Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu


 
7.5.2012
töitä ja vapaapäiviä
Toissasunnuntai oli kokonaan vapaapäivä minulle ja nukuin enimmäkseen koko päivän. Se oli hyvä päivä nukkumiselle, koska satoi myös koko päivän.
Alkuviikosta sitten huruuttelin nurmikot, sitä riittää ja ajopeli on runko-ohjattava eli siis ihan kätevä päältäajettava laite.
Viime viikko oli vieroitusviikko ja myös lihasikoja lähti teurastamolle. Rozenn sai tehtyä miehensä kanssa uuden sikatilallisen kanssa sopimuksen että sinne menee jatkossa myös vieroitettuja kasvamaan. Tiistaina vieroitetut emakot tulivat viikonloppuna kiimaan ja tänään varmaan on viimeisiä tuplailtu.
Lisäsin tuonne valokuva-albumiin kuvia ja muokkaan niitä kun ehdin, yksi kerrallaan pitää jonkinlainen kuvaus kirjoittaa.
Viime torstaina minulle sitten selvisi, mitä nämä levelit ratsastuskoululla oikein ovat. Estekorkeuksia. En ole hypännyt ainakaan viiteentoista vuoteen ja ensin aloitettiin kavaletti-pystyeste -yhdistelmällä. Sitten pysty-pysty. Korkeus ehkä 70cm. Hevoseni oli vähän hankalan oloinen ja sain sen kulkemaan mukavasti ja rennosti mutta esteitä lähestyessä en voinut olla tuijottamatta estettä (kauhuissani). Ekat kerrat selvittiin kyllä, mutta kun sarja vaihtui pysty-okseriin, lähestyin pystyä katsomalla okseria -ja jatkoin okserin tuijottamista. Tamma meinasi esteen jälkeen aina karata altani ja kun kadotin ulkojalustimen, en voinut hidastaa sitä kääntämällä vaan otin kiinni aika kovaa josta se hermostui lisää. Sitten tiesinkin että hyppelen selästä alas kaaressa. Lensin kentän aidan välistä pusikkoon joka oli kuitenkin onneksi enimmäkseen kuivaa hiekkaa. Kypärä kopsahti johonkin ja oikea takajalka aitaan. Siitä seurasi kunnon ruhje polvitaipeeseen ja pohkeeseen jonka vuoksi olin perjantain petipotilaana ja lauantaina iltapäivällä jo tahdoin sikalaan hommiin. Kunnon mustelma joka tulee vaivaamaan vielä ehkä viikon verran jossain määrin muttei mitään vakavaa vaikka aluksi oli todella kipeä. Ratsastustunnille menen luultavasti perjantaina mutta sille levelille jolla olin ensimmäisen tunnin ja jossa hypittiin vain kavaletteja ainakin silloin. Nyt kerään rohkeutta että saan varmistettua tuntivaraukseni, pitää soittaa sille opettajalle. Hän oli kuvitellut että olen vanha tekijä. Vanha, kyllä. Tosin viime viikonloppuna kylässä oli vieraita jotka puhuivat englantia ja mies oli myös työskennellyt Suomessa Kansallis-Osake-Pankissa eli kauan sitten. No, he luulivat minua 25-vuotiaaksi. Tosin rouva sanoi vahingossa 55 englanniksi...
Tänään tilalla vieraili Celine, joka on vastaanottavan koulun Lycee la Ville Davyn kansainvälisistä vaihdoista vastaava opettaja. Celinen käynti oli oikein mukava ja menen koululle ainakin käymään, siellä on ryhmä opiskelijoita, jotka kesäkuussa ovat tulossa Suomeen ja säikytän heidät kunnolla - siis kerron Suomesta.
Täällä muuten on sikäli poikkeuksellisen hyvä olla, että tilalla on oma kaivo, josta voimme juoda puhdasta ja hyvää hanavettä. Näin ei ole läheskään joka paikassa Ranskassa.
Rozenn ja Michaël ovat rakentaneet kanalaa ja nyt se on valmis. Heillä oli ennestään kana ja kukko, jotain käsittämätöntä rotua josta en edes yritä saada selvää mutta hienon näköisiä. Ne pääsivät muuttamaan kanalaan ja saivat seurakseen sekä kanoja, että broilereita. Olen aika vaikuttunut kanalasta, se on hieno ja toimiva.
Täällä on paljon kissoja ja joka päivä tuntuu osuvan jokin uusi kissa silmään. Kun niitä on paljon niin ne lisääntyvät valtoimenaan ja lähes kaikilla on kissaflunssa. Ihmiset jättävät tänne kissoja ja ne yleensä jäävät navetalle, koska siellä on piilopaikkoja ja ruokaa sekä maitoa. Täytyy selvittää saisimmeko loukutettua ylimääräisiä vielä täällä ollessani. Nyt siellä on pikkupentuja ja kaksi tiinettä narttua.
Ummessaolevien lehmien kanssa laitumella oleilee Whoopy-poni. Se on ihan vireä vanhus, kaviot ovat huonossa kunnossa ja olen käynyt sitä katsomassa välillä. Eilen leikkasin siltä harjan kokonaan pois ja ihan kohta menen hoitamaan ihoa jouhten alla. Tällä viikolla meidän pitäisi saada lääkitys Whoopyn ulkoloisiin. Poni ei muuten vielä viime viikolla ottanut edes leipää kädestäni ja eilen seisoi hievahtamatta kun raaputtelin siltä irtokarvoja ja leikkasin jouhia, mitä nyt yritti raaputtaa takaisin mutta hyvä ele sinänsä hampailla ei olisi ollut minusta niin kivaa kuitenkaan.
Keskiviikkona pääsen eläinlääkärin mukaan koko päiväksi, tutustun "companyyn" josta ruoat ja emakonsiemenet tulevat ja sitten olen mukana tilakäynneillä. Siitä tulee jännä päivä, pitää muistaa kysellä eläinlääkäriltä paljon.
 
 
 
1 kommentti
 
1Heidi Järvinen7.5.2012 22:37

En ole varma voiko yksittäisiä kuvia tai valokuvakansiota kommentoida mutta kommentoikaa ja kysykää täällä, mä yritän vastata parhaani mukaan.

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019