Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2010:
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

25.8.2010
Maata sulatettu
Tervetuloa elokuu ja elokuun mukana tulevat haasteet!

Elokuun alku tuo aina mukanaan perinteisen sulanmaan modulin, jolla opetetaan perus maatilantyöt käytännönharjoittelun kautta. Modulin on noin kuukauden mittainen jakso, jonka aikana olisi tarkoitus perehdyttää uudet opiskelijat maatilan töiden saloihin. Meidän erikoistumisharjoittelijoiden jopina on ollut heinäkoneiden esittely sekä pikaine opastus käytännön töihin. Alkuunsa kaikki on lähtenyt vallan hyvin liikkeelle, joten jatkoa odottelemme innolla. Tosin, emme tiedä, jatkuuko opetus meidän osalta vai loppuuko työt ja harjottelu tän kuun lopussa. Jännityksessä on hyvä elää. :)

Menipäs aika äkkiä ja kelit samoin. Kesä tuli nopeesti, oli paikka paikoin hyvinkin lämmin ja syksy tuli mahdottomalla rytinällä märkänä rättinä niskaan. Tästä on hyvä jatkaa, kunhan vain saataisiin tämän vuoden sato korjattua ongelmitta talteen.

Oppilaat kutsuvat, pitänee siis viilettää paikalle avustamaan.

Terveksin,
Markku Heino ja Vesa Hasu, erikoistumisharjoittelijat 2010
28.7.2010
Heihei heinäkuu
Mokoman sanoilla on hyvä aloittaa tämäkin keskiviikko iltapäivä. Edellisestä kirjoituskerrasta onkin vierähtänyt jo tovi työkiireiden takia. Aluksi kuvittelin kesän sujuvan kohtuu rauhallisissa merkeissä, mutta kuinkas sitten kävikin näin. Viljan tuleentumista ei paljon kerkiä seurailemaan, kun aina tulee jotain tekemistä vastaan. Työjohdon jäädessä lomille me harkkarit jäimme kolmisin kera parin A4:sen, josta selvisi tarvittavat työtehtävät.

Heti alkuunsa meille oli selvää, että virka-aika alkaisi normaalisti 7 ja päättyisi klo 16. Noh, alku lupaavaa, 7 ollaan joka aamu oltu pajalla, mutta pois ei olla lähdetty kuin pari kertaa ajallaan. Aina on mennyt ylitöiksi. :) Homma ei meitä ole haitannut lainkaan, sillä kaikki työt, joita olemme voineet tehdä johtoportaan lomien aikana, on tullut tehtyä ja jopa ajallaan. Poislukien erinäisiä kasvinsuojelutoimenpiteitä, joita ei voitu tehdä kuivuuden ja helteiden takia.

Kaikesta huolimatta saatiin myös hoidettua kunnialla Mustialan nurmipäivä pakettiin ja saatiin jopa ruokintaan kelpaavia paaleja melkoinen kasa. Lehmät tykkää. =)

Nyt on taas juostava, työaika loppui juuri ja iltariennot kutsuvat. Pitkästä aikaa vapaa ilta!

Terveisin erkkaharkkarit 2010
24.6.2010
Ugh haudi ja terse!
Se ois nyt sitten kesäkuu vuorostaan lopuillaan juhannus pukkaa päälle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt tällekkin kuulle kun kylvöjä ja ensimmäistä säilörehusatoa on tullut tehtyä. Kylvötkin jo pikkuhiljaa näin juhannuksen alla alkavat tulemaan päätökseen, kun viimeisetkin vedot vähän turhankin kosteisiin maihin on tullut kylvettyä. Ruiskutukset on edistyny hyvin ja tietotaitoa on tullut kartutettua erilaisten seosten sekoittamisen myötä. Tuuli ja sade on tupannu häiritsemään aina välillä, mutta kyllä se pouta sääkin sieltä on jälkeenpäin tullut. Tänään olis vielä tarkotuksena vähän laitumia lannottaa ja nurmea kylvää, mutta katotaan mitä keritään. Mut joo... kait se ois takas vielä riennettävä tekemään töitä, että ne tulis joskus tehtyä.

HYVÄT JUSSIT KAIKILLE!!

T:Vesa+muu rahvas 
27.5.2010
Toukokuun touhuja
Hellurei!

Se olisi sitten toukokuu lopuillaan ja aika menny todella nopeasti. Alkukuusta, kun harjoittelu alkoi, sää oli melkoisen viileää, joten turhaa kiirutta toukotöihin ei ollut. Alkupäivät menivät leppoisasti tilaan ja tiluksiin tutustuessa. Tutustumisen jälkeen työt oli huomattavasti helpompi alottaa, kun tunsi alueet pikkuisen paremmin. Kylvötöiden päästessä täyteen vauhtiin olikin sitten kiirutta päivästä toiseen. Esiharjottelijoiden pyöriessä mukana hommat luisti hyvin ja traktorin hytissäkin oli seuraa muutakin kuin radio. Perustyöt oli jaoteltu 3 ryhmään, suorakylvö, perinteinen kylvö sekä äestys. Jokaisessa ryhmässä oli yksi kokeneempi kuski sekä 2 esiharjoittelijaa.

Sade pirulainen keskeytti pariin otteeseen toukotyöt eikä uutta poutajaksoa ole vieläkään näkynyt. Onneksi kylvettynä on jo kokonaisuudessaan vehnä, kaura, härkäpapu sekä sokerijuurikas. Vuoroaan odottelee vielä rypsit sekä ohra. Sadepäivien ratoksi on luvassa traktorien huoltoja sekä konehallien järjestelyjä. Myös muita valmistelevia töitä tehtiin tarpeen vaatiessa ja mahdollisuuksien mukaan.

Kevätterveisin
Markku Heino, erikoistumisharjoittelija
Vesa Hasu, erikoistumisharjoittelija
Topias Korjus, maatilaharjoittelija

Etsi kuvasta virhe.


ps. Harjoittelijat jatkavat porskuttamista vaikkakin saunailta verotti yhden työjohtajan verran

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019