Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2011:
Toukokuu
Maaliskuu

Vuosi 2010:
Joulukuu
Elokuu
Tammikuu

Vuosi 2009:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Heinäkuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, toukokuu 2011:

20.5.2011
HISTORIALLINEN MAALISKUUN 22. PÄIVÄ

Joskus toivoisin historian toistavan itseään hieman useammin. Porsasautoa ei ole näkynyt maaliskuun lopun jälkeen. Jos kaikki menisi niinkuin sopimuksiin on kirjattu, kaartaisi auto sikalan taakse joka toinen viikko. Meidän tuottajien odotetaan tekevän ehtojen ja pykälien mukaan, mutta mikä on teollisuuden vastuu!?! Mitä ihmettä pitäisi tehdä, että sikatalouden ahdinko Suomessa helpottuisi?
Toivoisin kuluttajan osallistuvan talkoisiin valitsemalla tarkasti lihatiskiltä kotimaista lihaa! Kieltämättä hyvin tarkasti joutuu niitä tuoteselosteita lukemaan ja lopputulos voi silti jäädä epäselväksi...Mutta yrittäkää edes etsiä niitä kotimaisuudesta kertovia merkintöjä! Kuten kolleegani ammattilehden mielipidepalstalla mainitsi: tuottaja saa lihakilosta 1,4 euroa (jos sitäkään), kaupan lihatiskillä sama liha palvattuna maksaa 18 euroa kilolta. Mielestäni ja lihantuottajana tämä on todella väärin!
Eli tiivistettynä ongelmana on, että lihasikalat eivät ota porsaita, koska kasvatuskulut nousevat korkeammaksi kuin tulot. Näin ollen porsastuotantotilat ovat konkreettisesti pississä, koska eivät saa porsaitaan maailmalle...
Koulun sikalassa hetken helpotuksen toi ilmojen lämpiäminen ja sen myötä supersiilon käyttöönotto. Tuo entinen säilörehusiilo on pelastanut meidät monelta tukalalta tilanteelta!

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021