Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu


 
6.4.2012
Lähtötunnelmia
Nyt on pitkäperjantai ja 4 päivää lähtöön. Kaikki paperit ovat kunnossa ja järjestelyt tehty,  jäljellä on enää pakkaaminen ja kodin järjestäminen. Koira menee kasvattajalle hoitoon mutta kissat saavat jäädä kotiin ja niille tulee hoitaja asuttamaan kotiani.
Olen saanut viimein tietää minkälaiseen paikkaan olen menossa. Kyseessä on melko iso tila lähellä Bretagnen pohjoisrannikkoa kylässä Saint-Alban. Tilaa pitää sukupolvenvaihdoksen jälkeen ikäiseni nainen miehensä kanssa. Vanhemmat asuvat tilalla ja emäntä itse perheensä kanssa parin kilometrin päässä. Tulen asumaan vanhempien talossa ja alkupäivät voivat olla jänniä, koska he eivät puhu lainkaan englantia ja itse vasta opettelen ranskan kieltä.
Tilalla on yhdistelmäsikala jossa pääasiassa tulen työskentelemään. Siellä on 270 emakkoa ja osa porsaista jää tilalle kasvamaan teuraspainoon asti. Jalostusemakot luonnollisesti kasvatetaan itse.
Samalla tilalla on myös navetta jossa on yli 50 lypsävää lehmää. Tilan pellot käytetään lehmien ruokintaan (eli laitumena ja nurmena) ja pääsen myös vähän peltotöihin.
Ensimmäisen viikon teen työtä navetassa, koska sikalassa on vielä pari harjoittelijaa.
Olemme emännän kanssa lähetelleet toisillemme sähköpostia ja olen kertonut itsestäni ja kysellyt käytännön järjestelyistä. Nyt kaikki on niin selvää kuin voi olla ja kunhan tiistaina hyppään lentokoneeseen, voin todella heittäytyä seikkailuun luottavaisin mielin.
Täällä sataa lunta, mutta Ranskassa on kevät pitkällä joten toppatakki saa jäädä kotiin ja palatessani maisema sekä lämpötila täälläkin on täysin erilainen.
Bon voyage!
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019