Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Maaliskuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

23.3.2015
Navetan elämää
Navetalla on ollut helppoa, koska moni lypsävistä lehmistä on ummessa. Lypsyssä on vain 14 lehmää ja navetasta on päässyt aikaisin pois. Vasikoita ei ole syntynyt hetkeen ja vain odotamme seuraavien syntymistä.
Tallilla odotetaan myös hiljalleen varsan syntymistä. Laskettu aika on ensi kuun puolissa välin. Tallin kenttää parannettiin kivituhkalla ja nyt ratsukoiden kelpaa jälleen harjoitella kentällä koulukuvioita =)
Julianna tekee päättötyönä koulun hevoselle sadeloimen. Työ ei ole ollut helppo ja odotamme mielenkiinnolla lopputulosta =)
Seuraavaksi haastamme kirjoittamaan blogia JAAKON  ja VLADIN =)

9.3.2015
Kuulumisia maatilalta!
Kevät on tuloillaan vauhdilla. Lehmille kuuluu hyvää, maitoa tulee ja vasikoita syntyy tasaiseen tahtiin, laidunkausi lähenee. Navetan töissä pyörii opiskelijoita päivittäin. Tammikuussa jaoimme opiskelijoille "omat lehmät" ja teimme hoitokirjat josta löytyy jokaiselle lehmälle oma osio, johon kirjataan jokaisen lehmän kohdalle tehtyjä hoitotoimenpiteitä kuten kuntoluokitus, lehmän kaunistus, ja muita vastaavia asioita. Jokaisen maatalousalan opiskelijan on opintojen aikana suoritettava 50 navettavuoroa. Kolmannen vuoden opiskelijoilla alkaa olla se urakka suoritettuna, muilla on vielä vähän edessä :) Navettavuorojahan ei kenenkään ole pakko mennä tekemään mutta sitten saakin siitä hyvästä tehdä tuplavuorot ;)! Navetassa aikaisemmin otettiin sellainen käytäntö että illallakin käytetään paskaraappaa, ja tässä on tullut huomattua että lehmät ovat olleet sen jälkeen paljon puhtaampia, ja tämä iltatoimi ei pidennä sen enempää aikaa :) Navetassa tapahtuu kaikenlaista, myöskin ikäviä asioita. Navetan vanha rouva Riitu lähti viimeiselle matkalleen vuoden vaihteella, uskommekin että navettaan jäi Riitun kokoinen aukko mitä kyllä nuori neitimme Impi on kovaa vauhtia täyttämässä. Paljon kuitenkin lehmiä menee ja tulee, mutta Riitu sopi aremmallekin oppilaalle koska oli niin kiltti ja rauhallinen. Lähiaikoina ja viime vuonna on vasikoitten syntyminen ollut sonni-voittoista, tällä hetkellä on odotetaan poikivan ainakin neljän lehmän, jospa sieltä muutama neitokainen saataisiin komppaniaan lisäksi :) Tässäpä tällaista tälle erää, JA PITÄÄKSEMME TÄTÄ BLOGIA HENGISSÄ LAITAMME HAASTETTA SEURAAVALLE KUKA VOISI TÄNNE KUULUMISIA KIRJOITTAA JA SE ON REETTA-KAISA!!! =) rakkain terveisin Petra ja Ninni !

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021