Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 simojaelli

Tervehdys Skotlannista!

You´re always bleezin, eh?

 

Olemme kaksi kolmannen vuoden opiskelijaa HAMK Mustialasta, tavoitteena saada agrologin paperit 2010 kevääseen mennessä. Pää-aineena molemmilla on yritystalous ja markkinointi, Simon sivuaineina ovat kasvituotanto ja maatalousteknologia, Elina suorittaa sivuaineensa ulkomailla. Tammikuun lopulla 2009 lähdimme Erasmus vaihto-opiskelijoiksi Skotlannin Aberdeeniin.

Vaihto kestää 4kk jonka aikana kumpikin suorittaa 30 opintopistettä.

 

Aivan räkänokka matkaajia emme ole sillä; Simo suoritti 6kk maatilaharjoittelun Ruotsin Trosassa Erikslund gårdilla, kasvituotantotilalla, erikoistumisharjoittelu on vielä ensikesänä edessä päin. Elina puolestaan teki maatilaharjoittelun suomessa ja lähti kolmeksi kuukaudeksi erikoistumisharjoitteluun Uuteen-Seelantiin, Otapawa Stationille joka on suuri lammas- ja nautakarjatila.

 

Skotlantiin lähtemiseen oli useita syitä, molemmat halusivat kehittää omaa kielitaitoaan ja kansainvälisiä suhteitaan, johon Erasmus opiskelijavaihto antaa hyvät puitteet. Mustialalaisethan ovat tunnetusti hyviä verkostoitumaan ja aiomme huolehtia tämän onnistumisesta tälläkin matkalla!:) Koulumme Skotlannissa SAC (Scottish Agricultural College) kurssit tuntuivat todella mielenkiintoisilta. Myönnettäköön myös, että ulkomaille lähtö on jo niin suuri seikkailu itsessään, että mahdollisuutta laajentaa omaa maailmankuvaansa ei voi jättää käyttämättä.

Skotlannin matkalle lähdettiin iloisin ja ehkä hieman jännittynein fiiliksin.

 

Kursseja joita aiomme suorittaa ovat: Rural Development, Resource Management, Marketing Management, Topical Issue sekä Advanced Case Studies.

Osassa kursseista pääsemme tutustumaan erilaisiin Skotlantilaisiin maatiloihin ja maaseutuyrityksiin sekä lisäksi erikoisuutena esimerkiksi SSPCA (Scotland's animal welfare charity) toimintaan.

 

Aika näyttää miten meidän kahden käy. Edessä on monia kommelluksia sekä paljon uuden oppimista. Toivottavasti blogimme kiinnostaa ja pysyt reissussa mukana! Pyrimme kirjoittelemaan opiskelun ja ”oheistoiminnan” ohella kerran viikossa blogiimme.

 
Cheers!
Elina ja Simo

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021