Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2011:
Huhtikuu
Tammikuu

Vuosi 2010:
Marraskuu
Syyskuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

16.4.2014
Opintomatka Juvalle

               Reissu Juvalle

Lähdimme tiistaina 14.4.2014 aamulla klo 7:30 kohti Juvaa.

Lähdimme kahdella eri autolla, koska yhteen autoon ei mahtunut koko kasvattaja- ja raviryhmä. Juvalle matkaa oli n.250 km. Seppo Suurosen ravitallilla katselimme paikkoja ja kuuntelimme tarinaa ravitalli Suurosen noususta huipulle. Siellä oli n.50 hevosta joista 6 oli siitostammaa ja loput ravihevosia. Puolet Suurosen hevosista oli omia ja puolet vieraan omistuksessa. Treenimaastot oli hyvät ja paikka sijaitsi kauniilla paikalla jossa oli järvi lähellä, jossa kesällä voi uittaa hevosia. Tämän jälkeen menimme Jani Ruotsalaisen tallille vierailemaan, katselemaan paikkoja ja kysymään hienoja kysymyksiä. Ruotsalaisen talli sijaitsi Juvan raviradalla hevoskeskuksessa. Tämän jälkeen lähdimme ajamaan takaisin kohti Harjua, matkan aikana pysähdyimme ruokatauolle Valkealan ABC:lle. Matka oli oikein rattoisa!


27.3.2014
3 kommenttia kommentoi

Harjun 125-vuotisjuhla

 

 

Harjun 125-vuotisjuhla

Harjussa järjestetään 9.8.2014 koulun 125-vuotisjuhla.  Myös 1.6.2014 järjestettävät alueelliset kenttäratsastuskilpailut kuuluvat Harjun juhlavuoteen.

Historiaa

Vuonna 1885 tila lunastettiin valtiolle ja Harjuun perustettiin suomenkielinen maanviljelyskoulu v. 1889. Puutarhatalouden koulutusta oppilaitoksessa oli vuosina 1919–1936 ja sen jälkeen vuodesta 1977. Hevostalouden opetusta oppilaitoksessa on annettu vuosina 1936–1953. Hevostalouden koulutus käynnistyi uudelleen 1980, jolloin alkoi hevostenhoitajan koulutus. Ratsastuksenohjaajan koulutus alkoi 2001 ja syksyllä 2004 myös ratsastuksenopettajan tutkintoon valmistava koulutus. Oppilaitoksessa on annettu myös kalatalouden opetusta vuosina 1961–1978.

Nykypäivää

Nykyisin Harju tarjoaa korkeatasoisen ja kansainvälistyvän oppimisympäristön luonnonvara-alan opiskelijoille – vanhassa idyllisessä kartanomiljöössä.

Nuorten koulutus tarjoaa eri vaihtoehtoja oppilaille;

-      hevosenhoitaja

-      ratsastuksenohjaaja

 

Aikuisten koulutus tarjoaa enemmän vaihtoehtoja;

 

-      hevosenhoitaja

-      ratsastuksenohjaaja (kansainvälinen I -taso)

-      Ratsastuksenopettajan ammattitutkinto (kansainvälinen II-taso)

-      Kengityssepän ammattitutkinto

 

Ja puutarha-alalle vaihtoehtoina on;

 

-      Puutarhatalouden perustutkinto

Puistopuutarhurin ammattitutkinto


28.4.2011
Harjun oppimiskeskus
Harju on sisäoppilaitos. Asuntoloissa asutaan kahden hengen huoneissa. Näin on säästetty tilaa, eikä luontoa ole rasitettu liikaa. Harjussa on useamia asuntoloita. Kaikissa asuntoloissa ei ole astian- ja pyykinpesukonetta. Tämä säästää sähköä. Mutta vettä kuluu enemmän käsinpestessä, ei aina.
Oppilaitoksessa on mukavat tallit. Hevosilla on vesiautomaatit ja tarhaukset mietitään ratsastus- ja ajotuntien mukaan. Mutta kaikki hevoset pääsevät ulos päivän aikana. Varusteista pidetään hyvää huolta ja ne korjataan tarpeen vaatiessa. Oppilaillekin opetetaan mistä erottaa hyvän, laadukkaan ja huonon varusteen ja miten rikkimenneen varusteen saa korjattua siististi.
Oppitunneilla on ollut suhteeellisen rentoa. Ja aina oppii jotain uutta. Luokat ovat tarpeeksi isoja, että kaikki luokkalaiset mahtuvat istumaan. Joillain käytännöntunneilla yli 20:nen ryhmät ovat turhan isoja. Mielestäni 45 minuutin tunnit ovat liian lyhyitä, kaikkea asiaa ei kerkiä siinä ajassa käymään ja sitten asia jää "ilmaan roikkumaan".
Harjun käytössä on paljon maata jota oppilaat voivat hyödyntää itsensä tai oman hevosensa liikuttamiseen. Koulun alueella on kaksi maneesia, kenttä ja kaksi ravirataa jotka ovat oppilaiden käytössä kun tunneilla ei niitä tarvita. Harjussa on myös nurmikkokenttä, jolla voi pelata esimerkiksi jalkapalloa tai pesäpalloa, silloin kun maneeseissa tai kentällä ei ole tuntia (tai joku ratsastamassa. Vapaa-ajalla voi myös olla kerhohuoneella. Siellä on tietokoneita, askarteluvälineitä yms. mitä voi käyttää vapaasti.
Asun tyttölä 2:sessa. Asuntola muistuttaa hieman jotain laitosta. Pitkä käytävä jonka molemmilla puolilla on huoneita. Iltaisin meno on aika levoton ja porukka ei meinaa hiljentyä hyväpuoli asuntolassa on astian- ja pyykinperukoneet.
-Aili-
14.1.2011
Harju unelma tai painajainen
Olen viihtynyt Harjussa hyvin. Olen tullut pitkältä ja tänne tulo jännitti paljon, mutta jo ensimmäisenä päivänä aloin viihtyä. Olen oikea luonnon lapsi, joten ihastuin nopeasti myös harjun maastoon. Harjun ihana maatila mainen maisema suorastaan valloitti. Myös luokissa on viihtyisää.

Omaan luokkaan oli helppo löytää mikä oli minulle suuri helpotus. Myös isossa pihapiirissä pelkäsin hukkuvani, mutta sain huomata ettei piha ollutkaan niin mutkikas kuin olin luullut.

Asuntola jonne muutin oli kodikas, vaikka huoneita olikin monta ja jouduimme jakamaan naapurin kanssa wc:n. lämpiminä päivinä huone oli ihana ja nukuin hyvin, mutta lämpötilan laskettua huone muuttui aina vain kylmemmäksi. lopulta nukuin yöllä kahden peiton kanssa. Kurkkua alkoi kipristää ja tunsin tulevani kipeäksi. Onneksi lämpö saatiin kuitenkin pättereihin päälle. Nyt huoneemme on taas mukavan lämmin ja viihtyisä.

Harjun talleista pidin erityisesti eikä se johtunut pelkästään hevosista. Tallit olivat isot, mutta hyvin valaistut ja ihanan siistit. Myös huoneet joissa varusteet ovat olivat ihanan tilavat ja valoisat. Sekä uusi, että vanha maneesi olivat hyvän kokoiset ja sopivat hyvin maisemaan ulkoa katsottuna.

Minusta oli hauska katsella, että vaikka harjussa oli sekä vanhempia kuin uudempiakin rakennuksia. Ei paikka silti menettänyt sitä vanhanaikaista maatila tunnelmaa. Kiertelen harjua mielelläni vain nähdäkseni hienoa maisemaa.

-Aino
1.11.2010
Harju opiskeluympäristönä
Moikka kaikille!

Tervetuloa tänne Harjuun. Nyt on aika mennä eteenpäin kohti tulevaisuutta. Täällä on mukavaa ja oikein viihtyisää. Opit täällä kaikkea uutta. Ympäristö on hyvin luonnonläheinen. Tilaa täällä riittää myös omiin harrastuksiin, esim. lenkkeily, ratsastelu oman hevosen kanssa.

Harjun opettajat ovat mukavia ja reiluja. Täältä löydät uusia kavereita, joiden kanssa voit tehdä kaverijuttuja.

Harjun opetushevoset ovat hyviä opetusmestareita sinulle. Heidän kanssaan opit paljon uusia asioita. Voi olla myös, että hepat oppivat jotain uutta sinulta.

Täällä on myös kohtalaiset vapaa ajan viettomahdollisuudet. vapaa ajan mahdollisuudet: lenkkeily, television katseleminen ja tuturien järjestämää iltaohjelmaa. Oman hevosen kanssa sinulla on käytössäsi 2 maneesia, kenttä, ravirata ja maastoilu.

Itse viihdyn todella hyvin ja olen sopeutunut tänne paremmin kuin luulinkaan. Minulle pari ensimmäistä päivää olivat hankalia ja oli kotiikäväkin. Sitä ei kuitenkaan kauan kestänyt. Olen löytänyt uusia tuttavuuksia, mistä olen hyvin iloinen. Kun on reipas ja vastuuntuntoinen ja avoin uusille asioille, niin oppii uutta sekä saa loistavan koulutuksen itsellensä.

Tämä on minulle yksi askel lähemmäs unelmaani, joka saattaa toteutua tänne pääsyn ansiosta, joten tulkaa tänne opiskelemaan. Se kannattaa!

Jenny

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019