Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2011:
Toukokuu
Maaliskuu

Vuosi 2010:
Joulukuu
Elokuu
Tammikuu

Vuosi 2009:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Heinäkuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, tammikuu 2010:

13.1.2010
TAMMIKUUN TALVITERVEISET
Joulukin taisi olla ja mennä... Karjan kanssa touhutessa pyhät ja arjet eivät juurikaan eroa toisistaan. No olihan meilläkin kynttelikkö sikalan ikkunalla sekä havukranssi ovessa. Joulukuusta ei sentään possuille suotu. Kotona hepat saivat kyllä jyrsittäväksi vähäneulasisen kuusenrangan loppiaisena.
Hiljainen oli koulutie ennen ja jälkeen vuoden vaihteen. Yhdet autonjäljet johtivat sikalan ovelle. Joka paikassa lunta, lunta ja lunta. Lehmien hoitotöissä pääosan sai rehupaalin etsintä lumen alta, sen jälkeen kun oli täyttänyt saappaat lumella, vaikka yrittikin kulkea vanhoja jälkiä. Tasainen höyry nousi ruokintapöydältä, kun lehmärouvat mussuttivat kortta autuaan tyytyväinen ilme silmistä turvanpäähän. 

Sikala sai uuden kuninkaan, kun Väri-karju saapui isännöimään emokkolaumaa. "Nössö" ajattelin ensin, mutta taitaakin olla vain niin itsevarma rauhallisuus, että keskittyy olennaiseen ja antaa muiden meuhkata. Haisee silloin kun kuuluu haista ja hyppää, kun on oikea hetki.  Fiksu mieheksi!

Emakoiden tiineyttämisissä otimme käyttöön "Hands Free" -systeemin. Emakoiden yläpuolella kulkevasta vaijerista roikkuu kuminauha, johon kiinnitämme klipsulla siemenpussin, johon on liitetty kapillaari. Aikaisemmin pidimme itse kiinni siemenpussista, mutta nykyinen systeemi mahdollistaa useamman emakon samanaikaisen siementämisen.  Myös siemenpussien sisältö muuttui ja tammikuun loppupuolella onkin odotettavissa syntyväksi värillisiä porsaita.

Hyvää tätä vuotta kaikille lukijoille!

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021