Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Opetusmaatila

Opinnäytetyöt

Keke-polku

Telkkäperheet

Opinnäytetyöt

Näillä sivuilla esitellään Metsäruusun opiskelijoiden tekemiä opinnäytetöitä. Opinnäytteen yhteydessä opiskelija perehtyy aiemmin opiskelemaansa aihealueeseen perusopintoja syvällisemmin.

  • Puu10V ryhmän opiskelijan Marjaana Välitalon opinnäyte pihalaattojen valmistamisesta ja oleskelualueen rakentamisesta. Lue Marjaana Välitalon opinnäytetyö tästä linkistä.

  • Räkkäsuoja, eli liemola, on rakennus, jonne porot menevät pahimpina räkkäaikoina suojaan sääskiltä, mäkäräisiltä, paarmoilta ja hakevat myös suojaa ja varjoa hellepäivinä. Liemolassa seinät ovat tiiviit, oviaukko aina avoinna; varsinaista ovea ei ole. Tuuletuksen tulee toimia hyvin ja se toteutetaan koko katon matkalla olevalla ilma-aukolla. Lue Tapio Välimaan ja Jussi Ervastin opinnäytetyö räkkäsuojan rakentamisesta tästä linkistä.

  • Taimistoviljelyllä, kuten lähes kaikella ihmistoiminnalla, on erilaisia ympäristöä kuormittavia vaikutuksia. Opinnäytetyössään Puu11P ryhmän opiskelija Mari Tjäder tarkastelee sitä, kuinka taimistoviljelyä voitaisiin kehittää ympäristöystävälliseen suuntaan. Opinnäyte paneutuu aiheeseen laajasti ja sisältää myös kahden taimistoyrittäjän haastattelukyselyn kautta saatua käytännön kokemustietoa. Lue Mari Tjäderin opinnäytetetyö tästä linkistä.
  •  

Tapahtumaloki
4.9.2013
Prosessikaavio

4.9.2013
Prosessikaavio

3.9.2013
Prosessikaavio

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Oppilaitos sijaitsee Rovaniemellä, ainoastaan viiden kilometrin päässä keskustasta. Koulu sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä ja joen takana aukeavat kaupunkinäkymät. Oppilaitos toimii koulutustoiminnan lisäksi aktiivisesti myös ulospäin. Rovaniemeläisten keskuudessa se tunnetaan suosituista myyntitapahtumistaan, joita ovat syksyn sadonkorjuumarkkinat, joulumyyjäiset sekä kevään puutarha- ja metsäpäivät.

Oppilaitoksen koulutustarjontaan kuuluvat maatalousteknologian ja puutarha-alan lisäksi luonto-ohjaus, ympäristönhoito, porotalous, eräopaskoulutus sekä luontoalan erikoisammattitutkinnot.

Tuotantosuunnat:
Kasvinviljely
Erikoiskasvit
Avomaa, vihannekset
Avomaa, juurekset
Taimitarhatuotanto
Kasvihuone, kukat
Kasvihuone, vihannekset
Marjat
Viherrakentaminen
Porotalous
Metsät
Luonnontuoteala

Yhteystiedot:
Metsäruusuntie 18
96400 Rovaniemi
www.lao.fi

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019