Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Heinäkuu


 Merkinnät, lokakuu 2014:

29.10.2014
Konehallin infopiste
 Aikaisemmassa blogitekstissä "Kekeä ihan kisaksi asti" kerroin konehallille tehdyistä ohjeistuksista. Aluksi konehallin opasteiksi tarkoitetut tarrat olivat vain testissä konehallin seinällä kunnes ennätin tehdä lopulliset laminoidut versiot. 

Nyt konehallin seinää koristaa uusi INFO -piste jonka jokainen varmasti näkee kun se sen verran keskeisellä paikalla on.
Kas näin, suoraa katkaisimien alla:


Samalla vietiin myös pesuhalliin oma lappunsa, jossa on NFC/QR-tarra pesuhallin käytöön opastavaan videoon. Ny kelepaa! :) 

Suunnitteilla on tällä hetkellä myös omat ohjeensa navetalle. Navetan ohjeiden kuvaukset olisi tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Eilen olleessa Sedun ympäristövastaavien työryhmän kokouksessa sain olla esittelemässä meidän KEKE-ohjelmaa sekä sen toteutumista. Virtuaalikylä oli jälleen keskeisessä asemassa. On näppärää kun ei tarvitse kanniskella erillisiä esityksiä tai muistitikkuja. Tarpeellinen dokumentaatio on nähtävillä yhdessä ja samassa paikassa.

Sade yltyy, mutta sepä ei kekeintoa lannista! Täällä ollaan nyt pääsemässä vauhtiin.

Terkuin: Annika
17.10.2014
Raportteja
Nyt on Virtuaalikylän raportteja päivitetty hieman tähän hetkeen! Sähkönkulutuksen tiedot saan toivottavasti ensi viikolla, jolloin saadaan vielä nekin oikeiksi ja ajantasalle. 

Uutuutena olemme alkaneet seurata myös jätemäärien kertymistä Etapin tarjoamalla web-ohjelmalla. Ruokalassa syntyvän biojätemääriä pääsee nykyisin siis seuraamaan myös Virtuaalikylästä.

virtuaali.info/opetusmaatilat/index.php


Kekeillen: Annika
13.10.2014
Kekeä ihan kisaksi asti
Parempi myöhässä kuin milloinkaan. Nyt kun koululta suurin osa on lähtenyt viettämään syyslomia, on rauhallista aikaa kertoa jälleen Keke-kuulumisia.

Keke-ohjelma etenee tasaisesti, mutta syyskuun lopulla repäisimme myös jotain hieman spesiaalimpaa. Osallistuimme nimittäin Okka-säätiön kestävän kehityksen teko -kilpailuun. Kilpailussa palkitaan enintään kolme innovatiisimman kestävän kehityksen teon ideoinutta organisaatiota. Lisää kilpailusta voit lukea täältä:  www.koulujaymparisto.fi/sivu.php

Tässä lyhyt kuvaus työstämme: 

”Ei tartte auttaa!” on Ilmajoen koulutilan konehallin arkea helpottamaan suunniteltu ohjekokonaisuus. Ideana on, että maaseutuyrittäjä-opiskelijat voivat näppärästi katsoa toiminta- ja lajitteluohjeita konehallilla toimimiseen omalla älypuhelimellaan. Nimi Ei tartte auttaa! tuli spontaanisti opiskelijoilta itseltään. ”Nyt ei tarvitse olla välttämättä kyselemässä ohjeita opettajilta tai muilta opiskelijoilta, kun voi itse tarkistaa miten asia menikään.”

Alkuvaiheessa otetaan käyttöön kolme tarraa, joissa on hyödynnetty NFC-tunnisteita sekä tämän lisäksi myös QR-koodia, jotta mahdollistettaisiin toiminta mahdollisimman monilla älypuhelimilla. NFC:n luku onnistuu yksinkertaisesti vain asettamalla puhelin tarran päälle, jolloin älypuhelin siirtyy ohjeeseen. Mikäli käyttäjän älypuhelin ei tue NFC-tekniikkaa, voidaan käyttää QR-koodin lukijaa, jolla skannataan kuva ja älypuhelin siirtyy näyttämään ohjetta.

Tarrat sijoitetaan konehallille näkyville paikoille. Yhdestä tarrasta pääsee konehallin lajitteluohjeisiin, toisesta sijaintikarttaan, joka kertoo mitä mistäkin varastosta löytyy ja kolmannesta, pesuhalliin sijoitettavasta tarrasta, pääsee katsomaan pesuhallin käyttöohjeet videona.

 Kaikkien ohjeiden suorat linkit johtavat koulun Virtuaalikylä-verkkosivustolle, jossa ne ovat vapaasti katsottavissa myös ilman tarrojen käyttöä. Eli ohjeet ovat hyödynnettävissä muutoinkin, mutta tarrat nopeuttavat ohjeisiin pääsyä käytännössä konehallilla.

Myöhemmässä vaiheessa tekniikkaa aiotaan hyödyntää sekä tehdä lisää ohjeistuksia vastaavalla tekniikalla. "

Itse kilpailuteokset löytyvät siis Virtuaalikylästä: 

Lajitteluopasteet: http://www.virtuaali.info/opetusmaatilat/index.php?tila_id=4&ohjemappi&kategoria_id=461&kortti=3535

Sijaintikartta: http://www.virtuaali.info/opetusmaatilat/index.php?tila_id=4&ohjemappi&kategoria_id=466
Pesuhallivideo: https://www.youtube.com/watch?v=oJdfmITunww


Tarrat koekäytössä konehallilla. Todettiin, että tarroille tehdään vielä ihan oma taulunsa, jotta toiminta olisi varmempaa ja samalla tarrat olisivat vielä paremmin huomattavassa. Tämän toteutus on vielä työn alla.

Nyt jännätään mten kilpailussa mahtaa käydä! 

Keketerkuin: Annika

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019