Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2011:
Huhtikuu
Tammikuu

Vuosi 2010:
Marraskuu
Syyskuu


 Merkinnät, huhtikuu 2011:

28.4.2011
Harjun oppimiskeskus
Harju on sisäoppilaitos. Asuntoloissa asutaan kahden hengen huoneissa. Näin on säästetty tilaa, eikä luontoa ole rasitettu liikaa. Harjussa on useamia asuntoloita. Kaikissa asuntoloissa ei ole astian- ja pyykinpesukonetta. Tämä säästää sähköä. Mutta vettä kuluu enemmän käsinpestessä, ei aina.
Oppilaitoksessa on mukavat tallit. Hevosilla on vesiautomaatit ja tarhaukset mietitään ratsastus- ja ajotuntien mukaan. Mutta kaikki hevoset pääsevät ulos päivän aikana. Varusteista pidetään hyvää huolta ja ne korjataan tarpeen vaatiessa. Oppilaillekin opetetaan mistä erottaa hyvän, laadukkaan ja huonon varusteen ja miten rikkimenneen varusteen saa korjattua siististi.
Oppitunneilla on ollut suhteeellisen rentoa. Ja aina oppii jotain uutta. Luokat ovat tarpeeksi isoja, että kaikki luokkalaiset mahtuvat istumaan. Joillain käytännöntunneilla yli 20:nen ryhmät ovat turhan isoja. Mielestäni 45 minuutin tunnit ovat liian lyhyitä, kaikkea asiaa ei kerkiä siinä ajassa käymään ja sitten asia jää "ilmaan roikkumaan".
Harjun käytössä on paljon maata jota oppilaat voivat hyödyntää itsensä tai oman hevosensa liikuttamiseen. Koulun alueella on kaksi maneesia, kenttä ja kaksi ravirataa jotka ovat oppilaiden käytössä kun tunneilla ei niitä tarvita. Harjussa on myös nurmikkokenttä, jolla voi pelata esimerkiksi jalkapalloa tai pesäpalloa, silloin kun maneeseissa tai kentällä ei ole tuntia (tai joku ratsastamassa. Vapaa-ajalla voi myös olla kerhohuoneella. Siellä on tietokoneita, askarteluvälineitä yms. mitä voi käyttää vapaasti.
Asun tyttölä 2:sessa. Asuntola muistuttaa hieman jotain laitosta. Pitkä käytävä jonka molemmilla puolilla on huoneita. Iltaisin meno on aika levoton ja porukka ei meinaa hiljentyä hyväpuoli asuntolassa on astian- ja pyykinperukoneet.
-Aili-

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019