Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu
Maaliskuu

Vuosi 2011:
Huhtikuu
Tammikuu

Vuosi 2010:
Marraskuu
Syyskuu


 Merkinnät, syyskuu 2010:

1.9.2010
Elämää Harjussa

Kesän loputtua, palasin Harjuun iloisena!

Oli ihan mukavaa tulla takasin ja nähä kaverit. Parin päivän jälkeen halusin jo kotii. Noh, edelleen olen täällä.

Onneksi vapaa-aika on keksitty ja sillon keksii jos jonkinnäköistä hommaa :)

Joo mutta ... elämä jatkuu ihanassa Harjussa ruokalan ruokaa syöden ja AH, nukkuen.

Eipä tässä sitten sen kummempia, elämä jatkuu hevosia hoidellen.

Jessi

1.9.2010
Elämää Harjussa

Toinen vuosi on alkanut aika reippaasti Harjussa. Nyt on ollut vähän rauhatonta opiskelija-asunnoissa, on ollut monen moista juhlintaa. Joten seuraavan päivän tunneilla ei ole juurikaan oppilaita itseni lisäksi näkynyt. Uusille ykkösillekin on tehty kaikenlaisia jekkuja, joista on tullut yllätys yllätys aika paljon taas draamaa. Tämä vuosi taitaa olla muutenkin vähän erinlainen, kun puolet meidän vuoden opiskelijoista ei ole Harjun alueella opiskelemassa. Mutta kyllä tämä elämä tästä jatkuu varmasti aika samanlaisesti.

Siiri

1.9.2010
Elämää Harjussa

Pariviikkoa ollaan oltu täällä, ja on ollut aika pitkiä päiviä koulussa. Täällä oli myös kansalliset koulukisat viimeviikolla, ja olin järjestämässä niitä, minun mielestä ne onnistuivat todella hyvin. Koulun jälkeen on melko tylsää. Kyllä täällä pääsee koulun jälkeen liikuttaa koulun hevosia, jos suurinosa ei ole liikkunut tai jos on halukkuutta. Mutta se on aika inhottavaa, että niiden kanssa saa vain ja ainoastaan mennä kouluu. Oisi todella kiva, jos voisimme hypätä niillä valvonnan silmän alla. Koulun jälkeen voisi järjestää iltaisin tai pari kertaa viikossa yksityistunteja halukkailla vaikkapa koulun hevosilla.Täällä on muutamat opettajat todella mukavia ja jotkut on jotain muuta.

Inna

1.9.2010
Elämää Harjussa

Toinen vuosi Harjussa on alkanu, vielä ois tän jälkeen se kolmas, viimeinen vuosi jäljellä. Tää syksy on ollu kamalan kylmä, ihme ettei oo ollu viel kovempia pakkasia. Kyl niitä helteitä kaipaa, kun kävelee kämpiltä toppatakki päällä luokkarakennukseen tai istuu sateessa märät vaatteet päällä kansallisissa koulukilpailuissa, koska ne on pitänyt järjestää viikonloppuna. Ja siitähän sitten seurasi tämmönen ihana syysflunssa.

Arvatkaa vaan, astunko ulos ovesta jos 30 astetta pakkasta. Harjussa vietetyt talvet on niin kylmiä, ettei voi olla tosikaan. Jos jo nyt tekee mieli muuttaa ulkomaille lämpimään, niin miten sitten kun alkaa satamaan lunta ja pakkaset paukkuu?

Mä vaan toivon, että kolmas vuosi menee nopeasti, kunhan tää toinen vuosi ensiks ois ohi. Ainakin viimesellä vuodella alkaa työssäoppiminen.

Anna
1.9.2010
Elämää Harjussa

Syksy alkaa saapua vauhdilla ja normaalit opiskelurutiinit alkavat pikkuhiljaa palautua. Kesäkelitkin ovat poissa ja tilalle alkaa siirtyä kirpakka syksy. Opiskelutovereiden (joista osasta on tullut hyviä ystäviä) jälleentapaamisen takia arkeen olikin ehkä helpompi palautua leppoisien kesäpäivien jälkeen.

Oppimiskeskuksessa kaikki tuntuu tutulta lukuunottamatta ensimmäistä vuottaan aloittavia opiskelijoita. Rankka opiskelu aloitettiin jo seuraavana päivänä, onneksi rytmi palautui nopeasti.

Arki on lähtenyt sujumaan; hevoset ovat palanneet laitumilta ja opiskelurytmi alkaa tasaantua pikkuhiljaa kesälomailun jälkeen.

Mukavia syksyn jatkoja, O.H.

1.9.2010
Elämää Harjussa

Toinen vuosi Harjussa, suuntautuminen näkyy opiskelusta aina vain selvemmin. Ratsastuksenohjaajat ovat jossakin pitämässä tunteja, harrasteohjaajat ovat koulun hevosten kanssa maastoretkellä, ja sitten on kasvattajat. Itse olen erikoistumassa kasvatuspuolelle ja suuri osa meidän tämän syksyn tähän astisista tunneista on ollut kengitystä. Jalat täristen kasvattajat pitävät hevosten kengityksen kunnossa, jotta harrasteohjaajat pääsevät maastoilemaan. Reilu jako, eikö? Meillä kasvattajilla ei ole muuta käytäntöä kuin kengitys. Paljon teoriaa on muutenkin tiedossa tälle vuodelle, koska me kasvattajat lähdemme työssäoppimaan vasta kolmannella vuodella.

Tänä vuonna ruoatkin ovat jopa hyviä. Perunat ovat kypsiksi keitettyjä. VIHDOINKIN!

Lapsuuden ystäväni aloitti tänä syksynä opiskelun täällä ja nyt viihdyn vapaa-ajallanikin paremmin.

Sini

1.9.2010
Elämää Harjussa

Kesän loputtua, kun piti palata Harjuun, päätin, että lopetan. Tulin kuitenkin vielä takaisin, jotta saisin pitää elokuun opintotuen. Kämppisten kanssa juteltiin paljon aikomuksistani ja sovittiin jo seuraavalle viikolle läksärit.

Läksärit pidettiin, mutta täällä ollaan edelleen, monista syistä johtuen.

Suurimpana syynä oma hevonen, jolla on täällä hyvät oltavat. Muita syitä ovat kaikki ihanat ihmiset, opintotuki ja edes jonkinlainen näkemys omasta tulevaisuudesta. Ristiriitaisissa tunnelmissa koitan siis kestää valmistumiseen asti.

Jenni

1.9.2010
Elämää Harjussa

Eka vuosi tuli ja meni nopeesti, ja nyt ollaan menty tokaa vuotta muutama viikko eteenpäin. Hyvin pääs takasin rytmiin mukaa, uusia opiskelijoita on tullu tosi paljon ja muutama opettaja. On alkan pikkase ilman kylmee, et on joutun tuua toppavaatteet jo tänne ko ei muuten pärjää. Koulus ollaan keritty opiskelee ruotsii, ruokinnan suunnitteluu ja ollaan me ratsastuksenopettajan johdolla ehitty eksyy maastoonki, mut onneks löyettiin takas ja ollaa alettu suunnittelee viikoan vaellusreissuu ensi vuodelle. Sitä odotelles :)

Carita

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019