Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
30.3.2009
Matkan 4.Päivä 26.3 Torstai

Portree – Ardvasar- Courteachan – Fort WilliamGlasgowEdinburgh 

Ajomatkaa yhteensä noin 380km

Edessä oli pitkä automatka ja jännittävät hetket sään kanssa. Radiossa lupailtiin lumisateita ja soittivat kaameaa musiikkia kaupan päälle. Autossamme ei ollut talvirenkaita, joten ei naurattanut.

Ardvasarista ajoimme autolautalle, jolla matkasimme Courteachaniin. Olen matkustellut useaan otteeseen autolautalla Ruotsiin, mutta tämä puolituntinen Atlantilla veti voiton. Laineet olivat todella suuria ja pieni laiva keinui niissä todella paljon. Tunnetusti agrologit tahtovat tehdä paljon tieteellisiä testejä, joten päätin kokeilla keinuvassa laivassa kahvin juontia. Loppupäätelmänä todettakoon, että edes kävely kahvikuppi kädessä kyseisellä paatilla oli liian vaativaa, eikä ollut kaukana että joku vastaan tulija olisi nauttinut kahvini hänen rinnuksiltaan.

Rantauduttua vihdoin Courteachaniin, kävimme vain nopeasti pysähtymässä paikallisella rannalla ja sitten ajoimme melkein yhtä matkaa Edinburghiin.
Fort Williamin kohdalla näimme Skotlannin korkeimman vuoren Ben Nevisin, jonka korkeus on 1343 metriä. Kyseisen vuoren kanssa teimme sopimuksen, että tämä ei ollut viimeinen kerta kun näimme.

Matkan varrella taisimme kokea kaikki mahdolliset säätilat; sadetta, rakeita, sumua, auringon paistetta, kaikki nämä yhtä aikaan ja erikseen, eikä siltä lumeltakaan säästytty! Keskellä vuoristoa ajaessamme auton ulkolämpömittari alkoi näyttää uhkaavasti lähellä nolla astetta, ja tuulilasissa alkoi näkyä jotain lumen tapaista. Onneksi keli pysyi sulana, joten homma pysyi hanskassa. Skotlannissa on varauduttava kaikkeen.


Tarkoituksenamme oli kiertää Glasgow, mutta erehdyksessä ajoimme väärälle tielle ja päädyimme pahimpaan ruuhka aikaan Glasgown keskustaan. Pulssi nousi taas punaiselle, mutta selvisimme hengissä ulos kaupungista ja vihdoin pääsimme perille Edinburghiin, jossa luovutimme rakkaan automme.


 

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021