Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Elokuu
Huhtikuu
Tammikuu

Vuosi 2012:
Lokakuu
Heinäkuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

11.8.2013
Lakeuden kutsu
Eletään sadonkorjuuaikaa ja on hyvä miettiä myös sitä, millaista satoa Virtuaalikylässä on tänä vuonna syntynyt.

Virtuaalikylän koulutusturnee aloitti siis viime vuoden puolella Mäntsälästä. Sen jälkeen on ehditty käymään Osarassa, Kurejoella, Hingunniemellä, Metsäruusussa ja Viikissä. Lisäksi yhteyksiä on pidetty myös moniin muihin koulutiloihin verkossa ja puhelimessa tai käyty antamassa lyhyempää opastusta aivan paikanpäällä. Uutta materiaalia on syntynyt ja tietotaitoa siirtynyt uusille henkilöille ja mahtaville opiskelijaporukoille. Oli hienoa olla kesäkuussa myös vastaanottamassa Viikin opetus- ja tutkimustila mukaan porukkaamme. Farmari-maatalousnäyttelytkin olivat tänä vuonna mukana Virtuaalikylässä uudella tavalla, kun näyttelytunnelmia ja koulutilojen tervehdyksiä lähetettiin Virtuaalikylään myös livenä!

Metsäruusun koulutuspäivä poiki myöhemmin myös kirjallista materiaalia Lapin yliopistolta tehdyn tutkimuksen muodossa. Koulutuspäivässä olivat mukana kevättalvella Erkki Siiskonen ja Hanna Wallenius Lapin yliopistolta, jotka tutkivat Virtuaalikylän käyttöä Lapin ammattiopistolla osana kasvatustieteiden opintojaan. Loppuraportti valmistui myöhemmin keväällä ja on luettavissa tästä: Virtuaalikylä-portaalin käyttö virtuaalisena oppimisympäristönä Lapin ammattiopistolla.

Omalta kohdaltani yksi merkittävimmistä asioista tältä vuodelta on kuitenkin se, että lakeuden kutsu kävi siinämäärin, että päätin ottaa vastaan uusia haasteita. Tällä hetkellä tätä blogia kirjoittelee Annika, jonka työnkuva on  Koulutuskeskus Sedun ammattiohjaaja Ilmajoella, mutta joka kuitenkin edelleen pitää Virtuaalikylää  yhtenä "kotinaan". Olen saanut olla todella onnekkaassa asemassa, kun olen Virtuaalikylän tiimoilta saanut tutustua verkostomme jäseniin ympäri Suomea ja jakaa kokemuksia. Uusi työnkuvani tulee sisältämään mm. opettajien apuna toimimista, sekä myöhemmin lukuvuoden aikana todennäköisesti myös perustutkinnon valinnaisten hevosopintojen teoriaopetusta. Virtuaalikylää unohtamatta, pääsenkin nyt siis myös itse asettumaan hieman toiselle puolelle. Toivonkin, etteivät yhteydet Virtuaalikyläverkostoon minunkaan osaltani katkea, vaan kaikki verkoston jäsenet muistavat hyödyntää myös toisiaan hyvien käytänteiden levittämisessä.

Tämä vuosi jatkuu Virtuaalikylän osalta vielä koulutuspäivillä ja koulutilojen henkilökohtaisilla opastuksilla, joista vastaavat tuttuun tapaan Menna, Riitta ja Teemu. Yhtenä huipentumana tulee jälleen olemaan myös Virtuaalikylä-seminaari, joka järjestetään loppuvuodesta tällä kertaa Ilmajoella.Halusin valita tähän tekstiin vielä mukaan kuvan tai kuvia. Tehtävä osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi, hyviä ja merkityksellisiä kuvia on näiden muutamien vuosien aikana kertynyt jo sellainen määrä, että niistä vain joidenkin valitseminen olisi ollut hankalaa. Niinpä kuvassa on nyt vain Mustialantie, sateisena mutta aina yhtä kauniina ja kutsuvana. Vaikka Pohjanmaa vei tällä erää voiton, jäi osa tästä agrologista myös Mustialaan. Nyt suuntaan katseeni mielenkiinnolla kohti tulevaa ja yhteyksiä sekä mahdollisuuksia, joita Virtuaalikylä pystyy meille kaikille tarjoamaan.

Antoisaa lukuvuotta toivotellen: Virtuaalikyläverkoston Annika
______________________
Annika Muurinaho
Ammattiohjaaja
Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Annika.Muurinaho(at)sedu.fi
040-8281159
18.4.2013
Kevättä ja koulutuksia
Mitä on tapahtunut Virtuaalikylässä sen jälkeen kun viimeksi kirjoittelin?

..noh, ainakin mukavia reissuja, uusia sisältöjä ja suunnittelua. Virtuaalikylän etusivun oranssiin palkkiin on nyt ilmestynyt kohta "Työssäoppiminen" jonne kerätään työssäoppimiseen liittyviä materiaaleja. Päivitys on alkanut ja materiaaleja on tulossa pikapuoliin lisää.

Kurejoen koulutuspäivä on takana onnistuneesti samoin kuin Metsäruusun koulutuspäivä. Tallenteita voi bongailla sisällöntuottainfosta sekä uutisista. Itselle koulutiloilla käynnit ovat olleet avartavia. On ollut mukava nähdä erilaisia toimintatapoja ja päästä opettamaan Virtuaalikylän käyttöä innokkaille opiskelijoille. Tämän kevään aikana olisi tarkoitus suunnata koulutuspäivän merkeissä vielä Viikkiin.

Koulutusturneen päivien lisäksi koulutiloille on tarjolla tänä vuonna henkilökohtaista käyttäjätukea. Muutamille koulutiloille opastusta onkin jo annettu ja toivottavasti pian saataisiin aikaan taas oikea aktiivisuusryöppy! Yksi palkitsevimmista jutuista näissä hommissa on itselle ollutkin se, miten omaksi jutukseen opiskelijat Virtuaalikylän voivat ottaa kun siihen vain annetaan mahdollisuus.

Näillä mennään! Hyvillä mielin Rovaniemellä ennen Metsäruusun koulutuspäivää. 

Virtuaalikylätiimin Annika
18.1.2013
2 kommenttia kommentoi

Aivoriihi
Virtuaalikylätiimistämme minä(Annika), Riitta ja tekninen tukemme Teemu kokoustimme keskiviikkona. Ajatuksia siitä mitä pitäisi tehdä ja kuinka, lenteli kokoustuokion aikana.

Uudet koulutilojen pääkuvat vaihtuvat aivan pikapuoliin. Oranssiin palkkiin uutuutena tuli kohta Työssäoppiminen, johon alamme kerätä materiaalia. Koulutusturnee koittaa taas lähteä uuteen vauhtiin joulutauon jälkeen ja tällä hetkellä sopivaa päivää mietitään Kurejoen päivälle. Myös AC-päiviä suunnitellaan kovaa vauhtia ja uusia ideoita otetaan vastaan.

Ideoimme myös vaihtoehtoja Virtuaalikylään toteutettavaan materiaalipankkiin. Tarkoituksena olisi saada mahdollisimman helppokäyttöinen paikka esimerkiksi luentomateriaaleille, joita opettajat voisivat hyödyntää. Aivan pian olisi myös tarkoitus antaa hieman kasvoja Viruaalikylän vastuuhenkilöille eri puolilla. Luodaan siis paikka, jonne kukin tila voi käydä päivittämässä oman vastuuhenkilönsä. Toivon, että näin yhteydenotot ja yhteistyö oppilaitosten välillä Virtuaalikylän kautta helpottuu entisestään. Ja samalla tehdään myös pienet esittelyt Virtuaalikylän tuesta eli meidän koordinointitiimistä. Kuka on kukin, mikä on roolimme Virtuaalikylässä jne.

Itse odotan mielenkiinnolla mitä vuonna 2013 Virtuaalikylässä tapahtuu ja miten ideat lopulta toteutuvat!
Roolini Virtuaalikylässä?

Kuka meistä on kukin?-Virtuaalikylätiimin Annika

30.10.2012
VirtuaaliKYLÄn koulutusturnee
Tänään posti toimitti Virtuaalikylän tiimille vaaleansiniset Virtuaalikylä-logoin varustetut  paidat. Kymmenosainen koulutusturnee lähestyy lähestymistään. Huomenna Annika ja Teemu suuntaavat Mäntsälään, mutta muitakin päiviä on jo suunnitteilla.

Alla olevaan kuvaan on merkitty alustavia paikkoja ja aiheita koulutuskiertueen rungoksi. Tarkoitus olisi, että jokainen koulutila osallistuisi johonkin koulutuspäivään. Lisäksi tullaan järjestämään koulutilakohtaisia AC-tapaamisia, joissa voidaan käydä haluttua aihetta.


"KOULUTUSKARTTA":


Ainakin allekirjoittanut odottaa mielenkiinnolla millaisia tuloksia koulutusturneella saadaan aikaan! :) Näkemisiin siis koulutusturneella!

-Virtuaalikylätiimin Annika

20.7.2012
1 kommentti kommentoi

Green Carea Ilmajoella

Maanantaina 16.7. olin kuuntelemassa Green Care seminaaria Ilmajoella. Päivän aikana itselle valkeni paljon selkeämmin mitä on Green Care ja millaisia hyötyjä sillä voidaan saada. Päivän aloitti hollantilainen Wilma Siekman Nibbelink kertomalla mitä on Green Care Hollannissa. Wilmalla itsellään oli ollut Care farmi miehensä kanssa jo vuodesta 2005. Heillä hevosia tilalla oli yhteensä 32. Asiakasryhmään kuuluu mm. paljon heikkolahjaisia sekä autistisia. He kuitenkin osallistuvat tallitöihin ja hevosten kanssa toimimiseen kukin omien kykyjensä mukaan. Eräs mielenkiintoinen tilan ratkaisuista oli mielestäni se miten hevosten tarhaus oli järjestetty. ”Paddock paradice” oli suuri tarhakuja jossa koko hevoslauma oli yhdessä valiten paikkansa. Tilalla vieraillut Keijo Viertoma kertoi, ettei ole milloinkaan tuntenut oloaan niin turvalliseksi vastaavan kokoisessa laumassa. Hevoset todella olivat tyytyväisiä saadessaan itse valita seuraansa.  Hollantilainen Wilma ja miehensä Piet Nibbelink vierailevat aika ajoin myös Suomessa kertomassa metodeistaan. Wilman kertoessa meille care farmista, hänen miehensä Piet, piti hevostenkäsittelykurssia Toiskan perhekodissa Koskenkorvalla. Wilman ja Pietin tilaan voit tutustua osoitteessa: http://www.depaardenmaat.nl/


Saimme myös kuulla Toiskan perhekodista, joka on Koskenkorvalla sijaitseva perhekoti maatilamiljöössä teini-ikäisille tytöille. Perhekodin isäntäparina toimivat psykiatriset sairaanhoitajat Tiina Tuominen sekä Keijo Viertoma. Toiskassa tytöt oppivat pohtimaan monia arkisia kohtaamisia uudessa valossa käsittelemällä hevosia. Sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta tilalla vastaa Tea Ekola. Päivän päätteeksi lähdimme vielä tutustumiskäynnille Toiskaan. Toiskan perhekotiin voit tutustua tässä osoitteessa: http://www.perhekotitoiska.fi/index.php?p=31&sivu=esittely

       


Toiskassa hevosten käsittely tapahtui 
pyöreässä Pegasos hallissa

Toiskassa hieno itse patentoitu varustekärry säästää vaivaa

Annika ja terapialaama Ulla


Päivän luentoja elävöittivät kesken päivän auditorioon tupsahtavat alpakka ja laama. Vierailemaan olivat tulleet myös Tommi Ylitalo sekä Pirkko Kivikari Hattulasta. Pirkko kertoi meille hieman lisää Green Care toiminnasta Suomessa sekä heidän omista alpakoistaan ja laamoistaan joita käytetään myös terapiaeläiminä. Rauhalliset ja ystävälliset laamat sekä alpakat sopivatkin hyvin eläinavusteiseen toimintaan ja terapiaan. Pirkko kertoi meille sykähdyttäviä tarinoita eläinten vaikutuksista ja halukkaat pääsivät myös taluttelemaan ja rapsuttelemaan niitä. Eikä niihin voinut olla ihastumatta. Ylitalon alpakat ja laamat löydät myös osoitteesta:  http://www.ylitalonalpakat.fi/


Green caresta ja laamoista innostuneena: Annika

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019