Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu

Vuosi 2012:
Lokakuu
Syyskuu
Kesäkuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Kaikki merkinnät

 Viisi viimeisintä merkintää:

4.9.2013
Mustialan kirjasto

Mustialan kirjasto sijaitsee päärakennuksen toisessa kerroksessa. Kirjasto tukee opiskelijoita aina ensimmäisestä koulupäivästä valmistumiseen saakka, myös sen jälkeenkin jos haluaa.


Haastattelimme tietopalvelusihteeri Kaste-Helmi Ojaa, joka vastasi kysymyksiimme kirjaston palveluista ja toimintatavoista.

1.       Keille kirjasto on suunnattu?

-          Ensisijaisesti HAMKin ja HAMIn opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Kirjasto on kuitenkin auki kaikille.

2.       Eroaako Mustialan kirjasto muista kirjastoista jotenkin?

-          Aukioloajan ovat lyhyemmät kuin kunnallisissa kirjastoissa. Valikoima keskittyy kirjoihin, jotka vastaavat maatalousalan opiskelijoiden tarpeisiin. Valikoimasta löytyy myös vanhoja opinnäytetöitä ja tarvittavia kurssikirjoja. Opiskelijoille kaukolainaus on ilmaista.

3.       Miten toimitaan, jos lainattu aineisto on myöhässä tai jos aineisto pitää uusia?

-          Muistutus lainan uusinnasta tulee opiskelijan sähköpostiin. Lainojen uusintamahdollisuus opiskelijoilla on 99 kertaa ja uusinnan pystyy tekemään myös kotikoneella. Aineiston myöhästymismaksu on 20snt/arkipäivä/kirja.

4.       Mikä on kirjaston rooli opiskelijahuollossa?

-          Kirjastosta löytyy kirjallisuutta maatalouskoulutuksen alkuajoilta lähtien. Valikoima on erittäin kattava ja vastaa hyvin opiskelijoiden tarpeisiin. Opintojen loppuvaiheessa opinnäytetyötä tehdessä on mahdollisuus saada apua kirjaston informaatikko Päivi Hollannilta. Kirjasto tarjoaa mahdollisuuden lehtien lukuun myös vapaa-ajalla.

5.       Mitkä ovat kirjaston aukioloajat?

-          Kirjasto palvelee ympäri vuoden lukuun ottamatta ajanjaksoa juhannuksesta elokuun alkuun.
Arkipäivisin kirjasto on avoinna:
ma 10-15.30
ti-to 10-16
pe 10-15

6.       Miten kirjastokortti hankitaan?

-          Kirjastokortin saat, kun täytät tietolomakkeen ja näytät henkilöllisyystodistuksen kirjaston palvelutiskillä. Sama kortti kelpaa kaikissa HAMKin kirjastoyksikoissä. Kortin hankittuasi sinulla on mahdollisuus vierailla HAMKin kirjastojen tietokanta Vanaicatissa helposti omalla kotikoneellasi.
Noora, Milja, Satu, Kalle ja Heini
4.9.2013
1 kommentti kommentoi

Näin täällä meillä Mustialassa!

Mustialasta löytyy myös muutama hevonen!


Hyvät urheilumahdollisuudet... tuleva ratsastuskenttä.


Ojenna kätesi.


Ensin vähän peruutusharjoituksia pienemmällä yhdistelmällä


Opiskelijahuolto pitää oppilaat hyvässä kunnossa.


Jos jano yllättää.


Yhteydenpito onnistuu.


Kaikki tanssimaan yksin tai parin kanssa...


... kaikille jotakin.


Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Tehnyt: Heidi, Emilia, Sinna, Esa ja Ville


2.9.2013
Yrityspalvelupäällikkö pähkinänkuoressa
Lassi Puupponen tutustui Mustialaan ensimmäisen kerran yli neljäkymmentä vuotta sitten opiskelun merkeissä. Valmistuttuaan hän muistelee olleensa töissä parilla maatilalla, sieltä hän suuntasi Viikkiin ja valmistui maa- ja metsätaloustieteiden maisteriksi ja elokussa vuonna 1990 palasi takaisin mustialaan. Tällä kertaa opettajanpöydän taakse sikatalouden lehtorina.

Opettajan virasta hän on pikkuhiljaa siirtynyt omasta tahdostaan muihin tehtäviin ja kommentoi maatalouden suhteen olevansa enää ulkopuolinen tarkkailija. Hänen mielestään koneet ovat kasvaneet ja kehittyneet paljon hänen ajoistaan, mutta haaveilee vielä pääsevänsä puimaan tai kyntämään, vaikka arvioi ettei saisi nykyaikaista traktoria edes liikkeelle.

Lassin virallinen titteli on yrityspalvelupäällikkö. Hänen työkuvaansa kuuluu lähinnä oluenvalmistus, mutta hän vastasi takavuosina myös Mustialan matkailusta. Olutta panimossa valmistetaan ainoastaan sen tarpeen ja kulutuksen mukaan, jotta vältetään turhaa hävikkiä. Panimo pyrkii toimimaan ekologisesti ja esimerkiksi oluen valmistuksesta jäävä mäski menee koulun navettaan lehmille. Veden kulutusta Lassi valittelee, sillä sitä kuluu noin. 4 litraa yhtä olutlitraa kohden. Isoilla panimoilla kulutus on noin. 2 litraa olutlitraa kohden.

Oluen valmistukseen tarvittava mallas tulee pääosin Lahdesta ja tarvittava vesi saadaan suoraan Mustialan omasta kaivosta. Humala tulee Saksasta, mutta suunnitteilla on 2 olutta joiden humalat tulevat Mustialan omasta Humalatarhasta.Lassi toivottaa kaikki tervetulleeksi Oluttupa Isoon Piippuun!
Tekijät: Maiju, Anni, Ismo, Katie ja Tuomas
2.9.2013
Mustialan kulttuuriympäristö

Mustialassa on vahvat perinteet maataloudesta ja sen opetuksesta. Monessa asiassa Mustialan maatalouskoulu on toiminut suunnannäyttäjänä, tänne on hankittu esimerkiksi lypsykone jo 20-luvulla kun ne Suomessa muuten yleistyivät vasta kolmekymmentä vuotta myöhemmin 50-luvulla. Mustialassa on pyritty säilyttämään alkuperäisiä rakennuksia ja ympäristöä, vaikka jotkin asiat ovat tietenkin modernisoituneet. Yleisilme on kuitenkin vanhaa arvostava.Mustialan alueella on kauniita vanhoja jalopuita kuten tammia, lehmuksia ja vaahteroita.

Opetuskäytössä edelleen vanhojakin traktoreita aina 80-luvulta asti. Ei ole turhaan uusittu kaikkia koneita viimeisimpiin malleihin, vaikka myöskin niitä on nähtävissä. Toisaalta voidaan miettiä olisivatko uudet traktorit kulutukseltaan luontoystävällisempiä. Sitten taas uudet koneet ovat usein huomattavissa määrin tehokkaampia ja täten kuluttavat kenties enemmän. Joskaan kaikkia uusia työkoneita ei voitaisi vanhemmilla pienitehoisilla traktoreilla käyttää eli kenties kuitenkin molemmat ovat tarpeellisia.


Vanhat rakennukset ovat edelleen käytössä ja ulkoa näyttävät samalta kuin ennen vaikka sisäpuolet vastaavat nykyaikaisia käyttötarpeita. Samalla rakennuksien sisätiloihin on sijoitettu entisaikojen esineitä ja opetusmateriaalia vanhaa kunnioittaen.


Käytössä on vanhoja sekä uudempia opasteita, ja ne toimivat sulassa sovussa. Mustialassa on myös matkailutoimisto ja oluttupa.

Meillä Mustialassa on myös kesäaikaan avoin maatalousmuseo.

Osana navettarakennusta on edelleen käytössä 1840-luvulla valmistuneesta parsinavetasta muunnettu pihatto. Sen lisäksi on rakennettu myöhemmin lisäosia karjakoon kasvettua ja työtapojen muututtua nykyaikaisemmiksi.

Kampusalueella on joka arkipäivä tyhjennettävä kirjepostilaatikko, joten oppilaiden tai henkilökunnan ei tarvitse erikseen suunnata autoillaan viemään lähtevää postia.

Ylpeydellä olemme Suomen ensimmäisenä perustettu maatalouskoulu ja vaikka yliopistotason agronomikoulutus on siirtynyt muihin toimipisteisiin, Mustialalla on edelleen vankka asema laadukkaiden agrologien tuottamisessa. Unohtamatta toisen asteen koulutusta sekä erinäisiä kurssiluontoisia opetuksia.


Kirjoittanut: Anu, Susanna, Oskari, Liisa
30.8.2013
Opiskelijahuolto
Mustialan monet mukavuudet :
Oleskeluun, seurusteluun ja rentoutumiseen löytyy suurehkosta olohuoneesta mukavat sohvat ja tv.

Mustialassa on suuri puisto, jonne voi mennä vaikka piknikille. Puistossa on mahdollista pelata frisbeegolfia ja sieltä löytyy myös laavu, jossa on mahdollista esimerkiksi grillata.Tammelasta löytyy myös monia kuntoilumahdollisuuksia. Tästä pääset Tammelan kunnan sivuille.
Koululla on opiskelijoille saunavuorot keskiviikkoisin, tytöt klo 18-20 ja pojat klo 20-22.
Saunan takana on Mustialanlammi, jossa voi käydä uimassa tai soutelemassa. Talvella pidetään avantoa ja järjestetään pilkkikisat.


 
Oppilasruokala sijaitsee Huttulassa. Sieltä saa maittavaa ruokaa.Ja rankan päivän päätteeksi voit piipahtaa piipussa :)Marika Gröhn, Waltteri Haikonen, Tuomas Alastalo, Sofia Roos

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019