Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2019:
Kesäkuu


 
18.6.2019
Koirien hyvinvoinnin huomioonottaminen työssäoppimispaikallani

Olen työssäoppimassa Farmirekussa, jossa on paimenkoirapalveluita (pentujen ja nuorien koirien myynti, paimenkoirakursseja sekä -näytöksiä) ja koirahoitola. Pääasiassa harjoitteluni ajan koirahoitola oli kiinni,  mutta on avautumassa nyt uudelleen, joten olen huolehtinut lähinnä pentujen (8 kpl) hyvinvoinnista. 
Koirien hyvinvointi otetaan huomioon siten, että ulkoboxit tyhjennetään ja sisäboxit pestään joka päivä, likaisuudesta riippuen joko märällä liinalla pyyhkien tai pesemällä veden ja pesuaineen kanssa. Boxit pestään tasaisin väliajoin painepesurilla. 
Koirat ruokitaan laadukkaalla ruualla kaksi kertaa päivässä (ja tällä hetkellä 7-viikkoiset pennut neljä kertaa päivässä), yksilöt huomioonottaen eli koiran tarpeiden mukaan (esim. energiankulutus, allergiat) ja ruokaa annetaan tarkat määrät päivittäin. 
Aikuisia koiria olen pääasiassa ulkoiluttanut aitauksessa, jossa ne saavat juosta vapaana muiden koirien kanssa. Välillä olen myös käyttänyt niitä flexissä lenkillä. Koiranpentuja olen ulkoiluttanut ruuan jälkeen. Ne saavat leikkiä ja juosta vapaana pihalla turvallisella alueella, jossa niitä seurataan koko ajan. Pennut tarvitsevat myös paljon lepoa ja unta. Ne saavat nukkua rauhassa omassa aitauksessaan, jonka siisteydestä pidetään erityistä huolta. 
Olen pitänyt pentuja paljon sylissä ja silitellyt, että ne tottuvat ihmisen käsittelyyn. Pennuilta on leikattu kynnet ensimmäisen kerran 2-3 viikon iässä, jotta ne tottuisivat siihen. 

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021