Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
30.3.2009
Matkan 5.päivä 27.3 Perjantai

Edinburgh

 

Edinburgh on ehkä kaunein kaupunki mitä on ikinä tullut nähtyä. Pelkästään jo bussi matkalla kaupungin keskustaan loksahti haavi auki moneen kertaan. Kaupungissa on 450 000 asukasta ja on Glasgown jälkeen Skotlannin toiseksi suurin kaupunki.

Yöpaikkamme sijaitsi vanhassa kaupungissa, joka oli loistava tukikohta päivän mittaiseen kaupunki reissuun. Yksipäivä Edinburghin tutkailuun ei riitä alkuunkaan, joten päätimme keskittyä vanhan kaupungin nähtävyyksiin. Taas kerran, nähtävää riitti aina aivojen ylikuormittumiseen saakka.

Keskellä kaupunkia jöllöttää Scott Monument joka on 61 metriä korkea rakennelma ja se on tehty Sir Walter Scottin muistolle. Monumenttiin on tehty rappuset ylös ja näköala tasot, joihin yleisöllä on pääsy 3 punnan pääsymaksua vastaan. Korkeat paikat kiehtovat mieltä ja täytyihän tämäkin ihmetys käydä tarkastamassa.

Myös Edinburghin linnan piha-alue tuli tutuksi, kuin myös Museum of Scotland sekä National Gallery of Skotland, joissa tuli vietettyä useita tunteja. Edinburgh loisti myös ravintola tarjonnallaan ja niitä riittää varmasti jokaisen makuun. Eräässä ravintolassa pääsimme myös maistelemaan Skotlantilaisten kansallis- ruokaa, Haggista.

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021