Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Lokakuu
Syyskuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

24.4.2014
1 kommentti kommentoi

Ratsastusta Taabella
 Ratsastin tänään Taabella. Menin tallille ja hain sen tarhasta ja tallityöntekijä toi samalla varsan sisälle. Aloitin harjaamalla Taaben perusteellisesti, jonka jälkeen laitoin etujalkoihin pintelit. Tänään laitoimme Nooran kanssa satulan Taabelle ja se meni oikein hyvin. Satulan laiton jälkeen puin suitset. Kun hevonen oli valmis lähdin kentälle. Menimme tunnilla puomeja, ja se oli kivaa. Ravasin paljon tunnilla ja menin myös harjoitusravia. Taabe meni todella hienosti tunnilla. Tunnin jälkeen riisuin satulan, suitset ja pintelit. Varusteiden pois oton jälkeen harjasin Taaben ja laitoin etujalkoihin kylmät. Kun kylmät olivat valmiit otin Taabelta riimun pois, koska se jäi sisälle. Hevosen hoidon jälkeen käärin pintelit, jonka jälkeen vein satulan ja harjaämpärin paikoilleen. Sitten pesin kuolaimet ja niputin suitset. Sain myös taluttaa Nooran puolesta Arvin tarhaan.

Marita Toivonen
24.4.2014
Ratsastusta Taabella
 Ratsastin tiistaina Taabella. Menin tallille ja hain Taaben tarhasta. Aloitin harjaamalla sen ja sen jälkeen laitoin sille etujalkoihin pintelit. Satulan laittoi taas tallityöntekijä. Kun satula oli laitettu, puin Taabelle suitset. Kun kaikkien hevoset olivat valmiit lähdimme kohti kenttää. Ratsastimme yläkentällä. Maria piti meille ratsastustunnin. Ravasin paljon ja harjoittelin myös harjoitusravia ja käynti-ravi siirtymisiä. Tunnin loputtua talutitn Taaben yläkentältä talliin ja otin siltä satulan, suitset ja pintelit pois. Varusteiden pois oton jälkeen harjasin Taaben ja laitoin sille kylmät etujalkoihin. Annoin kylmien vaikuttaa 20 minuuttia, jonka aikana harjailinn vielä Taabea. Kun kylmät olivat valmiit, kävin sanomassa tallityöntekijälle, joka tuli avaamaan porttia, koska tarhassa oli muita hevosia. Kun sain Taaben vietyä tarhaan, niin vein satulan ja harjaämpärin paikoilleen ja sen jälkeen pesin kuolaimet ja niputin suitset. Tunti oli kaikin puolin mukava ja opettava.

Marita Toivonen
23.4.2014
1 kommentti kommentoi

Similässä ratsastusta Taabella
Viime viikon tiistaina ratsastin Taabella. Taabe on kantava tamma ja se varsoo toukokuussa. Hain Taaben tarhasta ja vein sen tallii, jonka jälkeen harjasin sen kunnolla ja laitoin etujalkoihin pintelit. Kun sain sen harjattua ja pintelit jalkoihin niin tallkityöntekijä satuloi Taaben, koska en saa itse laittaa sille satuaa, kun Taaben maha on herkkä ja se potkii ja näykkii satuloidessa. Kun satulointi oli valmis niin laitoin riimun kaulalle ja puin suitset sille. Tunnilla menimme puomeja ja Taabe meni todella hienosti. Tunnin lopulla ratsastin puomiradan ja se oli kivaa ja opin ratsastamaan puomeja ravissa. Muutaman puomin jälkeen Taabe otti pari laukka-askelta. Tunnin loputtua talutin Taaben talliin ja otin siltä satulan ja suitset pois ja viimeiseksi pintelit. Harjasin Taaben ja laitoin sen etujalkoihin kylmät. Annoin niiden vaikuttaa 20 minuuttia ja harjasin siinä odotellessa vielä Taabea. Kun kylmät olivat valmiit, otin ne pois. Ja vein Taaben tarhaan. Samalla kun vein sitä niin tallityöntekijä toi varsan samalla tarhaan. Kun hevonen oli hoidettu, niin vein satulan satulahuoneeseen ja harjaämpärin omalle paikalleen. Viimeiseksi pesin kuolaimet ja niputin suitset ja vein ne paikoilleen. 

Marita Toivonen
14.4.2014
1 kommentti kommentoi

Kukalla ratsastusta Similässä
 Viidennellä ratsastus tunnilla ratsastin Kukka nimisellä tammalla. Kukka on vasta 8-vuotias ja oli ensimmäistä kertaa normaalilla ratsastustunnilla. Aiemmin Kukka oli ollut vain yksityistuntien tyylisillä tunneilla ja saman ihmisen ratsastettavana. Kukka oli todella reipas ja sitä ratsastaessa avut pitivät olla todella pieniä. Käden piti olla todella pehmeä ja istunnalla piti hidastaa tahtia. Kun laski askellajin tahtia niin vauhti hidastui aina kummasti. Kukan harjoitusravi oli aivan järkyttävän töyssyistä ja istunta oli vaikea pitää oikeanlaisena. Sen takia Kukalla ravatessa kevennettiin ja istuttiin vain pieniä pätkiä harjoitusravissa. Laukassa Kukka oli todella reipas. Se nosti laukan ylöspäin pyrkiväksi ja se oli todella vauhdikasta ja hyvää estelaukkaa. Tunnin piti Maria, sillä Mari oli valmennuksessa omalla kisahevosellaan. Teimme paljon voltteja ja harjoituksia, joissa piti saada hevonen menemään oikeaa tahtia. 
Kuudennella tunnilla sain jälleen ratsastaa Kukalla. Kukka on sellainen hevonen, että sillä pitää ratsastaa useampaan kertaan, jotta tottuu sen askeliin ja tutustuu hevoseen paremmin. Kukka ei ole mikään tavallinen automaatti tuntipolle, vaan se vaatii ratsastajaltaan paljon, mutta myös opettaa hyvin ratsastajaansa. Itse sain korjattua käsieni asentoa, sillä ne kääntyvät usein sivuittain, eivätkä pysy pystyssä niin kuin niiden kuuluisi. Kukka kuitenkin on niin herkkä, että se reagoi heti siihen jos kädet kääntyivät väärinpäin ja opetti minua pitämään peukalot päällimäisenä.
Tunnin aiheena olivat puomit ja pääsimme lopputunnista, jopa ratsastamaan rataa. Aluksi teimme kahdeksikko harjoituksen puomin yli ravissa, johon lisättii myöhemmin lisää puomeja. Harjoituksessa tarkoituksena oli harjoitella katseen kohdistamista, kevyttä istuntaa ja asetusta. Tunnin lähestyessä loppuaan Mari pyysi kaikkia menemään päätyyn ja hän otti yhden ratsukon kerrallaan ratsastamaan puomi rataa. Muiden seistessä päädyssä ja odotellessa vuoroaan, jokainen pääsi ratsastamaan radan aluksi ravissa. Toisella kerralla radan sai ratsastaa laukassa. Ensimmäisellä kerralla muistin radan ulkoa ja sain hyvin Kukan menemään oikeassa tahdissa. Toisella kerralla laukkasin ja laukannostojen kanssa oli hiukan ongelmaa. Minä ja Kukka emme tahtoneet löytää yhteistä kieltä ja osa puomeista menikin ravissa. Rata meni oikein, vaikka en saanutkaan laukkaa lopuksi nostettuakaan vaan minun piti nostaa laukka pääty ympyrällä. Ongelmat johtuivat todennäköisesti siitä, että Kukan ravi oli liin töyssyistä ja laukannostossa istunnan hallitseminen oli hankalaa. Kukka on todella kiva ratsastaa ja sen kyydissä saa vauhdista nauttia. :)

Noora Salminen
7.4.2014
1 kommentti kommentoi

Ratsastus kokemukset Similästä 4. tunnin jälkeen.
Olen nyt käynyt Similässä ratsastamassa neljällä ratsastustunnilla. Olen aiemmin ratsastanut paljonkin ja käynyt yhdeksän vuotta tunneilla, jonka lisäksi olen ratsastellut omilla hevosilla. Pitkästä aikaa minusta tuntui Marin opetuksessa, että edistyin lisää. Marin ohjeilla sain korjattua istuntaani paljon paremmaksi ja ryhtini hevosen selässä on oikea oppisempi.
Ratsastin kaksi ensimmäistä tuntia Arvi nimisellä suomenhevos ruunalla. Arvi oli mukava ratsastaa, vaikkakin maneesissa ratsastaessa Arvi näki mörköjä toisessa päädyssä. Arvin kanssa pääsin harjoittelemaan kunnolla asetuksia ja väistöjä. Arvi oli mukava ratsastaa ja opettaa ratsastajaansa.
Kolmannella tunnilla ratsastin Leimulla, joka sekin on suomenhevonen. Leimu oli Arviin verraten aivan erillainen ratsastaa. Arvia ratsastaessa piti pitää raippaa, mutta Leimu ei sitä todellakaan kaivannut. Leimulla virtaa riitti ja se oli todella reipas ratsastettava. Leimu opetti minua koko tunnin ajan, sillä se oli todella tarkka istunnan suhteen ja avut piti antaa oikein. Varsinkin laukannostossa Leimu oli todella tarkka, että asetus on oikein ja istunta istuinluiden päällä. Jos avut olivat vääränlaiset perä oli kevyt ja Leimu pukitteli. Leimu oli mukava ratsastaa, koska se oli reipas ja pehmeä kädelle. Leimua sai hyvin ratsastettua istunnalla.
Neljännellä tunnilla menin jälleen Arvilla. Tällä tunnilla olimme kentällä niinkuin aiemmallakin tunnilla. Arvi ei nähnyt kentällä missää mörköjä, joten asetuksiin ei tarvinnut niin paljoa keskittyä. Pääsin harjoittelemaan vastalaukkaa, jota en ollut aiemmin kauheasti kokeillut. Mari neuvoi hyvin miten paino kuuluu jakaa vastalaukassa, jotta hevonen ei tarjoa laukan vaihtoa. Aina oppii jotain uutta :). Harjoittelimme myös paljon pidätteitä ja "melkein pysähdyksiä". Arvi oli todella reipas ja pidätteet olivat välillä vaikeita. Tunti meni jälleen todella hyvin ja opin jotain uuttakin. Seuraavaan tuntia innolla odotellen :)

Noora Salminen

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019