Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2011:
Toukokuu
Maaliskuu

Vuosi 2010:
Joulukuu
Elokuu
Tammikuu

Vuosi 2009:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Heinäkuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, elokuu 2010:

5.8.2010
VIELÄ ON KESÄÄ JÄLJELLÄ

Ihanaa, syksy on tulossa! Tänä kesänä on vesi maistunut ja hiki lentänyt. Parhaimmillaan on pitänyt vaihtaa litimärkää paitaa kolmekin kertaa päivässä. Karjanhoitajan työn mielekkyys on ollut useasti koetuksella, kun on yrittänyt pitää karsinoita siistinä siinä kuitenkaan onnistumatta.

Possuja on sikala pullollaan ja lihasikoja on jäänyt kasvamaan ennätysmäärä. Porsasauto on ollut kesän aikana harvinainen vieras, mutta sitäkin kaivatumpi. Jokunen kiukkuinen puhelu on tullut soitettua teurastamon suuntaan, kun yli-isot porsaat täyttävät karsinat. Onneksi olemme saaneet pidettyä emakot ja porsaat hengissä helteistä huolimatta! Porsivat emakot olivat pahimman kuumuuden aikana todella kovilla, mutta siitä huolimatta jaksoivat urheasti hoitaa porsaansa.

 

Kesän kohokohta oli osallistuminen OKRA-maatalousnäyttelyyn lehmien kanssa. Milja-lehmä pääsi edustamaan koulun karjaa yhdessä tyttäriensä Tuorlan Ehtiväisen ja Tuorlan Hiljan kanssa. Milja ei itse pärjännyt näyttelyssä liikakilojensa "ansiosta", mutta Ehtiväisen kanssa emme olleet edes viimeisiä :) Saimme rutkasti kokemusta ja opimme monta uutta näyttelyihin liittyvää asiaa ja kaiken lisäksi MEILLÄ OLI TODELLA HAUSKAA!

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021