Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
12.4.2009
Opiskelu tekee viisaaksi. Vai ehkä sittenkin hulluksi?

Pääsiäislomaa on jäljellä reilun viikon verran ja nyt oli korkea aika aloittaa koulutehtävien teko, pitkän matkailu session jälkeen. Teimme vielä, ennen opiskelu tiimellyksen alkua, 2 päivän vaellus retken ylämaille. Skotlannin ylämaat ovat täynnä erilaisia patikkareittejä ja jos vuoristopatikointi yhtään kiinnostaa on Skotlanti varmasti käymisen arvoinen paikka. Seuraavassa linkki sivuille, joista löytyy paljon tietoa vaellusreiteistä täällä. http://www.walkhighlands.co.uk/.
Vaelluksen jälkeen oli rakot jaloissa suuremmat kuin varpaat, mutta kuitenkin matka oli vaivansa väärti. Taas kerran Skotlanti pääsi yllättämään luontonsa kauneudellaan.

  

Tämän viikon maanantaina iski karu arki päin naamaa. Oli aika pyyhkiä koulukirjojen päältä pölyt pois ja veistää sulkakynä teräänsä. Tämän viikon tavoitteena oli tehdä Topical Issues työ, eli juurinkin se 45 – 60 min maraton esitelmä, vapaasti valittavasta aiheesta. Esitelmän aihe piti ilmoittaa jo ennen lomien alkua ja itse päätin ottaa niinkin kevyen aiheen kuin: Is organic better way to product food? Siis aihettahan käsitellään täysin objektiivisesti ja ajattelin tuoda esiin esitelmässä luomun ja tavanomaisen tuotannon hyviä sekä vielä parempia puolia, kuitenkaan suurta kritiikkiä unohtamatta.

 

Työnteko alkoi tekemällä tiukka aikataulu työn etenemisestä, sekä työstämällä aiheesta hienoja mind mäppejä ja kaavioita, joita ei kuitenkaan loppujen lopuksi itsekkään enää ymmärtänyt. Myös aikataulutuksessa oli se huonopuoli, ettei se ei tainnut ottaa huomioon ihmismielen aina välillä lipsuvaa itsekuria. Onneksi aihe on hyvin mielenkiintoinen ja taistelu nukahtamista vastaan tieteellisten tutkimus raporttien parissa tuli voitettua. Koko viikko on nyt periaatteessa vietetty neljänseinän sisällä hommaa tehden, mutta nyt alkaa jo näkyä valoa tunnelin päässä ja ”työ” alkaa saada valmiin olomuodon. Tylsyys ei kuitenkaan tämänkään jälkeen pääse iskemään, sillä seuraava projekti onkin sitten tehdä 3000 sanan raportti Advanced Case Study varten. Ou jea!

Terveisin
Simo

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021