Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Heinäkuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

12.2.2015
Viimeistä kertaa
Allekirjoittanut kirjoittaa tältä erää keke-blogia nyt viimeistä kertaa. Ensi viikolla uudet työtehtävät 4H:ssa odottavat ja muut jäävät jatkamaan keke-asioiden parissa. Mieli on haikea, mutta samalla myös ylpeä ja helpottunut. Paljon on tapahtunut vielä viimeisellä viikolla.

Muutaman viime viikon ajan meillä on ollut ruokalassa käytössä biojätevaaka, jossa on palautuslinjastolle näyttö joka näyttää biojätteen määrän. Määrät ovat olleet lounaalla 1,30 kg -7,6 kg. Ei kovin paha eihän?

Tällä viikolla järjestettiin myös työturvallisuuteen liittyvä valokuvauskilpailu opiskelijoille. Näin hieno kuva nappasi voiton:


Erityistä helpotusta aiheutti myös se, että tällä viikolla kestävän kehityksen itsearviointilomakkeet lähtivät Okka-säätiöön ensimmäiseen kommentointiin. Vastauksena saatiin tälläistä postia: 

"Kiitokset itsearviointimateriaalista! Sitä oli mukava lukea. Lomakkeet oli huolellisesti täytetty ja esimerkkejä toiminnasta oli kattavasti. Olette selvästi tehneet pitkäaikaista ja hyvää työtä keken edistämisessä. Olette myös viime aikoina terästäneet keke-asioiden järjestelmällisyyttä. Tästä on hyvä ponnistaa kohti auditointia! Mielestäni auditointi maalis-huhtikuun vaihteessa on realistinen tavoite."

SIIS HYVÄ ME!

Talossa viettämäni 1,5 vuotta on ollut suunnattoman antoisa. On ollut hieno työskennellä täälä ja toimia näin reippaiden opiskelijoiden kanssa. He jos ketkä osoittavat sen, että tulevaisuudessa löytyy niitä alan toimijoita, jotka varmistavat maaseudun elinvoimaisuutta ja toimivat puhtaan kotimaisen ruuan puolesta. 

Lopuksi vielä on aivan pakko jakaa tämä kuva meidän kakkosen teknoista. Tämä kuva kiteyttää juuri sitä yhteishenkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä!

Komiaa tuloo oltua, ku muistaa miston!

Ylpiänä: Annika

19.12.2014
Jouluisissa fiiliksissä
Vuoden viimeisiä keskusteluita KEKE-teemojen osalta on käyty joulukuussa kovasti ja monenlaisia suunnitelmia on tehty. Ensi vuoden keväänä on nyt tulossa esimerkiksi sikalan päätyyn suurempi jätekatos, johon on määrä tilata nyt myös uusia jäteastioita. Tätä myötä myös jätelajittelu todennäköisesti monipuolistuu jakeella tai jopa muutamalla. Viimeisimmässä KEKE-ryhmän kokoontumisessa oli mukana joulukuussa myös kiinteistöpuolen edustaja ja tapaaminen oli varsina antoisa, kun saatiin vaihdettua ajatuksia ja tarpeita jäteasioista puolin ja toisin.

KEKE-ryhmän kokoontumisessa kerrattiin myös vuoden aikana muita teemojen osalta toteutuneita asioita (keke-ohjelma nähtävissä tästä) ja todettiin, että varsin hyvin ollaan teemoja toteutettu. Korttikurssit ja -suoritukset ovat erittäin hyvällä mallilla, seurantatietoja kirjataan Virtuaalikylän raportteihin ja järjestetyistä tapahtumista löytyy kuvia ja videoita Virtuaalikylästä jne. 

Alkuvuodellekkin tehtiin jo "sotasuunnitelmaa" millä saadaan raportit vielä mallilleen. Okka-säätiöön on määrä olla yhteydessä sitten heti vuoden vaihteen jälkeen ja kysellä vinkkejä kenet voisimme saada harjoitusauditoijaksi ja voisiko sellainen olla mahdollisesti jo helmikuussa. Myös KEKE-teemapäivää turvallisuusteemalla kaavailimme helmikuulle.

Nyt mieli vetää jo kotiin kohti joulusiivoja. Lämmintä Joulua ja Innovatiivista Uutta Vuotta 2015!Jouluisin terveisin: Annika 
26.11.2014
Lisää tarroja
Viime päivinä opiskelijoiden kanssa on ideoitu nyt QR-koodi/NFC-tarroja navetalle. Ajatuksena on, että navetalle tulisi kaksi tarraa. Toinen aulatilaan yleisinfoksi josta hyötyisivät myös erityisesti tutustujaryhmät. Sisältöä tähän on alettu jo tekemään: www.virtuaali.info/opetusmaatilat/index.php Eilen opiskelijoilta tuli hyvä ajatus,että myös lypsyaseman toiminta on tuntunut olevan kiinnostava aihe tutustujien keskuudessa. Niinpä päätettiin, että tuohon samaan pakettiin siis kuvattaisiin vielä video siitä miten lehmien lypsy tapahtuu.Toinen tarra tulisi navetan sisälle ja siinä olisi lista ohjeita opiskelijoiden muistutukseksi. Esim. miten lajittelen navetalla syntyvät jätteet, mitä kuuluu töihin jos on lypsyvuorossa ja minne mitkäkin työvälineet kuuluvat.

Maanantaina 17.11. pidettiin myös oman yksikkömme KEKE-ryhmän kokoontuminen, jossa päätettiin, että navetalle hankitaan muutama uusi isompi roskis. Vahvuudessamme oli viikon aikana myös tettiläinen, joka kartoitti jätepistekarttojemme paikkansapitävyyttä. Turvallisuus-teeman osalta voisi varmaan sanoa, että erilaiset korttisuoritukset ovat hyvällä mallilla ja esim. EA1-kortti taitaa olla taskussa niin opiskelijoilla kun suurimmalla osalla henkilökunnastakin ennen Joulua. 

Kekeilyssä siis tapahtuu, vaikka raportointi onkin välillä jälkijunassa. :)

Marraskuisin terkuin: Annika

29.10.2014
Konehallin infopiste
 Aikaisemmassa blogitekstissä "Kekeä ihan kisaksi asti" kerroin konehallille tehdyistä ohjeistuksista. Aluksi konehallin opasteiksi tarkoitetut tarrat olivat vain testissä konehallin seinällä kunnes ennätin tehdä lopulliset laminoidut versiot. 

Nyt konehallin seinää koristaa uusi INFO -piste jonka jokainen varmasti näkee kun se sen verran keskeisellä paikalla on.
Kas näin, suoraa katkaisimien alla:


Samalla vietiin myös pesuhalliin oma lappunsa, jossa on NFC/QR-tarra pesuhallin käytöön opastavaan videoon. Ny kelepaa! :) 

Suunnitteilla on tällä hetkellä myös omat ohjeensa navetalle. Navetan ohjeiden kuvaukset olisi tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Eilen olleessa Sedun ympäristövastaavien työryhmän kokouksessa sain olla esittelemässä meidän KEKE-ohjelmaa sekä sen toteutumista. Virtuaalikylä oli jälleen keskeisessä asemassa. On näppärää kun ei tarvitse kanniskella erillisiä esityksiä tai muistitikkuja. Tarpeellinen dokumentaatio on nähtävillä yhdessä ja samassa paikassa.

Sade yltyy, mutta sepä ei kekeintoa lannista! Täällä ollaan nyt pääsemässä vauhtiin.

Terkuin: Annika
17.10.2014
Raportteja
Nyt on Virtuaalikylän raportteja päivitetty hieman tähän hetkeen! Sähkönkulutuksen tiedot saan toivottavasti ensi viikolla, jolloin saadaan vielä nekin oikeiksi ja ajantasalle. 

Uutuutena olemme alkaneet seurata myös jätemäärien kertymistä Etapin tarjoamalla web-ohjelmalla. Ruokalassa syntyvän biojätemääriä pääsee nykyisin siis seuraamaan myös Virtuaalikylästä.

virtuaali.info/opetusmaatilat/index.php


Kekeillen: Annika

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019