Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
17.3.2009
Deadline lähestyy!

Edellisviikko alkoi kevyen kenttä paniikin kera, kun Advanced Case studyn raportin viimeinen jättöpäivä alkoi näkyä jo horisontissa. Työtehtäväämme kuuluu kirjoittaa annetusta casesta (case = tapaus,juttu. Tässä tapauksessa ei traktorimerkki!) 3000 sanan raportti, jossa analysoidaan tilan/yrityksen tämän hetkistä tilannetta. Analyysin pohjalta alamme tekemään parannus ehdotuksia, sekä markkinointi suunnitelmaa mahdollisille uusille tuotteille.

 
Raportin palauttamisen jälkeen on luvassa se paras osa, eli suullinen esitys muille kurssilaisille aiheesta. Kurssiin kuuluu yhteensä 3 casea, ja onnekseni tämä ensimmäinen työ tehdään ryhmätyönä. Voittamattomaan työryhmäämme kuuluu kaksi hyvin eloisaa ranskalaista sekä tietysti itse allekirjoittanut. On ollut mukava havaita, että englannin käyttö työskentely kielenä alkaa jo sujumaan. Tällä kertaa, kun kaikki ovat hyvin motivoituneita tehtäväänsä, voi raporttien tekeminen ryhmissä olla jopa hauskaakin.

 

Sunnuntaisin meillä on ollut tapana kokoontua SAC vaihtareiden, sekä parin yliopistolla opiskelevan kanssa päivälliselle. Ideana on, että kukin kansakunta vuorollaan kokkaa kotimaansa ruokia muille. Olemme jo päässeet maistelemaan ranskalaisia sekä saksalaisia herkkuja, jotka olivat vailla vertaansa. Tästä hengissä selvittyämme, oli nyt viime sunnuntaina meidän Skandinaavien vuoro tehdä ruokaa. Väkeä oli hyvin paikalla ruuanlaittoon sekä ruokailuun. Ruuanlaittoavuksi sekä viikonloppu vieraaksi saimme luokkatoverimme Karoliinan Hilheadiin. Hän opiskelee myös SAC:ssa, mutta  Edinburgin yksikössä.


Kokkaus hommien alettua oli työnjako selvä, mutta simppeli: naiset saivat tehdä maittavat ruuat ja mies väki pysyy poissa keittiöstä!
Keittiössä pyöri ruuan valmistus aikana yksi ruotsalainen, joten saimme selvästi hyvän tekosyyn tarjoilla lihapullia. Lihapullien kanssa tarjoiltiin muusia sekä aivan erinomaisen makuista leipää kinkun kera.

Loppuhuipennukseksi olivat tytöt tehneet marja/omenapiirakkaa, joka kruunasi maittavan aterian. Lisätunnelmaa iltaan toi kannettavasta tietokoneesta soitettu suomalainen kansanmusiikki. Soitimme ulkomaan vierailemme läpi maamme ylpeyden aiheita kuten Popedaa, J. Karjalaista sekä Miljoonasadetta, mutta valitettavasti jostain kumman syystä nämä eivät saaneet niin suurta suosion osoitusta kuin yleensä kotimaassaan. Loppupeleissä ilta oli menestys ja kaikilla oli hauskaa. 

-Simo

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021