistakin tapahtui; oli osattu tosi hyvin aistinvaraisesti arvioida säilörehun laatua. 

¤Satu-ope¤

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021