Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
30.3.2009
Matkan 1.päivä 23.3 Maanantain

Aberdeen – Inverness – Ratagan     Ajomatkaa yhteensä noin 280km


Reissu porukkaamme kuului kaksi suomalaista: Simo ja Elli, sekä kolme ranskalaista matkaajaa: Olivier, Pauline ja hänen poikaystävänsä, joka tuli erikseen visiitille Skotlantiin, Paul.

Kaikki yöt vietettiin backpacersseissa, jotka on hyvä ja edullinen tapa viettää öitään tien päällä.

Backpacerssin huoneissa on punkat 4-12 henkilölle ja yleensä näissä paikoissa on kokkaamis mahdollisuudet omille ruuille, joten samalla säästää rahaa kun ei ”tarvitse” juosta ravintoloissa.


Lähdimme liikkeelle aikaisin aamulla hakemaan autoamme, jonka vuokrasimme Europcarilta. Aamu meinasi alkaa mukavasti sydänkohtauksella, kun vuokraustoimiston täti ilmoitti, että ilmoitetulla kuskilla ei ole ikää ajaa tämän kokoluokan autoa. Kyseisen auton vuokraamiseen ikä vaatimus oli 25 ja itseltäni puuttuu sattumalta muutama vuosi tähän. Onneksi toimiston täti ajatteli, että minulla on tarpeeksi kilometrejä naamataulussa ja hän vanhensi minut 25 vuotiaaksi tietokoneella ajopapereita varten. Niin se aika vain rientää…

Pääsimme vihdoin matkaan ja lähdimme kohti Invernessiä, jota kutsutaan Ylämaiden aluksi. Matkalla näimme kyltin Glen Morayn viski tislaamolle, jossa meidän oli aivan pakko käydä tutustumassa paikalliseen ihme juomaan. Tislaamon kaupassa, pullohylly sekä tislaamon maltaan tuoksu puhui monet meistä matkaajista ympäri ja matkaan tarttui muutamia maistiais- pulloja.


Invernessissä pysähdyimme nopeasti syömään ja käännähdyimme keskustassa. Invernessin jälkeen alkoi tieltä näkyä todella pitkä sekä kuuluisa Loch Ness, joka on 37km pitkä ja varmasti Skotlannin kuuluisampia turisti nähtävyyksiä. Kyseisessä järvessä asuu huhujen mukaan Loch Nessin hirviö, jota pysähdyimme useaan otteeseen metsästämään päivälliseksi, mutta turhaan. On varmaan sanomattakin selvää, että järvi on todella kaunista katseltavaa ja kun matkan edetessä ympärillä alkoi näkyä aina vain jylhempiä vuoria alkoi maalaispojan päätä heikottaa.

Päivämme päättyi backpackers paikkaan Rataganiin, joka sijaitseen Loch Duichin tuntumassa.

 

Loch = Järvi

    

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021