Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2012:
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu


 
17.5.2012
viileätä jälleen

En oikein enää muista mistä kaikesta olen kertonut mutta ei varmaankaan haittaa jos joistain asioista kerron uudelleen.
Koko ajan minulla on ollut auto vapaasti käytettävissä. Olen useimmiten käynyt asioillani yksin kun ensi Rozennen kanssa olemme ajelleet ja olen nähnyt naapurikaupunkeja ja oppinut reittejä. Täällä on alkoholijuomat ruokakaupoissa myynnissä mutta tupakat myydään erikseen baareissa joilla on siihen lupa. Omilla reissuillani olen käynyt supermarketeissa ja tupakkaostoksilla. Aluksi reitti kohteeseen ja takaisin tilalle saattoi olla vähän pidempi ja mennä kiertoteitä mutta aina olen löytänyt sinne mihin olen aikonutkin. Ratsastuskoululle ensimmäistä kertaa ajaessani missasin yhden risteyksen ja sitten ajelin ympyrää tietäen tavallaan mihin suuntaan pyrkiä ja tiesin kaupungin missä olen mutten olisi osannut kertoa missä olen jos olisin soittanut Rozennelle ja kysynyt neuvoa. Sitten olinkin tutussa liikenneympyrässä ja olin tallilla ajoissa.
Koska olemme lähellä rannikkoa, täällä on tuulimyllyjä. Muutaman näen oman huoneeni ikkunasta ja vastoin aiempia luulojani niistä ei kuulu tänne mitään ääntä. Ensimmäisen kerran palatessani Pleneuf Val Andrésta, liikenneympyrästä lähdin Lamballen suuntaan. Tiesin heti, että se oli väärä reitti, tuulimyllyt olivat vasemmalla puolellani. Niinpä löysin tien joka johti St.Aaroniin ja vielä sieltä jatkoin La Bouillielleen josta osasin suoraan tilalle. Täällä välimatkat ovat lyhyitä ja vaikka ollaan maalla, kaupunkeja on hyvin lähellä toisiaan. Isommatkin kaupungit ovat kohtuullisen etäisyyden päässä ja niihin voi tehdä ostosreissuja tarvittaessa.
Sää on ollut viileämpää kuin tavallisesti (kuulemma kohta sataa lunta että tuntisin oloni kotoisaksi) ja viime viikonloppuna maissin kylvö pääsi alkamaan myöhässä. Ensimmäiset pellot ovat jo oraalla ja viimeisiä kylvetään vielä yötä myöten. Tutustuin itse maissin kylvöön istumalla yhden pellon verran kyydissä. Juuri äestettyyn peltoon kylvettäessä traktorin perässä on vielä jyrsin joka hienontaa mururakennetta, jyrä ja sen takana itse kylvökone. Maissin siemenet ovat punaisia joten oletan että ne ovat peitattuja. En tiedä, käytetäänkö Suomessa peitattua siementä enää?
Saimme yhteystiedot tilalle, jossa emakot ovat pihatossa ja jonne minun olisi tarkoitus päästä tutustumaan mutta emme ole varmoja käytetäänkö sielläkään kuiviketta.
Kun olen työskennellyt porsituspuolella, olen nyt sekä töiden ohessa, että vielä erikseen tehnyt tarkkailukierroksia. Porsaiden ripulit on helpompi huomata kun ne ovat heränneet ja "käyneet aamukakalla". Emakoiden syöntiä seurataan, jos joku emakko ei nouse syömään annostaan, ensimmäisenä mitataan kuume. Jos joku emakko ei ole ennen iltapäiväruokintaa tyhjentänyt kaukaloaan, se tyhjennetään ja huuhdellaan ja sen saamaa annosta tai vesimäärää pienennetään. Jos jollakin emakolla on enemmänkin vaikeuksia syödä, siltä poistetaan automaattiruokinta ja se ruokitaan käsin.
Porsailla on vesinippa emakon kaukalon vieressä. Sen alla on pienen pieni astia johon vettä kerääntyy hieman. Se on hyvä aluksi jotta porsaat oppivat juomaan, samalla kun maistelevat kupista vettä, tulevat tönineeksi nippaa ja saavat lisää vettä. Suomessa en tällaisia kupillisia porsasnippoja ole nähnyt. Koska kuppiin on myös helppo sontia, ne puhdistetaan joka aamu sekä muutoinkin tarvittaessa.
Aina työskennellessäni kirjoitan muistiinpanoja kun huomaan jotain poikkeavaa. Mikä huone, mikä karsina ja mikä porsas tai emakko vai koko pahnue ja mitä siellä on. Tänään päätin muokata muistiinpanojani niin, että jaan yhden A4-arkin 8 osaan joista kuuteen tulee huonekohtaiset muistiinpanot ja kahteen jää vielä tilaa muille merkinnöille.
En vieläkään ole oppinut muistamaan kaikkien käytössä olevien lääkkeiden ja rokotteiden nimiä. Minulla on kyllä lista niistä mitä käytetään ja mihin tarkoitukseen mutta luulen, etten tulekaan niitä muistamaan ulkoa.
Täälläkin on nyt Helatorstaina pyhäpäivä, joten istun alakerran toimistossa ja aloittelen urakkaa: paksu nippu papereita skannattavana. Englanninkielistä sikamateriaalia. Jos nyt aloitan niin olen valmis kun harjoitteluni loppuu...

 
 
 
3 kommenttia
 
1Kaija17.5.2012 15:46

Moi!

On tosi hauskaa lukee näitä sun blogeja. Ihanan värikästä elämää, vaikkakin, aikas paljon puuhaa sulla siellä. No, ethän ole sinne lomailemaan mennytkään. ;) 

Täällä kevät on pikällä, linnut laulaa ja on jo vihreetä. Toivottavati et saa lumikuuroa niskaan!  Pian se aika menee ja kivaa, kun oot päässy eläinlääkärin mukaan ja muille tiloille, avartavaa. Vähän ihmetyttää toi pahnattomuus.....suorastaan tylyä :( sioille pitää olla mukava....no onhan se varmaan siel mietitty ja todettu toimivaksi ilman.

Mielenkiintoista, et siel lääkitään ilman ell:n määräystä. Tietty isoilla tiloilla on varmaan aina jotakin vaivaa jollain, joten sen lekurin pitäis asua siellä, jos joka piikkiin pitäis olla määräys.

 

Mites ranska sujuu?

 

Leppoisia kevätpäiviä toivotellen Kaija

2Heidi Järvinen17.5.2012 18:16

Oikeastaan ell määrää ne lääkkeet mitä käytetään mutta normisti voidaan käyttää niitä määrättyjä valmisteita tarpeen mukaan ilman että se joka piikkiä erikseen valvoo.

Töitä on sillain sopivasti. Jos tarvitsen omaa aikaa, saan sitä varmasti ja välillä vielä mulle tulee yllätyksenä että "tän päivän työt loppuivat nyt tähän". Ja aika menee tosi nopeasti, tiedän että kohta huomataan et mun pitää lähteä parin päivän päästä...

Tammikuusta alkaen olen ihan varta vasten laihduttanut ja täällä paino on pudonnut myös ilman, että täytyy erikseen vahtia syömisiä. Kun pääsen kotiin, mun oma vaaka sit näyttää kuinka paljon oikeasti on lähtenyt.

Pariisissa mun pitää yöpyä ainakin yksi yö mutten osaa päättää, ottaisinko toisenkin yön ennen Suomeen paluuta että näkisin vähän Pariisiakin. Suomalainen yksin metropolissa, orpo olo tulee tän maalaiselon jälkeen.

3FXfduZioto25.12.2012 00:02
I listened to the whole nine mientus of commissioners responses to the above issue. All that chatter was not necessary if they would simply agree not to use taxpayer's money for overnight lodging when they are only a county away. About five to seven mientus of the entire segment was nothing but blowing of smoke, trying to justify the need to stay overnight at taxpayers expense when they could easily drive home to Morrow County. I request that a list of expenses (meals, lodging, fees, etc.) be made public for all required seminars, conferences, etc. for all county officials. I agree with the need to attend these functions, just not to stay overnight when it's just a county away.

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019